ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΗΡΥΞΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΗΡΥΞΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας, με βάση τις αποφάσεις των Γενικών του Συνελεύσεων και του Δ.Σ., έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από την αξιολόγηση! Γι’ αυτό στηρίζει και την κοινή πρόταση που στάλθηκε στους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ από τον Σύλλογο Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» και τον Α΄ Σύλλογο Αθηνών. Ο Σύλλογός μας καλεί όλους τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ να προσυπογράψουν τη συγκεκριμένη πρόταση!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΗΡΥΞΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. και οι Ε.Λ.Μ.Ε. που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, με βάση τις αποφάσεις των ΔΣ ή και των ΓΣ μας:

  1. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το όπλο της απεργίας – αποχής.
  2. Αποφασίζουμε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης στελεχών και αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από το νόμο 4547/18 και την Υπουργική Απόφαση 1816 /ΓΔ4/11-1-2019 με τίτλο «Προγραμματισμός και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων».
  3. Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να κηρύξουν ΑΜΕΣΑ απεργία-αποχή στη βάση και της αντίστοιχης απόφασης της ΑΔΕΔΥ και να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας του κλάδου για τη μάχη αυτή.
  4. Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

Η παραπάνω πρόταση υπογράφεται μέχρι στιγμής από 30 Συλλόγους Π.Ε. και 30 ΕΛΜΕ. Καλούνται και οι υπόλοιποι Σύλλογοι Π.Ε. και ΕΛΜΕ να συνυπογράψουν το κοινό κείμενο απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση.

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.:

Α΄ Αθηνών, Α΄ Πειραιά «Ρήγας Φεραίος», Αθηνά, Αιγάλεω, Αλίμου-Αργυρούπολης-Ελληνικού, Αμαρουσίου, Αν. Αττικής «Σωκράτης», Άνω Λιοσίων, Αριστοτέλης, Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», «Δ. Γληνός», Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης», Ζ΄ Θεσσαλονίκης, Ηλιούπολης, Ικαρίας-Φούρνων, Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Κ. Σωτηρίου, Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας, Λαγκαδά, Λακεδαίμονος «ο Πλήθων», Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης», Νέας Σμύρνης, Νήσων Αργοσαρωνικού, Ν. Ιωνίας «Γ. Σεφέρης», Παρθενώνας, Πειραιά «Η Πρόοδος», Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», Σαλαμίνας, Σύρου-Τήνου-Μυκόνου, Χαϊδαρίου

ΕΛΜΕ:

Α΄ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο-Μεγαρίδα-Ειδύλλια), Α΄ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι), Α΄ Θεσσαλονίκης, Α΄ Κορινθίας, Α΄ Κυκλάδων, Β΄ Αθήνας, Β΄ Αχαΐας, Β΄ Δωδεκανήσου, Β΄ Έβρου, Γ΄ Δυτικής Αθήνας, Γ΄ Θεσσαλονίκης, Ε΄ Αθήνας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ικαρίας-Φούρνων, Καλλιθέας-Νέας Σμύρνης, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λήμνου-Αγίου Ευστράτιου, Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Νότιας Αθήνας, Πειραιά, Ρεθύμνου, Σάμου, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χανίων