Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

 

Ενημέρωση από τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ –            ΟΜ. ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ και των ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

1.Στις 17/2/2016, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από Συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ, από τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ και εκπροσώπους των εργαζομένων στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης για ενηλίκους, που στην ουσία απολύονται στις 29 Φλεβάρη. Ο Υπ. Παιδείας κ. Φίλης στην συνάντηση που ακολούθησε ήταν πραγματικά αποκαλυπτικός.

Μας διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους για ένα πράγμα: Ότι η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω από την υλοποίηση της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, ότι δεν υπάρχει περιθώριο να υλοποιηθούν οι δίκαιες διεκδικήσεις εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών.

2.Συγκεκριμένα ο Υπουργός Παιδείας:

Για τα κενά

  • Ισχυρίστηκε ότι τα εναπομείναντα 3000 κενά δε δημιουργούν πρόβλημα γιατί δεν είναι στην καρδιά(!!) του εκπαιδευτικού συστήματος! Στην ουσία είπε ότι δε θα καλυφθούν!!!
  • Επανέλαβε τα όσα είχε δηλώσει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και σε δελτία τύπου για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που δήθεν πλεονάζουν και είτε δε διατίθενται πουθενά είτε διατίθενται σε γραμματειακή υποστήριξη ή ενισχυτική διδασκαλία(στα Δημοτικά), υποστηρίζοντας ότι με αυτές θα καλύψει αρκετά από τα εναπομείναντα κενά, που να σημειωθεί ότι είναι πάνω από 3000, Φλεβάρη μήνα! Ανάλογη εγκύκλιο έχει στείλει ήδη.
  • Ταυτόχρονα μίλησε για πλασματικά κενά, κύρια στα ΕΠΑΛ προαναγγέλλοντας επι της ουσία μαζικό κλείσιμο των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων από Σεπτέμβρη.  

Continue reading