Απάντηση σε μια «επιστημονική» τοποθέτηση ενάντια στην υποχρεωτικότητα της Προσχολικής Αγωγής

Απάντηση σε μια «επιστημονική» τοποθέτηση ενάντια στην υποχρεωτικότητα της Προσχολικής Αγωγής

 

Ψηφίστηκε το 4ο μνημόνιο, με νέα δυσβάσταχτα μέτρα που ξεκινούν από τα 5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και αφορούν κάθε λαϊκή οικογένεια. Πλάι σε αυτήν τη λαίλαπα εξαγγέλθηκαν «αντίμετρα» – κοροϊδία, μεταξύ αυτών και η θεσμοθέτηση της 2χρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, που τη μάζεψαν πριν ακόμα κυκλοφορήσει ο αχός της, καθώς η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι το μέτρο αφορά το σχεδιασμό τριετίας, εφόσον πιαστούν τα πρωτογενή πλεονάσματα, έρθει η καπιταλιστική ανάπτυξη και τα δημοσιονομικά ρυθμιστούν!

 

Πλάι, όμως, στην εξαγγελία – κοροϊδία στήθηκε ένας αναχρονιστικός και σκοταδιστικός καβγάς, βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης καθώς επιχειρηματολογούσε κατά της θεσμοθέτησης της υποχρεωτικότητας. Η πλειοψηφία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, η ΚΕΔΕ καθώς και ο «επιστημονικός φορέας» της ΠΑΣΥΒΝ εξυπηρέτησαν μια χαρά τις κυβερνητικές στοχεύσεις. Εξαγγέλθηκαν μάλιστα και κινητοποιήσεις με κύριο θέμα τη μη θεσμοθέτηση της 2χρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής. Δηλαδή, ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε.

Τα δήθεν επιστημονικά επιχειρήματα με τα οποία επένδυσαν τις κινητοποιήσεις χτυπούσαν ευθύβολα τις ανάγκες των παιδιών προσχολικής ηλικίας αλλά και το ίδιο το επιστημονικό έργο των παιδαγωγών. Ανέφεραν, λοιπόν, σε επιστολή προς τους γονιούς ότι η ενδεχόμενη θεσμοθέτηση της 2ετούς υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής θα οδηγήσει σε ένα απαρχαιωμένο και αναχρονιστικό παιδαγωγικό μοντέλο.

 

Επιπλέον, για να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία τους ενάντια στην υποχρεωτικότητα έφτασαν στο σημείο να καθαγιάσουν την εικόνα της ΕΕ και διεθνώς για την κατάσταση που επικρατεί συνολικά στην Προσχολική Αγωγή από 0 έως 6 ετών, αναφέροντας ότι μόνο σε 5 ευρωπαϊκές χώρες υφίσταται η υποχρεωτική ένταξη των παιδιών νηπιακής ηλικίας πέντε ετών! 

Μίλια μακριά από την κάλυψη των αναγκών των παιδιών προσχολικής ηλικίας

Ομως, εάν θέλουμε να μιλήσουμε επιστημονικά για την κατάσταση που επικρατεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο στον τομέα της Προσχολικής Αγωγής, τα νούμερα βαραίνουν αρνητικά για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Τα ίδια τα αδιέξοδα που βιώνουν οι οικογένειες είναι κραυγαλέα, καθώς δεν υπάρχει επαρκές δίκτυο δομών, δημόσιων και δωρεάν, που να καλύπτει τις ανάγκες και αναγκάζονται να πληρώνουν υψηλά τροφεία για να τις καλύψουν.

Εν συντομία και σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Ευρυδίκη», που κατέγραψε αναλυτικά την εικόνα του χώρου, αναφέρεται σε έκθεση ότι η Προσχολική Αγωγή είναι εμπόρευμα, και μάλιστα υψηλά κοστολογημένο, ζητούμενο για τη συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν. Στο 1/3 των ευρωπαϊκών χωρών οι γονείς αδυνατούν να βρουν θέση σε μια δομή ακόμα και για τα μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας τριών και τεσσάρων χρόνων. Για τις ηλικίες κάτω των τριών χρόνων μόλις το 15% φοιτά σε κάποια δομή και αφορά οικογένειες με καλό οικονομικό επίπεδο καθώς γι” αυτές τις ηλικίες το κρατικό δίκτυο είναι ελλιπέστατο και αλωνίζει ο ιδιωτικός τομέας. Το κόστος φοίτησης είναι απαγορευτικό και αυξάνεται στις μικρότερες βρεφικές ηλικίες. Συνολικά, κατά μέσο όρο στην ΕΕ οι γονείς πληρώνουν το 14,4% της φοίτησης των παιδιών. Ανάλογα στοιχεία προκύπτουν και από έκθεση του ΟΟΣΑ, που καταλήγει ότι υπολογίζεται πως παραπάνω από το 50% των παιδιών προσχολικής ηλικίας φοιτούν σε ιδιωτική δομή με σημαντική επιβάρυνση για τις οικογένειες.

