Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ, του Αρθουρ Μίλλερ

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΠΕΜΠΤΗ 22/3/18

 

Ένα από τα εμβληματικότερα θεατρικά κείμενα του εικοστού αιώνα έρχεται για πρώτη φορά στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου μέσα από τη σύγχρονη και διεισδυτική ματιά της Νικαίτης Κοντούρη. Ο Αμερικανός συγγραφέας, με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός, στήνει ένα σχεδόν αστυνομικής ροής δράμα, άμεσα επηρεασμένο ως προς τη δομή του από την αρχαία ελληνική τραγωδία.

 

Αμερική, Μπρούκλιν, δεκαετία του ‘50. Μετανάστες από όλα τα μέρη της γης φθάνουν για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο. Κάποιοι από αυτούς παράνομα. Άνθρωποι κάθε λογής που αναζητούν το αμερικάνικο όνειρο και την επιτυχία, αποφασισμένοι να τα καταφέρουν. Μια πορεία που συχνά παρεκτρέπεται και οδηγεί τους πρωταγωνιστές της στην Ύβρη.

 

Μετάφραση: Νικαίτη Κοντούρη – Γιώργος Κιμούλης Σκηνοθεσία – Διασκευή : Νικαίτη Κοντούρη Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος Μουσική: Σοφία Καμαγιάννη Επιμέλεια Κίνησης: Αγνή Παπαδέλη – Ρωσσέτου Βίντεο: Γιώργος Ζώης Βοηθός σκηνοθέτη: Θάλεια Γρίβα

Διανομήl ya Algaer, Θάλεια Γρίβα, Πάρις Θωμόπουλος, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιώργος Κιμούλης, Κώστας Κοράκης, Αναστάσης-Συμεών Λαουλάκης, Γιώργος Ματζιάρης, Ηλιάννα Μαυρομάτη, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Στάθης Παναγιωτίδης, Τάσος Πυργιέρης, Κώστας Φαλελάκης, Νικόλας Χανακούλας, Νίκος Χατζόπουλος, Μουσικός επί σκηνής: Χρήστος Καλκάνης (κλαρινέτο)

 

Πέμπτη  22/3/18. Αναχώρηση στις 18.45 από το πάρκιγκ του Δημαρχείου Ηλιούπολης.

Τιμή με πούλμαν 13€. Προπληρωμή εισιτηρίων – Φροντίστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας-Πληροφορίες και δηλώσεις συσυμμετοχών στα μέλη του ΔΣ

Τηλ.:6945259403,

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ – Αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού

  1.    ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ.                        

      ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΚΙ ΕΣΥ.

 Το Δ.Σ. ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη ) καλεί τους συναδέλφους να αγκαλιάσουν και φέτος τη νέα δράση «Μία Εικόνα, Τρία Ερωτήματα». και μαζί με τους μαθητές τους να δώσουν και πάλι τη δική τους καλλιτεχνική απάντηση στα ερωτήματα που βασανίζουν όλα τα παιδιά που βρέθηκαν ξαφνικά σε εμπόλεμη ζώνη.

Ο σύλλογός μας σε συνεργασία με την τοπική Επιτροπή  Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ θα αναλάβουν να διοργανώσουν την έκθεση αυτών των έργων   την άνοιξη σε ειδική καλλιτεχνική εκδήλωση όπως είχε γίνει και πέρυσι .

Η δράση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει και θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος Μαΐου.

Τα έργα των μαθητών μας θα παραδίδονται στα μέλη του Δ.ΣΟι μαθητές των σχολείων σας μπορούν να συμμετάσχουν με κάθε μορφή έκφρασης – καλλιτεχνικής δημιουργίας (βίντεο, μουσική, ποιήματα, πεζά κείμενα, ζωγραφιές, γκράφιτι κλπ.) είτε ατομικά είτε με ομαδικά – συλλογικά έργα. Οι ατομικές προσπάθειες, όσον αφορά στη γραφική ύλη θα πρέπει να έχουν διάσταση Α3 ή Α4 (σε μέγεθος χαρτιού) και οι ομαδικές μπορούν να είναι ακόμα και σε μεγάλα ταμπλό, χωρίς να αποκλείουμε κάθε άλλη μορφή έκφρασης.

* Επισυνάπτουμε την επιστολή της ΕΕΔΥΕ καθώς και αφίσα που μπορεί να αναρτηθεί στα σχολεία.

