Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Ύπαρξη πολλών κενών στα σχολεία της Ηλιούπολης

Απαράδεκτη η ύπαρξη κενών στα σχολεία της Ηλιούπολης

 

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά την αγωνία μας για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας καταγγέλλοντας την καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών στα σχολεία της περιοχής μας.

Η αγανάκτηση γονέων και εκπαιδευτικών είναι απολύτως δικαιολογημένη. Είναι απαράδεκτο να υπολειτουργούν τμήματα και να κλείνουν ολοήμερα λόγω απουσίας εκπαιδευτικών.  για σοβαρούς λόγους.

Χάσιμο μαθημάτων, επιβάρυνση των εκπαιδευτικών, οικονομική επιβάρυνση των γονιών, παιδαγωγική  και κοινωνική αναστάτωση……

Η πολιτεία δεν εκπληρώνει την  αυτονόητη υποχρέωσή της για κάλυψη κενών, υποβαθμίζοντας κάθε μέρα και πιο πολύ την δημόσια εκπαίδευση,  επιβαρύνοντας με περισσότερα προβλήματα γονείς και εκπαιδευτικούς.

Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί οι οποίοι βιώνουν την ανεργία περιμένοντας το διορισμό τους. Οι δικαιολογίες,  ότι δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί στη διάθεση της Α΄Δ/νσης δεν πείθουν κανέναν και δεν καλύπτουν  τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Καλούμε τους γονείς και  τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων που αντιμετωπίζουν το  παραπάνω οξύτατο πρόβλημα σε κοινή δράση  για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο…την υποχρέωση του Κράτους, του Υπουργείου Παιδείας και της αρμόδιας Δ/νσης για άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών.

Η παράσταση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26/1/2016 από το Δ.Σ στην Α΄Διεύθυνση επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι απλά καταγράφονται οι ελλείψεις.

 

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΑΥΤΈΣ ΤΙΣ ΛΟΓΙΚΕΣ

Καμία έκπτωση στο δικαίωμα για μόρφωση

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Το  ΔΣ