Μάλιστα, για την Ελλάδα, ακόμα και αυτά τα μεγέθη είναι πιο δυσμενή και βαραίνουν αρνητικά τις λαϊκές οικογένειες. Υπολογίζεται ότι μόλις το 10% – 12% των βρεφών βρίσκει μια θέση στους ελάχιστους βρεφικούς σταθμούς, το 25% – 30% κάτω των τριών ετών, μόλις το 50% των τρίχρονων, η εικόνα βελτιώνεται στα 4χρονα, που και σε αυτήν την περίπτωση ένα σημαντικό ποσοστό δεν πηγαίνει σε καμία δομή και, τέλος, τα ποσοστά αγγίζουν την καθολικότητα στη νηπιακή ηλικία που φοιτά περίπου το 95%. Βέβαια, αυτά τα μεγέθη αφορούν το σύνολο των δομών, δημόσιων και ιδιωτικών, παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων.

Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας της Προσχολικής Εκπαίδευσης και της αναγνώρισης ως ευθύνης του κράτους να την παρέχει καθολικά, δωρεάν και υποχρεωτικά. Μόνο σε 5 ευρωπαϊκές χώρες αναγνωρίζεται (Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Σουηδία και Νορβηγία) το τυπικό δικαίωμα του παιδιού αμέσως μετά τη γέννησή του να εγγραφεί σε Κέντρο Ολοήμερης Παραμονής. Σε αυτές τις χώρες, αν και αναγνωρίζεται το δικαίωμα του παιδιού να πηγαίνει από μικρό σε κάποια δομή Προσχολικής Εκπαίδευσης, αυτή δεν παρέχεται δωρεάν.

Στο 1/3 των ευρωπαϊκών χωρών (Βέλγιο, Γερμανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο) αναγνωρίζεται το δικαίωμα και επιδοτείται μετά τα 3 χρόνια. Αυτή η παροχή, βέβαια, ανταποκρίνεται σε κάποιες μέρες ή ώρες τη βδομάδα. Για παράδειγμα, σε Ιρλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο καλύπτουν δωρεάν 10 – 15 ώρες. Σε 7 χώρες (Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρο, Λετονία, Ουγγαρία, Αυστρία και Πολωνία) είναι υποχρεωτικό το τελευταίο έτος φοίτησης στην προσχολική ηλικία.

Σε 6 χώρες (Κροατία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ισλανδία και Τουρκία) δεν υπάρχει καμία θεσμική αναφορά για την ευθύνη του κράτους απέναντι στην Προσχολική Εκπαίδευση ούτε διασφαλίζει κάποιο έτος υποχρεωτικότητας.

Ζητήματα που είχαν λυθεί εδώ και δεκαετίες στο σοσιαλισμό

Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι η σύγχρονη ανάγκη του παιδιού στην Προσχολική Αγωγή, επιστημονικά τεκμηριωμένη για τα οφέλη της, όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται ως τέτοια, αλλά κοστολογείται κι έχει μετατραπεί σε προσοδοφόρα επιχείρηση, που είναι γιγαντωμένη στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και διεθνώς. Αυτό αποτυπώνει το στυγνό πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος, που «επενδύει» μόνο σε ό,τι μπορεί να του αποφέρει κέρδος. Για την Προσχολική Αγωγή, την αναγκαιότητά της και τα οφέλη της, μόλις τις τελευταίες δύο δεκαετίες άρχισαν κάτι να ψελλίζουν αστοί επιστήμονες, δόθηκαν πολιτικές κατευθύνσεις, που όμως μένουν σε επίπεδο διακηρύξεων, καθώς η ίδια η εικόνα της παραμένει αποθαρρυντική.

Τέλος, στην προαναφερόμενη επιστολή των φορέων που τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας, αφού εκθειάζουν τον καπιταλισμό και τα οφέλη του, καταφέρονται ενάντια στο σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και στις κατακτήσεις του. Οταν, μισό αιώνα πίσω, από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, στις σοσιαλιστικές χώρες οι δομές ήταν ενιαίες, δημόσιες, δωρεάν και καθολικές για τα παιδιά από 0 έως 6 ετών, είχαν επιστημονικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ακόμα και επιστήμονες που παρακολουθούσαν και κατέγραφαν την ανάπτυξη του παιδιού και σε περίπτωση δυσκολιών, του παρεχόταν η ανάλογη και αναγκαία βοήθεια. Ηταν κατοχυρωμένο, αναγνωρισμένο το δικαίωμα του παιδιού να φοιτά σε προσχολική δομή και φυσικά αυτή η υποχρέωση βάραινε καθολικά το εργατικό κράτος.

