Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Πετάνε έξω από τη λίστα αναπληρωτές

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΜΗ ΣΤΕΝΕΥΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ

 

 

 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε ωρομίσθιε, αναπληρωτή, άνεργε,

 

Η σχολική χρονιά που μόλις τελείωσε σημαδεύτηκε από την πιο σκληρή επίθεση στο μισθό και στα δικαιώματα μας, στην ίδια μας τη ζωή.

Κάποιοι μείναμε άνεργοι ή με ελάχιστες ώρες δουλειάς τη βδομάδα, αδυνατώντας να εξασφαλίσουμε ένα στοιχειώδες εισόδημα. Άλλοι βρεθήκαμε με ένα δραστικά μειωμένο μισθό να προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις όλο και δυσκολότερες συνθήκες διαβίωσης (νοίκι, θέρμανση, μεταφορικά, φορολογία).

Ταυτόχρονα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το οξυμένο ζήτημα των φαρμάκων και της περίθαλψης, το οποίο σήμερα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Είναι χιλιάδες οι συνάδελφοι, που έμειναν άνεργοι και αδυνατούν να επισκεφτούν ένα γιατρό.

Ένα μεγάλο ποσοστό από εμάς δεν παίρνουμε ούτε αυτό το πετσοκομμένο επίδομα ανεργίας των 360 €. Κι από πάνω καλούμαστε να πληρώσουμε υπέρογκα ποσά στην εφορία. Φορολογούνται ακόμα και όσοι είχαν μηδενικό εισόδημα φέτος με βάση τα περιβόητα τεκμήρια διαβίωσης. Πρόκειται για καθαρή ληστεία!

Σήμερα, είμαστε όλοι άνεργοι, χωρίς μάλιστα να γνωρίζουμε αν θα δουλέψουμε το Σεπτέμβρη.

Έφτασαν στο σημείο για μια ακόμα χρονιά να στερήσουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης σε όσους, κάτω από την αδυναμία να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα της διαμονής μακριά από τον τόπο κατοικίας τους (νοίκι, θέρμανση, μεταφορές κλπ…), αναγκάστηκαν να αρνηθούν το διορισμό τους ως αναπληρωτές. Στερούν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης ακόμα και σε όσους κλήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία μέσα στο Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο, οπότε είναι λογικό να έχουν βρει αλλού εργασία!

Με βάση τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σχεδιάζονται χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο, που απασχολούνται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Σχεδιάζεται δραστική μείωση των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος των 15 χιλιάδων απολύσεων μέσα στο 2012, την ώρα που οι ανάγκες στα σχολεία, στα νοσοκομεία πολλαπλασιάζονται.

Ταυτόχρονα, στο «νέο σχολείο της αγοράς» που προωθούν κυβέρνηση και Ε.Ε. δεν έχει θέση η μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η αμορφωσιά, η κατάρτιση σε δεξιότητες που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Όλοι αναρωτιόμαστε: Πού θα πάει πια αυτή η κατάσταση;

Μας αξίζει μια ζωή στην ανασφάλεια;

Όχι συνάδελφοι, δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι. Σε κανένα εργαζόμενο δεν αξίζει να μην ξέρει τι του ξημερώνει, να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια του.

Ποιος φταίει όμως γι’ αυτή την κατάσταση; Και τι πρέπει να κάνουμε εμείς;

«Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς»

(Κ. Βάρναλης).

Φορτώνουν στις πλάτες μας την κρίση, που το σύστημά τους δημιούργησε. Τι και αν είναι χιλιάδες οι ανάγκες για προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, όπως άλλωστε αποδεικνύουν οι χιλιάδες προσλήψεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών κάθε χρόνο; Τι και αν οι εργαζόμενοι παράγουν αμύθητο πλούτο στην Ελλάδα; Για το λαό, ποτέ δεν περισσεύει ούτε ψίχουλο!

Όσο η καπιταλιστική κρίση θα βαθαίνει, τόσο τα μονοπώλια, η ΕΕ, το ΔΝΤ, η νέα κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα βάζουν στόχο να τσακίσουν τους εργαζόμενους. Γιατί θέλουν εργαζόμενους φτηνούς, με μισθούς 300-400 ευρώ, μισοάνεργους-μισοαπασχολούμενους, με σκυμμένο το κεφάλι. Αυτό το δρόμο ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ, αυτό το δρόμο θα ακολουθούσε οποιαδήποτε κυβέρνηση, όπως και να αυτοχαρακτηριζόταν, που δίνει όρκους πίστης στην ΕΕ, που τάσσεται υπέρ της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή υπέρ των κερδών των μονοπωλίων.

Ο μόνος δρόμος είναιαυτός του οργανωμένου αγώνα. Έλα σε επαφή με τις Επιτροπές Αγώνα Ωρομισθίων-Αναπληρωτών, με τις Λαϊκές Επιτροπές στη γειτονιά σου, με το ΠΑΜΕ.

Καμιά ανοχή στη νέα κυβέρνηση. Κανένας δεν θα μας χαρίσει μια καλύτερη ζωή, οφείλουμε στους εαυτούς μας και τα παιδιά μας να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε:

  • Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να υποβάλλουν αίτηση.

  • Μαζικούς διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών.

  • Επίδομα ανεργίας για όλο το χρόνο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.

  • Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, βιβλιάριο ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Πλήρη απαλλαγή των ανέργων από τη φορολογία. Αφορολόγητο όριο 20 χιλιάδες ευρώ το χρόνο (40 χιλιάδες για το ζευγάρι).

  • Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες. Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.

  • Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα! Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας!Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία και στην εκπαίδευση. Ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

 

Μην στενεύεις τις ανάγκες σου στα μέτρα τους!

Με οργανωμένο αγώνα, με συσπείρωση και αλληλεγγύη μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Αθήνα, 18/7/2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ: Για τη μη χορήγηση ή ανανέωση εκπαιδευτικών αδειών.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού 

Θέμα: Για τη μη χορήγηση ή ανανέωση εκπαιδευτικών αδειών.

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,

τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155

e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr

Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού 

Θέμα: Για τη μη χορήγηση ή ανανέωση εκπαιδευτικών αδειών.

 

 

Με το νόμο 4057/2012 («Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου»), αποφασίστηκε η μη χορήγηση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης (μέχρι τις 31.12.2012), στους δημόσιους υπάλληλους που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα ή κύκλους μεταπτυχιακής εκπαίδευσης (άρθρο 146Β – άρθρο ένατο, παρ. 14 του Ν. 4057/2012-ΦΕΚ 54 τ. Α)

Σε εφαρμογή του παραπάνω νόμου εκδόθηκε η εγκύκλιος 78440 / Δ1/10-7-10212 του ΥΠΔΒΜΘόπου αναφέρεται:

«οι εγγεγραμμένες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του ΥΠΔΒΜΘ που αφορούν στην αποζημίωση εκπαιδευτικών που τελούν σε άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης για το οικονομικό έτος 2012 επαρκούν μόνο για την κάλυψη τόσο των υποχρεώσεων τρέχοντος οικονομικού έτους όσο και των ανεξόφλητων υποχρεώσεων παρελθόντων οικονομικών ετών … δεν επιτρέπεται η χορήγηση-ανανέωση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης …Για το σχολικό έτος 2012-2013 είναι δυνατή η χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές για ολοκλήρωση σπουδών …».

Ουσιαστικά, με το Ν 4057/2012 δεν επιτρέπεται πλέον η χορήγηση νέων εκπαιδευτικών αδειών στους δημόσιους υπάλληλους.

Επιπλέον για τους εκπαιδευτικούς δεν επιτρέπεται ούτε και η ανανέωση παλαιότερων εκπαιδευτικών αδειών για το σχολικό έτος 2012-2013.

Επιτρέπεται μόνο η χορήγηση άδειας αποκλειστικά για την ολοκλήρωση σπουδών (για ένα χρόνο) και μάλιστα χωρίς αποδοχές, δηλαδή με την προϋπόθεση ότι ο εκπαιδευτικός θα δεχτεί να μείνει χωρίς μισθό για ένα ολόκληρο χρόνο.

Με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο Παιδείας στερεί τη δυνατότητα από τους εκπαιδευτικούς να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους, όπως επιτάσσει η πρόοδος της επιστήμης.

Οι δυνατότητες και οι ανάγκες σήμερα, έτσι όπως καθορίζονται από την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, επιτρέπουν και επιβάλλουν τη συνεχή επιστημονική αναβάθμιση των δημοσίων υπαλλήλων μέσα από την περιοδική επιμόρφωση όλων των υπηρετούντων με ευθύνη του κράτους και εντός των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Παιδείας τι μέτρα θα πάρει ώστε να εξασφαλιστεί η χορήγηση νέων αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης καθώς και η ανανέωση των υπαρχουσών αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης (όπου είναι απαραίτητο) στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με ταυτόχρονη καταβολή του μισθού τους;

Οι βουλευτές

Σπύρος Χαλβατζής

Γιάννης Γκιόκας

Λιάνα Κανέλλη

Γεώργιος Λαμπρούλης

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Κατάσταση αιμοδοσίας Απρίλη 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

«Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ»

ΦΛΕΜΙΓΚ 1 Τ.Κ.163 46 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΤΗΛ.9929107

Αριθ. Πρ

Ιούλιος 2012

Προς: Προϊστάμενο Α΄διεύθυνσης Π/Ε.

Σας στέλνουμε την κατάσταση συναδέλφων που συμμετείχαν στην αιμοδοσία στις 27/4/2012 και σας ενημερώνουμε ότι η επόμενη αιμοδοσία του συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί Την Τετάρτη 3/10/2012 .

ΧΑΛΑΡΗ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΣΤΑΙΚΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
ΚΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΛΕΞΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΚΑΤΣΑΔΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΙΧΑΛΙΟΥ ΔΑΝΑΗ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΑΡΗ ΟΥΡΑΝΙΑ
ΠΕΡΟΥΛΑ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΛΟΥΜΙΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΣΤΑΙΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ
ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΑΤΣΟΜΗΡΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ
ΤΣΩΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΟΛΟΒΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΤΣΙΝΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΓΚΕΡΤΖΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΤΑΘΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΧΗΡΑ ΑΓΑΘΗ
ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΛΑΝΙΓΓΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΜΑΓΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ
ΒΑΓΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΚΚΟΛΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΛΙΝΑΡΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΕΡΜΗΓΚΑ ΑΓΟΡΙΤΣΑ
ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΟΥ ΙΟΥΛΙΑ
ΡΟΥΣΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