Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΗΛ/ΛΗΣ

Ένα περιστατικό που αποδεικνύει την έλλειψη συντήρησης του σχολικού δικτύου  της  Ηλιούπολης, συνέβη την Τρίτη 19 Νοέμβρη. Η πτώση  σοβάδων  στο κλιμακοστάσιο  που οδηγεί στην ταράτσα του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, την ώρα που οι μαθητές -ευτυχώς- βρίσκονταν στις αίθουσες φέρνει για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο την ανάγκη για τεχνικούς ελέγχους και άμεσες παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία της περιοχής, πριν συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα. Στον συγκεκριμένο χώρο στεγάζονται παιδιά κατά διαστήματα, όπως κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς η ψυχολόγος και το τμήμα ένταξης.

Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση βαραίνει τις Κυβερνήσεις που διαχρονικά
με τις πολιτικές της υποχρηματοδότησης για επισκευές σχολικών κτιρίων,
την υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών κ.α, έχουν οδηγήσει τα σχολεία σε οριακή κατάσταση και φυσικά και τη Δημοτική Αρχή στην  οποία έχει ανατεθεί η ευθύνη των σχολικών εγκαταστάσεων.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  απευθύνεται στη Δημοτική Αρχή και τις αντίστοιχες υπηρεσίες και τους καλεί να πράξουν το αυτονόητο. Να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες που θα καταστήσουν τα σχολεία απολύτως ασφαλή για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Να προχωρήσουν άμεσα σε εργασίες  αποκατάστασης φθορών και αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων.

Ο αγώνας για σχολεία που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας πρέπει να δυναμώσει. Εν έτει 2019, μπορούμε και επιβάλλεται να έχουμε σχολεία σύγχρονα και ασφαλή και όχι σχολεία που θα κλείνουν λόγω επικινδυνότητας.