Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Ενημερώνουμε τις/τους  Διευθύντριες/ντές των Δημοτικών Σχολείων και τις /τους Προΐσταμένες/νους των Νηπιαγωγείων,  που απασχολούν καθαρίστριες με σύμβαση από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ,ότι δεν ειναι απαραίτητο να αποστείλουν στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης της ανάθεσης έργου, για το διάστημα των συμβάσεων αυτών. Ως εκ τούτου τους καλούμε να μην  συντάξουν καμιά βεβαίωση  , γιατί αυτό αποτελεί μορφή αξιολόγησης.

Για τις ημερίδες Σχολικών Συμβούλων

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Σχετικά με τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν αυτές τις μέρες από  Σχολικές Συμβούλους  εντός του εργασιακού μας ωραρίου παρατηρήθηκαν τα εξής:

 

Η Σχολική Σύμβουλος της 12ης Περιφέρειας Δ. Ε ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρία την εργασία σε ομάδες, πάνω σε υλικό που διανεμήθηκε, κατά τη διάρκεια της ημερίδας,  με λογότυπο και στοιχεία της εταιρίας.

 

Στο σεμινάριο που διοργάνωσε η Σχολική  Σύμβουλος της 52ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, ο εισηγητής χρησιμοποίησε πλήθος σεξιστικών σχολίων και αναπαρήγαγε ‘χαριτολογώντας’ στερεότυπα για την κατάργηση των οποίων παλεύουμε καθημερινά –ενώ τα βιβλία που ο ίδιος έγραψε φρόντιζε ώστε να φαίνονται στην οθόνη και να διαφημίζονται εμμέσως.

 

Δυστυχώς στα σεμινάρια αυτά οι Σχολικές Σύμβουλοι ενήργησαν ως διαφημιστές που προωθούν συγκεκριμένα προϊόντα.

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ηλιούπολης,  ανεξάρτητα από το επιστημονικό περιεχόμενο των σεμιναρίων  και την επιστημονική κατάρτιση των εισηγητών, έχει πάγια θέση κατά της εμπλοκής διαφημίσεων, ιδιωτικών εταιρειών, εκδοτικών οίκων,  ΜΚΟ κ.α., που υπονομεύουν τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, προωθούν την επιχειρηματικότητα στο σχολείο και ταυτίζονται με τη λογική της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των πάντων.

 

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ανάγκη από δωρεάν περιοδική και επιστημονική επιμόρφωση, επιστημονική έρευνα απαλλαγμένη από το κέρδος,

εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης και κάλυψη με υλικοτεχνικό εξοπλισμό όλων των σχολείων για όλες τις ανάγκες.

 

Παλεύουμε ενάντια στην αποδυνάμωση του Δημόσιου Σχολείου- Νηπιαγωγείου και διεκδικούμε ένα Σχολείο που το περιεχόμενό του υπερασπίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

1. ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του Συλλόγου μας , του Κλάδου μας αλλά και όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων μπλοκάρουμε τις διαδικασίες της αξιολόγησης, όπως κάναμε και πολλές φορές στο παρελθόν.

Στις 20 Ιούνη δηλώνουμε όλοι Απεργία- ΑΠΟΧΗ και δε συμμετέχουμε στην αξιολόγηση των υποψηφίων Δ/ντών – Δ/ντριών, αρχή και της δικής μας αξιολόγησης.

1. Δηλώνουμε ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

2. Δεν παραλαμβάνουμε και δε συμπληρώνουμε κανένα φύλλο αξιολόγησης.

3. Δεν υπογράφουμε κανένα πρακτικό της Διεύθυνσης.

4. Καταθέτουμε και υπογράφουμε ΜΟΝΟ το πρακτικό που δηλώνει την αποχή μας.

5. Στέλνουμε το αποτέλεσμα της ειδικής συνεδρίασης  των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου στο email  του Συλλόγου μας ή ενημερώνουμε το Δ.Σ.

 

2. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Με βάση την  εγκύκλιο (1/6/2017- Φ31/92330/Δ1) τα σχολεία καλούνται να ορίσουν υπεύθυνους (και αντικαταστάτες) για την παραλαβή βιβλίων στα μέσα Ιουλίου και Αυγούστου! Και μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την εγκύκλιο, οι υπεύθυνοι, οφείλουν να είναι σε εγρήγορση από 17 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου και από 21 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου και να παρουσιαστούν σε διάστημα 2-3 ημερών από τη στιγμή που θα λάβουν σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα!

Η παραπάνω εγκύκλιος μας προβληματίζει, οι προτάσεις αυτές  του Υπουργείου δεν είναι αθώες και μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάτι άλλο κρύβουν, φυσικά σε βάρος μας !

Το ΔΣ του Συλλόγου δηλώνει ξεκάθαρα ότι κανένας συνάδελφος δεν μπορεί να οριστεί ή να υποχρεωθεί να κάνει παραλαβή βιβλίων μέσα στο καλοκαίρι. Εννοείται ότι αρνούμαστε να δηλώσουμε υπεύθυνοι παραλαβής των βιβλίων.

Η παραλαβή ζητάμε να γίνει ως 21 Ιουνίου και 1 – 10 Σεπτεμβρίου, όπως τόσα χρόνια γινόταν.