Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/9 ΣΤΙΣ 6.30μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ !
ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/9 ΣΤΙΣ 6.30μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!!

ΟΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!!

 

Μία ακόμη εξαιρετικά δύσκολη σχολική χρονιά ξεκινά, τόσο λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας, αλλά και λόγω των παλιών και νέων αντεργατικών νόμων, που η κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να εφαρμόσει, καθιστώντας τους εκπαιδευτικούς εργαζόμενους-λάστιχο χωρίς δικαιώματα και τους μαθητές τους κατόχους “δεξιοτήτων”, δηλαδή φθηνούς αυριανούς εργαζόμενους.

Κυβέρνηση και Υπ. Παιδείας ανοίγουν τα σχολεία και φέτος χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης εκπαιδευτικών και μαθητών και με πρωτόκολλα που τα καθιστούν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα, η νέα χρονιά βρίσκει τους εκπαιδευτικούς στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση αντιμέτωπους με την περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων (αυτονομία, αξιολόγηση) και των ακαδημαϊκών και συνδικαλιστικών τους ελευθεριών (νόμος Χατζηδάκη).

Μετά από παραστάσεις και συγκεντρώσεις στο Υπ. Παιδείας και στις Διευθύνσεις με πρωτοβουλία ΣΥΛΛΟΓΩΝ κι ΕΛΜΕ, κλιμακώνουμε με Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών, γονιών, φοιτητών και μαθητών στις 15/9. Στο Συλλαλητήριο καλούν με κοινή απόφασή τους και οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ.

Συμμετέχουμε μαζικά, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, διεκδικούμε μέτρα τώρα για να έχουμε

ΑΝΟΙΧΤΑ, ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ! Να πάρει η κυβέρνηση πίσω τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της!      Δεν χαρίζουμε την υγεία και τα δικαιώματά μας!!         

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/9 ΣΤΙΣ 13:30

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ!

ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ!!

 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α” ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/9 ΣΤΙΣ 13:30!

 

Παρά τις κυβερνητικές θριαμβολογίες περί διορισμών και δήθεν έγκαιρης α” φάσης προσλήψεων αναπληρωτών, στη Διεύθυνση Α” Αθήνας συνεχίζονται οι αυθαίρετες μετακινήσεις αναπληρωτών. Συγκεκριμένα, δεκάδες νεοδιόριστοι και αναπληρωτές συνάδελφοι καλούνται προφορικά να μετακινηθούν από τα σχολεία στα οποία τοποθετήθηκαν αρχικά, γιατί αποδεικνύεται ότι είναι υπεράριθμοι, ενώ σε άλλα σχολεία πολλά κενά παραμένουν ακόμα ακάλυπτα.

Σε μία προσπάθεια της Διεύθυνσης να καλύψει όπως-όπως όσες περισσότερες ανάγκες γίνεται με όσο το δυνατόν λιγότερο προσωπικό, έχουν φτάσει στο σημείο να ανακοινώνουν στους συναδέλφους ότι θα πρέπει να μετακινηθούν υποχρεωτικά σε συγκεκριμένα σχολεία, τα οποία οι ίδιοι δεν έχουν καν επιλέξει!! Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη ρητή δήλωση του Διευθυντή Εκπαίδευσης ότι δεν πρόκειται να ικανοποιήσει καμία αίτηση για βελτίωση θέσης, έχει ήδη οδηγήσει δεκάδες συναδέλφους σε μεγάλη αναστάτωση, καθώς, πριν καν υποδεχτούν τους μαθητές που υποτίθεται ότι θα είχαν, καλούνται να τους αποχαιρετήσουν. Συχνά μάλιστα τα νέα σχολεία τοποθέτησης είναι πολύ μακριά από τα προηγούμενα, ανατρέποντας έτσι όλον τον προγραμματισμό των συναδέλφων για στέγαση και μετακίνηση.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υπακούνε σε προφορικές εντολές, να κάνουν ένσταση σε οποιαδήποτε μετακίνησή τους και να απευθύνονται στον Σύλλογό μας!

 

Καθιστούμε σαφές στη Διεύθυνση Α” Αθήνας ότι οι συνάδελφοι είναι εργαζόμενοι με πλήρη δικαιώματα και όχι υποτακτικοί της ίδιας και του Υπουργείου!!

 

Οι αυθαίρετες μετακινήσεις απορρίπτονται!!

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α” ΑΘΗΝΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/9 ΣΤΙΣ 13:30!!