ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΕΛΜΕ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ  ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΕΛΜΕ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΣΤΙΣ 6:30 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΟΕ.

        Ο Σύλλογός μας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» και θα συμμετέχει στην Παναττική Σύσκεψη ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΕΛΜΕ, ΕΠΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝ, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 6:30 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ με στόχο να οργανώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική (αντιασφαλιστικό έκτρωμα, διορισμούς εκπαιδευτικών, κ.ά.) για να κερδίσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή με δικαιώματα, για μας και τα παιδιά μας.

Για άλλη μια φορά είμαστε «στο ίδιο έργο θεατές»: ενώ η  Κυβέρνηση της Ν.Δ. προπαγανδίζει την επιστροφή στην «κανονικότητα», κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα με αιχμή  την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, την εφαρμογή του νόμου των απολύσεων, την προώθηση της αξιολόγησης και των αντιδραστικών αλλαγών στην δομή και το περιεχόμενο του σχολείου.

      Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη. Αφορά όλη τη ζωή μας: την υγεία, την πρόνοια, την περίθαλψη, τις άδειες, το δικαίωμα στη μητρότητα, τις παροχές. Όλα αυτά επιδιώκουν να τα μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση, να τα παραδώσουν στους ιδιώτες.

Η κοινωνική ασφάλιση σχετίζεται άμεσα με το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά αφορά πρώτα και κύρια στους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους που δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που απολύονται κάθε Ιούνη, που έχουν τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα (βλ. άδειες, μητρότητα, επιδόματα).

Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση πάει χέρι, χέρι με την επίθεση στην μόνιμη και σταθερή εργασία. Είναι η ώρα γενικού ξεσηκωμού, για δημόσια κοινωνική ασφάλιση, με μόνιμη σταθερή εργασία, για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση. Οι εξαγγελίες για μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν στο ελάχιστο τα τεράστια κενά στα σχολεία. Στην ουσία παγιώνεται η ελαστική εργασία για χιλιάδες συναδέλφους. Η εφαρμογή του νόμου 4589/19 του ΣΥΡΙΖΑ από την Ν.Δ. επιβεβαιώνει όσα καταδικάσαμε μέσα από τους μεγάλους απεργιακούς αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Οδηγεί σε απολύσεις συναδέλφων, προχωρά σε τεράστιες ανακατατάξεις, που τσακίζουν τη ζωή και τον προγραμματισμό ακόμα περισσότερων. Τσακίζει χρόνια δουλειάς συναδέλφων, που γυρίζουν όλη τη χώρα, με προσωπικό, οικογενειακό και οικονομικό κόστος, για να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες του σχολείου. Αποθεώνει το άκρατο κυνήγι προσόντων και πιστοποιήσεων.

Κανένας συνάδελφος απολυμένος, ούτε μια ώρα δουλειάς χαμένη! Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία και ξεπερνούν τους 38.000!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ!!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!!