Δελτίο Τύπου από την 1η ημέρα της 88ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ

Α.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε σήμερα Κυριακή 23/6/2019, η 87η Γ.Σ. της ΔΟΕ. Με το ξεκίνημα των διαδικασιών, τέθηκε από αναπληρωτές -  εκλεγμένους αντιπροσώπους στην 88η Γ.Σ. με τα ψηφοδέλτια της ΑΣΕ – το αίτημα να γίνει θέμα συζήτησης στην Ημερήσια Διάταξη του Συνεδρίου η οργάνωση της πάλης,  ώστε να γίνουν τώρα οι αναγκαίοι 30.000 διορισμοί με μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Να σταματήσει η χρόνια αδιοριστία κι ομηρία των χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων μας. Οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ-ΑΕΕΚΕ) αρνήθηκαν με σθένος να μπει το ζήτημα στη Γενική Συνέλευση. Έφτασαν σε σημείο να επικαλούνται το επιχείρημα ότι «δεν έγινε συζήτηση στις Γ.Σ. για το θέμα αυτό», όταν δεν υπήρχε συνέλευση που να μην το συζήτησε.

Η ΑΣΕ με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της κατήγγειλε τη διαδικασία αυτή. Ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ είπε χαρακτηριστικά: «…φαίνεται ότι υπάρχει από την πλευρά των συγκεκριμένων πολιτικών-συνδικαλιστικών δυνάμεων, μια πολιτική συμφωνία που αφορά όχι το σήμερα ούτε το συνέδριο. Αφορά την 8η του Ιούλη και την επόμενη μέρα των εκλογών. Φαίνεται ότι αυτές οι δυνάμεις και τα κόμματά τους υπερασπίζονται έναν συγκεκριμένο δρόμο, μια πολιτική που οδηγεί σε μνημόνια διαρκείας, καπιταλιστική ανάπτυξη και μαστίγιο για την εργατική τάξη και το λαό. Φαίνεται ότι και πολιτικά και συνδικαλιστικά έχουν συμφωνήσει, παρά τις κοκορομαχίες και τα ψεύτικα δίπολα που στήνουν τα κόμματά τους,  να μην κουνηθεί «φύλλο». Αυτή είναι η αλήθεια.»

Με προκλητικό τρόπο η πλειοψηφία του προεδρείου της συνέλευσης (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ-ΑΕΕΚΕ) αρνήθηκε κάθε συζήτηση στη συνέλευση για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, προκαλώντας την οργή τους για την απαξίωση του δίκαιου αγώνα τους από τις συγκεκριμένες δυνάμεις.

Στη συνέχεια και εν μέσω διαμαρτυριών, τον λόγο πήρε η εκπρόσωπος της ETUCE, της ψευτοσυνδικαλιστικής καρικατούρας που έχει στηθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΑΣΕ με δήλωση της εκπροσώπου της και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ Θεοδώρας Δριμάλα ανάδειξε τον συμβιβασμένο ρόλο της όλο το προηγούμενο διάστημα. Χαρακτήρισε την ETUCE «καρκίνωμα στο σώμα του συνδικαλιστικού κινήματος». Όπως είπε «πρόκειται για μηχανισμό του συστήματος με στόχο την εξαγορά συνειδήσεων και διάβρωσης των συνδικάτων… Στηρίζει την αντιδραστική στρατηγική της ΕΕ που αυτό σημαίνει: «νέο σχολείο», αξιολόγηση, ελαστικές μορφές εργασίας. Αυτά που ακούστηκαν από το βήμα για μόνιμη δουλειά είναι υποκριτικά, όταν είναι γνωστή η στρατηγική της ΕΕ για την ελαστική εργασία…»

Αξίζει τέλος να σημειωθεί η προκλητική στάση του Προέδρου της ΑΔΕΔΥ Γ.Πάιδα, ενός συνδικαλιστή που ταυτίστηκε τους προηγούμενους μήνες – μαζί με τους υπόλοιπους συνδικαλιστές του κυβερνητικού συνδικαλισμού – με τη συνδικαλιστικά «μαφία» της ΓΣΕΕ. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ κάλεσε τους συνέδρους να σεβαστούν το αποτέλεσμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών!!!! Έφτασε μάλιστα σε σημείο να κάνει «υποδείξεις  υποταγής» προς τους συνδικαλιστές της ΑΣΕ, παίρνοντας μάλλον ως παράδειγμα  τον «κοινωνικό εταιρισμό» και τις συνδιαλλαγές με τις εκάστοτε κυβερνήσεις που ο ίδιος ακολουθεί, για να πάρει την οφειλόμενη απάντηση από αντιπρόσωπο της ΑΣΕ, ότι πάει πολύ οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές να κάνουν «συνδικαλιστικά μαθήματα» στους συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος.

Στη Γ.Σ. απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ  Δημήτρης Λάμπρου, καλώντας  σε κοινό αγώνα  εκπαιδευτικών – γονέων για την παιδεία των Λαϊκών αναγκών.

Η Γ.Σ. συνεχίστηκε με την έκθεση των διοικητικών και οικονομικών πεπραγμένων και κριτική επ’ αυτών.

Δείτε όλες τις τοποθετήσεις της ΑΣΕ εδώ.

 

Αθήνα 23-6-2019