Πολλοί αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής κινδυνεύουν με ανεργία λόγω …παράβολου!

Πολλοί αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής κινδυνεύουν με ανεργία λόγω …παράβολου!

Να παρέμβει τώρα το Υπ. Παιδείας, ώστε αν μην αποκλειστεί κανείς συνάδελφος!

 

Αυτές τις μέρες πολλοί συνάδελφοι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής διαπιστώνουν ότι κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τον νέο πίνακα! Ενώ κατέθεσαν κανονικά και εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά τους και εξασφάλισαν ηλεκτρονικά το απαιτούμενο παράβολο ως τις 24 Μάη, όπως προβλεπόταν από τη συγκεκριμένη προκήρυξη, δεν πλήρωσαν το παράβολο αυτό ως την ημερομηνία αυτή, γιατί, όταν το εξέδιδαν, το σύστημα τους ενημέρωνε ότι έχουν περιθώριο πληρωμής του ως και 1,5 μήνα!

Η παραπλανητική αυτή ενημέρωση του συστήματος δεν πρέπει να οδηγήσει τους συναδέλφους μας αυτούς ακόμα και στην ανεργία. Επειδή ο πίνακας είναι ενιαίος, που σημαίνει ότι, τυχόν αποκλεισμός τους απ’ αυτόν, τους αποκλείει τόσο από τη διεκδίκηση μονιμοποίησης όσο και από τη δυνατότητα να δουλέψουν ακόμα και ως αναπληρωτές, τους οδηγεί δηλαδή σε σίγουρη ανεργία για τρία χρόνια!

Είναι πραγματικά τραγικό μία διχογνωμία του συστήματος να οδηγήσει συναδέλφους στην ανεργία!

Ζητάμε από το Υπ. Παιδείας:

-         Να παρέμβει, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος/ισσα που κατέθεσε κανονικά τα δικαιολογητικά του για τον λόγο αυτό! Σε κάθε περίπτωση να δοθεί σε όλους τους συναδέλφους χρονικό περιθώριο να προβούν στην πληρωμή του, αν δεν ισχύει το προβλεπόμενο περιθώριο που λέει το σύστημα.

-         Απαιτούμε εδώ και τώρα απάντηση στο ζήτημα αυτό!

 

Για να σταματήσει η αγωνία των συναδέλφων και για να πάρουμε απαντήσεις γι’ αυτό, τους καλούμε σε Παράσταση στο Υπ. Παιδείας την Πέμπτη 13/6/2019 στις 2 μ.μ. και ζητάμε συνάντηση και απάντηση από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας.

Καλούμε τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και τις ΕΛΜΕ να καλέσουν στην Παράσταση!

Καλούμε πρωτίστως τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν όλοι!

 

Αθήνα, 10/6/2019

Category: ΑΣΕ