Μισθοδοσία αναπληρωτών

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ … ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ;

Από  τις Πρωτοβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας έρχεται η εικόνα πως υπάρχει καθυστέρηση στην μισθοδοσία των αναπληρωτών. Ενώ οι Διευθύνσεις έχουν στείλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, το ΥΠΑΙΘ, με βάση την απάντηση που δίνουν οι ίδιες οι διευθύνσεις, δεν έχει υπογράψει και δεν έχει αποστείλει τις εντολές μισθοδοσίας.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ανασφάλεια στους δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους που αντιμετωπίζουν ούτως ή άλλως σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης μιας και τα έξοδα για στέγη, διατροφή και μετακίνηση «τρέχουν».

Πραγματικά η ταλαιπωρία για τους συναδέλφους που κάθε χρόνο χρειάζεται προσαρμόζουν της ζωή τους στα «νέα δεδομένα» δεν έχει τέλος.

Άμεσα το ΥΠΑΙΘ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταβληθεί η μισθοδοσία των συναδέλφων μας αναπληρωτών. Να υπάρχει κάθε μήνα σταθερή ημερομηνία καταβολής του μισθού των αναπληρωτών.

Δεν αρκούμαστε απλά στην έγκαιρη καταβολή ενός μισθού που μόλις μπαίνει «κάνει φτερά» από τα τεράστια έξοδα!!

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των αναπληρωτών, ειδικά όσων εργάζονται μακριά από τον τόπο τους. Να εξασφαλιστεί δωρεάν μεταφορά και σίτιση. Να δοθεί άμεσα επιδότηση ενοικίου.

Παλεύουμε για εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών συναδέλφων.

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων αναπληρωτών! 

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!!

Αθήνα, 5/11/2019

Category: ΑΣΕ