 

2. Συμμετέχουμε στην καμπάνια της ΕΕΔΥΕ για συλλογή υπογραφών για την Παλαιστίνη.

Το Δ.Σ.,  δυναμώνοντας την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, συμμετέχει στην καμπάνια της ΕΕΔΥΕ για συλλογή υπογραφών για την Παλαιστίνη υπογράφοντας  ως Σύλλογος και σας καλούμε να συμμετάσχει  και ο καθένας προσωπικά, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:  http://eedye.gr/syllogi-ipografon-palaistini/

Δήλωση των εκλεγμένων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Αγωνιστική Συσπείρωση

Δήλωση των εκλεγμένων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Ο Υπουργός Παιδείας ζήτησε, σήμερα το πρωί, συνάναντηση με τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, για την Τετάρτη 7/3 στις 11:00.

Με βάση αυτό επισημαίνουμε τα εξής:

  1. Ο Υπουργός όφειλε να βρίσκεται στο Υπουργείο Παιδείας την ημέρα της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών στις 2 Μάρτη και να συναντηθεί με τους εκπροσώπους τους. Άλλωστε η κινητοποίηση αυτή ήταν γνωστή εδώ και καιρό. Αντι γι΄ αυτό οι διαδηλώτες βρήκαμε μπροστά μας κλειστές και σιδηρόφρακτές πύλες, ΜΑΤ και χημικά.
  2. Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας φυσικά και πρέπει να πραγματοποιηθεί όχι όμως προσχηματικά και για να επαναληφθούν οι γενικόλογες δηλώσεις, που επανέλαβε ο Κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξή του ακόμα και σήμερα στο Ρ/Σ «Κόκκινο» για «διορισμούς σε βάθος τριετίας, αν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά και οι θεσμοί…». Πρέπει να δοθεί απάντηση στο ερώτημα αν θα πραγματοποιηθούν άμεσα μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, αν θα μονιμοποιηθούν άμεσα οι χιλιάδες αναπληρωτές που δουλεύουν σήμερα στην εκπαίδευση.
  3. Η όποια συνάντηση δεν πρέπει να γίνει πίσω από κλειστές πόρτες και μακριά από τους συναδέλφους. Τώρα είναι ώρα να μιλήσουν τα σωματεία, οι μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Την ημέρα λοιπόν της Πανεκπαιδευτικής Απεργίας (που προτείνουμε να γίνει στις 16 Μάρτη) και της Πανελλαδικής συγκέντρωσης, στο Υπουργείο Παιδείας, ο Υπουργός Παιδείας να συναντήσει τους εκπαιδευτικούς και να δώσει απαντήσεις.
  4. Τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ οφείλουν να προκηρύξουν άμεσα απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας και να μην γίνουν κάδρο στους κυβερνητικούς τακτικισμούς.

Τα εκλεγμένα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαδευτικών

στα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Μαρίνης Σπύρος

Δριμάλα Θοδώρα

Ακτύπης Δημήτρης

Δάρδαλης Νίκος

Αθήνα, 5 Μάρτη 2018

Ο αυταρχικός κατήφορος και τα ψέματα Κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας πηγαίνουν χέρι – χέρι!

Αγωνιστική Συσπείρωση

Ο αυταρχικός κατήφορος και τα ψέματα Κυβέρνησης και
Υπουργείου Παιδείας πηγαίνουν χέρι – χέρι!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αντί να δώσουν λύση στα αιτήματα των εκπαιδευτικών που διαδήλωναν έξω από το Υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 2/3, με ανακοίνωσή τους την επόμενη μέρα της συγκέντρωσης, έχουν το θράσος κατηγορούν αναπληρωτές αλλά και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για δήθεν απόπειρα ακύρωσης της συνάντησης με την πολιτική ηγεσία.

Τα κυβερνητικά ψέματα ξεπέρασαν κάθε όριο!

