ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Α.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

Κατά τη διάρκεια της 3ης μέρας των εργασιών της 88ης ΓΣ της ΔΟΕ, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΑΣΕ, κατέθεσαν την παρακάτω πρόταση για κήρυξη της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα.  «Η 88η ΓΣ της ΔΟΕ αποφασίζει ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης που προβλέπεται στο νόμο 4547/18 (αξιολόγηση στελεχών, προγραμματισμός και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων) όπως εξειδικεύεται με την υπουργική απόφαση 1816/ΓΔ4/11-01-2019. Επιπρόσθετα δεσμεύει το νέο ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα (νομικά, οργανωτικά) για την υλοποίηση της παραπάνω απόφασης για την προετοιμασία του κλάδου από την αρχή της σχολικής χρονιάς».

Κάλεσαν κάθε αντιπρόσωπο να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων των μορφωτικών αναγκών και δικαιωμάτων του δημοσίου σχολείου και του κλάδου, υιοθετώντας την παραπάνω πρόταση που απηχεί τη βούληση της πλειοψηφίας του κλάδου και μεγάλου τμήματος των αντιπροσώπων της 88ης ΓΣ (πάνω από 50 αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων ή Διοικητικών Συμβουλίων).

Οι δυνάμεις της πλειοψηφίας του απερχόμενου του ΔΣ της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ), υπερασπίστηκαν όλο το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (4547/18) πατώντας πάνω στους νόμους για την αξιολόγηση των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επιδίωξαν και κάτι ακόμα χειρότερο, να γίνει θέση του ίδιου του κλάδου η πρόταση της κυβέρνησης για μια ¨καλή αξιολόγηση¨. Δηλαδή να δεχτούν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, οικειοθελώς την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4547. Υιοθετούν οι συγκεκριμένες δυνάμεις 100% το αντιδραστικό- αντιεκπαιδευτικό περιεχόμενο του λεγόμενου προγραμματισμού και αποτίμηση εκπαιδευτικού έργου.

Έγινε φανερό σε όλο το σώμα του συνεδρίου ότι ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ είναι δεσμευμένες πολιτικά από την κυβέρνηση και τα κόμματα τους και στο ζήτημα της εφαρμογής της αξιολόγησης. Για αυτό το λόγο καταστρατηγώντας ακόμα και τις στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες προχώρησαν στη λήψη απόφασης.

Συγκεκριμένα:

Οι εκπρόσωποι των δυνάμεων αυτών στο Προεδρείο της ΓΣ, όχι μόνο αρνούνταν πεισματικά να βάλουν σε ψηφοφορία την πρόταση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ αλλά θεώρησαν πως η μόνη πρόταση που υπάρχει είναι αυτή της πλειοψηφίας της ΔΟΕ, παρόλο που δεν υιοθετήθηκε από σχεδόν ΚΑΝΕΝΑ Σύλλογο Εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα. Αρνήθηκαν την ονομαστική ψηφοφορία παρά την απαίτηση των εκλεγμένων αντιπροσώπων της ΑΣΕ αλλά και μεγάλου αριθμού συνέδρων. Δεν καταμέτρησαν ούτε καν πόσοι ψήφισαν υπέρ ή κατά της πρότασης της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ!

Στα συνέδρια των συνδικάτων δεν υπάρχουν αποφάσεις δια βοής, ούτε οπτική εκτίμηση αποτελέσματος!!!

Είναι φανερό ότι στη μεγαλύτερη ομοσπονδία του δημοσίου, τη ΔΟΕ,  ΔΑΚΕ,ΔΗΣΥ,ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ ακυρώνουν την απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που έχουν ψηφίσει στην ΑΔΕΔΥ. Πετάνε στην κυριολεξία λευκή πετσέτα στην επόμενη κυβέρνηση!

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ, με δήλωσή τους μετά τις εκφυλιστικές πρακτικές του προεδρείου αλλά και της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ, έκαναν σαφές ότι τέτοιες διαδικασίες δεν νομιμοποιούνται, τέτοια αποτελέσματα δεν μπορούν να αναγνωριστούν, δηλώνοντας πως θα συνεχίσουν τον αγώνα στα πρωτοβάθμια σωματεία ώστε να μπει φρένο στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

Κάτω από αυτές τις εξελίξεις καλούμε κάθε συνάδελφο, να σκεφτεί τι Ομοσπονδία θέλει στο πλάι του, τι κίνημα έχει ανάγκη ο κλάδος σήμερα, με ποιους πρέπει να πάει και ποιους να αφήσει!

Αθήνα 25/06//2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΣΕ-ΠΑΜΕ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ 88ης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΟΕ

Category: ΑΣΕ