Αγώνας για να ικανοποιηθεί αυτό που είναι επιστημονικά επιβεβλημένο

Αντιτείνουμε, λοιπόν, σε όλους αυτούς που δήθεν «επιστημονικά» ντύνουν την εικόνα της Προσχολικής Αγωγής και ανταπαντάμε ξεκάθαρα: Αναχρονισμός είναι να απαλλάσσεις το κράτος και την εκάστοτε κυβέρνηση από την υποχρέωση να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών προσχολικής ηλικίας από τη γέννησή τους μέχρι την είσοδό τους στο σχολείο.

Ενα βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η θεσμοθέτηση τουλάχιστον της 2χρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, που δεν φτάνει από μόνη της. Δηλαδή, εάν η κυβέρνηση δεν πάρει τα απαιτούμενα μέτρα, όπως είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, παιδαγωγικού, ειδικού παιδαγωγικού, βοηθητικού κ.τ.λ., η ίδρυση και επέκταση των δομών ώστε αυτές να καλύπτουν τις ανάγκες, δημόσια και δωρεάν, τότε το μόνο που θα επιτευχθεί είναι να υποχρεώσει τους γονιούς να πάνε πελάτες στις ιδιωτικές δομές.

Είναι τεράστια η σημασία της Προσχολικής Αγωγής και ως εκ τούτου είναι ανάγκη και ταυτόχρονα δικαίωμα του παιδιού να του παρέχεται με ευθύνη του κράτους καθολικά, δημόσια και δωρεάν.Επομένως, εργαζόμενοι, γονείς, χρειάζεται με τον αγώνα μας να την υπερασπιστούμε για να ικανοποιηθεί και να συγχρονιστεί επιτέλους με αυτό που είναι επιστημονικά επιβεβλημένο.

Χρειάζεται να διεκδικήσουμε, σε κοινό μέτωπο, εργαζόμενοι, γονείς, και να υποχρεώσουμε το κράτος:

  • Να εξασφαλίσει με καθολικό τρόπο, δημόσια και δωρεάν φοίτηση όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, από τη μικρή βρεφική έως και τη νηπιακή ηλικία.
  • Να προσλάβει μόνιμο προσωπικό παιδαγωγούς, ειδικούς επιστήμονες, βοηθητικό προσωπικό, τόσους όσοι χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες.
  • Ενιαίο, παιδαγωγικά αναβαθμισμένο πρόγραμμα αγωγής που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αναπτυξιακές ανάγκες της κάθε ηλικίας. Με ευθύνη του κράτους να προσδιορίζεται η συνολική παιδαγωγική παρέμβαση, με ενιαία κριτήρια.
  • Υψηλού, πανεπιστημιακού επιπέδου μόρφωση για όλους τους παιδαγωγούς και περιοδική επιμόρφωση με ευθύνη του κράτους, για να συγχρονίζουν τις παιδαγωγικές μεθόδους με τα νέα, κάθε φορά, επιστημονικά δεδομένα.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως είναι οι συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών, με ευθύνη του κράτους και με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού (μάγειρες, τραπεζοκόμοι κ.τ.λ).


Της
Αγγελικής ΓΚΟΥΣΚΟΥ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

  ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 Ιουνίου  2017  από 9.00 – 13.00, στο γραφείο του Συλλόγου πίσω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης  (Ακομινάτου 6 και Παπαφλέσσα)

 

Το ΔΣ κάνει έκκληση σε όλες και όλους τους αιμοδότες, σε όλους όσους χρειάστηκαν αίμα και απευθύνθηκαν στο σύλλογό μας, σε όσους πιστεύουν ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για αίμα, να βοηθήσουν στην ενίσχυση της τράπεζας αίματος που διαθέτουμε και να προπαγανδίσουν τη νέα αιμοδοσία στις  12/6/17

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι μας.

 Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!

Υπενθύμιση :  Ο αιμοδότης δικαιούται 2 ημέρες κανονική άδεια

                                    καθώς και άδεια την ημέρα που δίνει αίμα

Αγωνιστικός χαιρετισμός της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

 Π.Ε.  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Χαιρετίζουμε, σφίγγουμε το χέρι και σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε, αναδεικνύοντας την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, την παράταξη που στηρίζει το Π.Α.Μ.Ε, πρώτη δύναμη στις εκλογές του Συλλόγου μας για Αντιπροσώπους στη ΔΟΕ.

