Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ καταψηφίζει προτάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Α.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ
Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ καταψηφίζειπροτάσεις

 για αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, στις 26 Νοέμβρη, η Αγωνιστική Συσπείρωση κατάθεσε πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων την Παρασκευή 29 Νοέμβρη. Επισημάναμε ότι πολλές ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Π.Ε. έχουν ήδη πάρει απόφαση για συμμετοχή, μετά από την μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 23/11. Τονίσαμε ότι οι τελευταίες εξελίξεις, με τον αποκλεισμό εκατοντάδων συναδέλφων από τους νέους πίνακες, δίνουν ιδιαίτερη αξία στην κινητοποίηση της Παρασκευής.

Με συνοπτικές διαδικασίες, οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν την πρόταση αυτή όπως επίσης καταψήφισαν και την πρόταση για τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στο συλλαλητήριο στις 30 Νοέμβρη μαζί με τις συνταξιουχικές οργανώσεις και τα σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα ενάντια στο αντιασφαλιστικό έγκλημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η απίστευτη δικαιολογία αυτών των δυνάμεων ήταν ότι «… στην πλειοψηφία τους τα αιτήματα των πρωτοβάθμιων σωματείων είναι αντίθετα με τα αιτήματα της Ομοσπονδίας…»!!! Με τον πιο κυνικό τρόπο παραδέχονται,  δηλαδή, ότι διαφωνούν με την μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – συμβασιούχων εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία, με την κατάργηση του νόμου των απολύσεων του Γαβρόγλου 4589/19, που εφαρμόζει η  Κεραμέως, με την κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου για το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ και το λύκειο, που εφαρμόζει με η ΝΔ και προετοιμάζεται να το κάνει ακόμα χειρότερο. Γυρίζουν την πλάτη σε εκατοντάδες συναδέλφους ειδικής αγωγής, που έχουν πέσει εκατοντάδες θέσεις στους νέους πίνακες, στους χιλιάδες, που χωρίς δική τους ευθύνη και λόγω του παράβολου των 3€,έχουν αποκλειστεί όχι μόνο από τον διορισμό, αλλά και από την δυνατότητα να δουλέψουν ως αναπληρωτές την επόμενη 3ετία.

Αντίστοιχα για το Ασφαλιστικό, αυτές οι δυνάμεις θεωρούν ότι, αφού δεν υπάρχει νομοσχέδιο, δεν υπάρχει κανένας λόγος ο κλάδος να αντιδράσει. Συνειδητά δεν προετοιμάζουν τον κλάδο για το νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, για την παράδοσή της στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, για τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που προετοιμάζει η ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων τους.

Η ΔΑΚΕ και η ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ, αφού τους ψάχναμε με το μικροσκόπιο για να τους βρούμε στη συγκέντρωση της 23ης Νοέμβρη, «κατεβάζουν ρολά» για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές …

Για άλλη μια φορά, γίνεται ξεκάθαρο ότι με αυτές τις ηγεσίες το κίνημα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Επιβεβαιώνεται ότι είναι μονόδρομος η οργάνωση του αγώνα αλλά και η κλιμάκωση της πάλης, απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης από τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ. Για αυτό είναι αναγκαία η αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί, αγωνιστικά, ενωτικά, ταξικά με όπλο το δίκιο μας, τα δικαιώματα της νέας γενιάς.

Όλοι στα επόμενα αγωνιστικά ραντεβού:

  • Στην κινητοποίηση Συλλόγων και ΕΛΜΕ την Παρασκευή, 29/11 στις 1μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας με αίτημα να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος από τους πίνακες του ΑΣΕΠ και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
    • Στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων και των συνταξιουχικών οργανώσεων στις 30 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια, ενάντια στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η ελπίδα βρίσκεται στον μαζικό – ενωτικό – ταξικό αγώνα, στη συμπόρευση των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών, φοιτητών και μαθητών!

Αθήνα, 27 Νοέμβρη 2019

Category: ΑΣΕ