ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ

 

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ.

ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!!!

Να φτάσει σε κάθε συνάδελφο/ισσα και μάλιστα πριν τις τηλεδιασκέψεις, όπου συζητιέται και η λεγόμενη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με βάση και προηγούμενες ανακοινώσεις του Συλλόγου μας, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι στεκόμαστε ΔΊΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ και με βάση αυτό επισημαίνουμε τα εξής:

  • Κανένας συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένο μέσο για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιο/α αυτός/ή θεωρεί κατάλληλο/α να φτάσει σε όλους τους μαθητές του/της! Κανένα μέσο δεν είναι υποχρεωτικό και κανένα δεν απαγορεύεται! Όσα ακούγονται π.χ. ότι το mail δεν επιτρέπεται κ.λπ. δεν ισχύουν και είναι απαράδεκτο να λέγονται.        
  • Κανένας συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει υποχρεωτικά τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Αυτή τη στιγμή δεν απαιτείται καμία εμπλοκή των μαθητών στη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι όποιες συναντήσεις γίνουν, έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα προς τους εκπαιδευτικούς.
  • Η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει ιδιαίτερα προβλήματα, ώστε να επιλεγεί και να γενικευτεί (όχι μόνο τεχνικά άλλα και παιδαγωγικά) στο Δημοτικό τα οποία από ότι φαίνεται δε λαμβάνει υπόψη το Υπουργείο π.χ. η ανάγκη προμήθειας ειδικού τεχνικού εξοπλισμού (κάμερες), η αδυναμία ταυτόχρονης παρακολούθηση του “μαθήματος” σε οικογένειες με δυο παιδιά κ.ο.κ. Το βασικό είναι ότι τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά δεν έχουν την δυνατότητα να χειριστούν τα μέσα, να συμμετέχουν με μια σχετική αυτονομία στην διαδικασία. Αναρωτιόμαστε εάν τελικά το ζητούμενο για το Υπουργείο είναι να γίνεται μάθημα στους γονείς ή να στηριχθούν οι εκπαιδευτικοί στην προσπάθειά τους να είναι κοντά στα παιδιά. Η επιλογή γενίκευσης αυτής της μορφής εκ των προτέρων αποκλείει χιλιάδες μαθητές. Εγείρει πιο πολλά ζητήματα από όσα, το Υπουργείο υποστηρίζει ότι, θα λυθούν.               

Άρα:

  • Ο κάθε συνάδελφος μπορεί να συνεχίζει να δουλεύει όπως δούλευε έως τώρα. Καμία πίεση και διοικητική αυθαιρεσία δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Για κάθε τέτοια περίπτωση που εμφανίζεται, οι συνάδελφοι να απευθύνονται στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Ο Σύλλογός μας καλύπτει τους συναδέλφους να χρησιμοποιούν όποια μορφή επικοινωνίας με τους μαθητές τους κρίνουν προσφορότερη.

Τέλος να σταματήσουν οι διάφορες εξ αποστάσεως «συναντήσεις» των Συλλόγων Διδασκόντων να γίνονται απογεύματα και να παραβιάζεται συνεχώς το εργασιακό ωράριο των συναδέλφων, έχουν και οι εκπαιδευτικοί προσωπική και οικογενειακή ζωή!

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!