Συνεχίζουμε πιο δυνατά, δίνοντας δύναμη στη δική σας φωνή για την προάσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων και την ολόπλευρη στήριξη των μαθητών μας, για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, για την ανάκτηση των απωλειών μας, για μια Ομοσπονδία που θα παλεύει ανυποχώρητα απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές Κυβερνήσεις, για Σωματεία που θα λειτουργούν ως στήριγμα όλων των συναδέλφων.

Αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για την ομορφιά της ζωής, όχι ως μια ουτοπία, αλλά σαν ιστορική πραγματικότητα που όλοι δικαιούμαστε.

« το ξέρω ακόμα δεν τελείωσε της δυστυχίας το συμπόσιο, μα θα τελειώσει,  γιατί τις όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα.»

Ναζίμ Χικμέτ

 

Αποτελέσματα  εκλογών για την 86η Γ.Σ. της ΔΟΕ

 

1-6-2017

 

ΨΗΦΟΙ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ

ΨΗΦΙΣΑΝ 310 3
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ 37
ΕΓΚΥΡΑ 273
ΑΣΕ 168 2
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ 78 1
ΔΑΚΕ 27

 

Απόφαση της Τ.Γ.Σ. της 1/6/2017 του Συλλόγου μας για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και για συγκέντρωση για την υπεράσπιση του δημόσιου Νηπιαγωγείου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

32 ολόκληρα χρόνια το εκπαιδευτικό κίνημα θέτει ως αίτημα την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, της φοίτησης όλων των νηπίων και προνηπίων στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Το 2006 κάτω από την πίεση της μεγάλης απεργίας μας, με το ν. 3518/2006 θεσμοθετήθηκε η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων για ένα έτος στο νηπιαγωγείο. Το πλήρες αίτημα για Δίχρονη Δωρεάν και Δημόσια Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση έμεινε σε εκκρεμότητα και χιλιάδες προνήπια συνεχίζουν να βρίσκονται έξω από το φυσικό τους  χώρο, το νηπιαγωγείο.

Στις 3 Μαΐου  ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την πρόθεσή του για τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης στο Νηπιαγωγείο.  Μια εξαγγελία που δεν συνοδεύτηκε βέβαια όπως θα έπρεπε με δέσμευση για διορισμούς εκπαιδευτικών και για δημιουργία νέων νηπιαγωγείων ούτε με δέσμευση για άμεση νομοθέτηση και εφαρμογή από τη φετινή σχολική χρονιά. Την ίδια εξαγγελία επανέλαβε ο πρωθυπουργός σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας σε βάθος τριετίας . Είναι πολύ νωπές ακόμα στη μνήμη μας,  οι εξαγγελίες του Υπουργείου για «20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών στην επόμενη τριετία», που μετατράπηκαν σύντομα σε δηλώσεις για «μηδενικούς διορισμούς την επόμενη διετία».

Καλούμε το Υπουργείο και την κυβέρνηση αυτή τη φορά οι εξαγγελίες να μην  παραμείνουν εξαγγελίες αλλά να γίνουν απόφαση και νόμος.

Χρόνια τώρα ζητάμε τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή   γιατί θέλουμε να

  •  Αποκατασταθεί  η αδικία του αποκλεισμού των παιδιών των τεσσάρων χρόνων από τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και  θα παρέχονται  ίσες δυνατότητες και ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά στο ξεκίνημα της σχολικής τους ζωής.
  •  να βοηθήσουμε τα παιδιά, ιδιαίτερα των φτωχών οικογενειών , παρέχοντας τους αντισταθμιστικά οφέλη  ώστε να έχουν στην αφετηρία τους ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες
  • Να  καθοριστεί  με ακρίβεια το εκπαιδευτικό πλαίσιο για τα νήπια- προνήπια  χωρίς επικαλύψεις (κληρώσεις , παιδικοί σταθμοί κ.ά.)  και «γκρίζες ζώνες» και προτάσεις  (π.χ. Ενιαίο Εθνικό Πλαίσιο Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης  παιδιών 0-6 χρόνων, Παιδικά κέντρα κ.λ.π.)
  • Θέλουμε να διασφαλιστεί  ότι τα προνήπια θα είναι στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο και ΜΟΝΟ σε αυτό και ότι το Δημόσιο Νηπιαγωγείο θα είναι τμήμα της Δημόσιας Εκπαίδευσης και ΜΟΝΟ αυτής και θα έχουν  σε αυτό εκπαίδευση από παιδαγωγούς με εξειδίκευση στην εκπαίδευση της ηλικιακής ομάδας 4-6 ετών, δηλαδή από νηπιαγωγούς του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης 60
  •  Θέλουμε  την κατοχύρωση της φοίτησης των παιδιών για 2 χρόνια στο Νηπιαγωγείο ,χρόνου ικανού να αναπτυχθούν τα παιδιά τους με τους δικούς τους προσωπικούς ρυθμούς ,.
  •  Θέλουμε να  ενοποιηθεί  η  νέα μάθηση με την παλαιότερη εμπειρία των παιδιών,  να ενισχύσουμε  τα παιδιά προς τη διερευνητική μάθηση, να τους  δώσουμε  τη δυνατότητα    με βάση το παιχνίδι να έρθουν σε επαφή με ένα σχολικό και  οργανωμένο περιβάλλον να αλληλοεπιδράσουν  σε μικτές  ηλικιακές ομάδες (νήπια -προνήπια ),να τους παράσχουμε ισορροπία ανάμεσα σε ομαδικές και ελεύθερες δραστηριότητες  και σε μικρές  ή ολομελειακές ομάδες