Τη μέρα της συγκέντρωσης το Υπουργείο Παιδείας ήταν σιδερόφρακτο και γεμάτο ΜΑΤ. Με άνωθεν εντολή πριν καν ξεκινήσει η συγκέντρωση εκκενώθηκαν τα κτήρια και έδιωξαν έξω τους εργαζόμενους. Αυτό καταγγέλθηκε και από τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας! Οι εργαζόμενοι στο Υπουργείου πραγματοποίησαν 3ωρη στάση εργασίας και συνενώθηκαν με τους διαδηλωτές. Ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας ήταν (για μια ακόμα φορά !) απών από το Υπουργείο ενώ γνώριζε εδώ και ένα μήνα για τη συγκέντρωση.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την ίδια στιγμή που εκλεγμένοι συνδικαλιστές και πρόεδροι σωματείων με την αποφασιστικότητα τους επέβαλαν συνάντηση με το Γ.Γ. του Υπουργείου Γ. Αγγελόπουλο, την ίδια στιγμή που ο ίδιος δήλωνε ενώπιον τους ότι «δε θα πειραχτεί τρίχα διαδηλωτή», τα ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο έπνιγαν στα χημικά τη συγκέντρωση. Αυτή ήταν η απάντηση του Υπουργείου στο καίριο ζήτημα των μαζικών και μόνιμων διορισμών!!

Η μαζικότητα της συγκέντρωσης και η αποφασιστικότητα των σωματείων έσπασε την τρομοκρατία, ανάγκασε τα ΜΑΤ να αποχωρήσουν και να ανοίξει η σιδερόφρακτη πύλη του Υπουργείου. Για ώρες καταλήφθηκε το προαύλιο του Υπουργείου από 2000 εκπαιδευτικούς!

Τέρμα λοιπόν με τα ψέματα!

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ αλλά και παράταξης στην Πρωτοβάθμια που αβαντάρουν την κυβέρνηση υοθετώντας την ίδια λογική με το Υπουργείο. Αναρωτιέται κανείς: Ποιος αντιγράφει ποιον;

Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμα φορά: Οι εκπαιδευτικοί δεν παρακαλάμε για κλειστές συναντήσεις που θα ακούσουμε ξανά τις ίδιες προεκλογικές δηλώσεις ότι «υπάρχει πλάνο διορισμών σε βάθος τριετίας». Τέτοιες συναντήσεις έχουν γίνει και τέτοιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει πάνω από δέκα φορές τα τελευταία χρόνια.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να μπει τέρμα στο αίσχος της αδιοριστίας και της αναπλήρωσης!

Εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών!

Ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου εδώ και τώρα να απαντήσει δημόσια και να μην κρύβεται πίσω από υπηρεσιακούς παράγοντες και Υφυπουργούς, οι οποίοι όσες φορές τους έχουμε συναντήσει δηλώνουν αναρμόδιοι για το θέμα των διορισμών:

  • Θα προχωρήσει άμεσα στη μονιμοποίηση των 25.000 συμβασιούχων εκπαιδευτικών;
  • Θα σταματήσει το αίσχος της αναπλήρωσης και της αδιοριστίας;
  • Θα εξισώσει ΑΜΕΣΑ τα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Αθήνα, 4 Μάρτη 2018

Καταγγελία για την άγρια καταστολή από την Κυβέρνηση στην απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο, συνεχίζοντας επάξια τον άγριο κατήφορο της καταστολής, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, χτυπώντας αυτή τη φορά την απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας.

Θυμίζουμε ότι μόλις 2 ημέρες πριν η κυβέρνηση χτύπησε τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σωματεία και λαϊκές επιτροπές για την ακύρωση πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών.

Με εντολές του Υπουργείου Παιδείας τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα, με βίαιο τρόπο, έριξαν χημικά στους δάσκαλους και καθηγητές που διαδήλωναν δυναμικά έξω από το Υπουργείο Παιδείας και απαιτούσαν μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μόνιμη και σταθερή εργασία, καμιά απόλυση συμβασιούχου αναπληρωτή. Η επίθεση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθούν δυο συνάδελφοι μας αναπληρωτές στο νοσοκομείο.

Είναι η ίδια η κυβέρνηση που από την μια κάθε Ιούνη απολύει 25 χιλιάδες συναδέλφους μας, που τους οδηγεί στην εξαθλίωση, την μόνιμη περιπλάνηση και την ομηρία και από την άλλη δείχνει πόσο καλή είναι στη βρώμικη δουλειά της εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της κερδοφορίας τους.

Αυτή η αναίτια επίθεση πήρε δυναμική απάντηση από τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς,που έχοντας ταξιδέψει από όλη την Ελλάδα κάνοντας αμέτρητα χιλιόμετρα, έκαναν κατάληψη στο Υπουργείο Παιδείας και βροντοφώναξαν: «η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει»

Δηλώνουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν.

Η μαζικοποίηση του αγώνα είναι η απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία πιο αποφασιστικά

με νέα απεργιακή κινητοποίηση το αμέσως επόμενο διάστημα!