 

 

Το αίτημα μας άλλωστε είναι

 Ενιαίο δεκατετράχρονο σχολείο που εμπεριέχει το Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση και το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο δημόσιο και δωρεάν.

 

  • Καλούμε το Υπουργείο να υλοποιήσει άμεσα την υποχρεωτική διετή φοίτηση στο νηπιαγωγείο, στα πλαίσια της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, προχωρώντας σε μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και δημιουργώντας τις αναγκαίες κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές.
  • Καλούμε τη ΔΟΕ να κινηθεί άμεσα,  να οργανώσει τον αγώνα και  να υπερασπιστεί αποφασιστικά την απόφαση της 85ης ΓΣ του κλάδου για την προσχολική Αγωγή  ώστε να γίνει πραγματικότητα η δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση.
  • Καλούμε τις/τους συναδέλφους νηπιαγωγούς να υπερασπιστούμε όλοι μαζί  το δικαίωμα των παιδιών 4-6 στην απρόσκοπτη φοίτησή τους στο νηπιαγωγείο με τη απαίτηση λειτουργίας παραρτημάτων , όπου χρειαστεί
  • Εγγράφουμε όλα τα νήπια προνήπια χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις  στο ολοήμερο αν επιθυμούν και υπερασπιζόμαστε τον ενιαίο χαρακτήρα του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.
  •  Ενημερώνουμε άμεσα τον Σύλλογο για περιπτώσεις μικρότερου ή μεγαλύτερου από τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών/τμήμα και απαιτούμε τη λειτουργία παραρτήματος
  • Κανένα νήπιο προνήπιο έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο.
  • Καμία κατάργηση-συγχώνευση νηπιαγωγείου.

 

 

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ .

ΔΙΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ  ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

 

Η Γ. Σ.

Αποτελέσματα εκλογών

Αποτελέσματα εκλογών

για την ανάδειξη αντιπροσώπων της 86ης Γ.Σ. ΔΟΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που έλαβαν μέρος και ψήφισαν στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων της 86ης Γ.Σ. της ΔΟΕ, που θα γίνει από 23 ως 26 Ιούνη 2017 στην  Αθήνα,  και είναι ανοιχτή για όλους μας. Επίσης, ευχαριστεί τους συναδέλφους που βοήθησαν στις αρχαιρεσίες, τόσο συμμετέχοντας στο προεδρείο της Γ.Σ., όσο και στην Εφορευτική Επιτροπή για τη διενέργεια των εκλογών.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την 86η Γ.Σ. της ΔΟΕ

Ψήφισαν:   310                                                                                             

Άκυρα/λευκά:  37                                                                                          

Έγκυρα:    273                                                                                              

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ(ΠΑΜΕ): 168  ψήφους και 2 αντιπρόσωποι

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ: 78 ψήφους και 1  αντιπρόσωπο

 

ΔΑΚΕ: 27 ψήφους

 

Αναλυτικά κατά ψηφοδέλτιο εκλέγονται ως αντιπρόσωποι του Συλλόγου μας στην 86 ΓΣ της ΔΟΕ :

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ(ΠΑΜΕ):

Τακτικοί: Χήρα Αγαθή,   Μεραμβελιωτάκη Χρυσούλα

Αναπληρωματικοί : Γουρνά Τασία, Μπεκιάρης Παύλος

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ:

Τακτική :Ζαρκινού Βάσω

Αναπληρωματική : Χριστάκου Κατερίνα