Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/9/ 2021 ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ(ΑΚΟΜΙΝΑΤΟΥ 6 ΚΑΙ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ) ΣΤΙΣ 7.ΟΟΜ.Μ.

(Θα τηρηθούν όλα τα  μέτρα προστασίας, αποστάσεις μάσκεςκ.λ.π.)

•ΠΑΝΔΗΜΙΑ: ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΕΣΤΙΕΣ ΥΠΕΡΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΑΣΤΙΧΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

• ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ 4692/20, 4823/21 (ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ…): ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

 •ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ – ΕΚΤΡΩΜΑ 4808/2021 (ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ). 10ΩΡΗ ΩΣ 13ΩΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ , ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ, ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΚΑΙ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/9/2021 ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ(ΑΚΟΜΙΝΑΤΟΥ 7 ΚΑΙ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ) ΣΤΙΣ 7.ΟΟΜ.Μ. , ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Συνάδελφοι,ισσες την Πέμπτη 2/9/2020 το Δ. Σ του Συλλόγου μας συναντήθηκε  με το Δήμαρχο της πόλης μας κ. Χατζηδάκη προκειμένου να ενημερωθούμε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς Δήμου για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και γενικότερα για ζητήματα στέγασης και υλικοτεχνικής υποδομής.
Στο κυρίαρχο ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι φέτος στα σχολεία του Δήμου μας προσλήφθηκαν περισσότερες καθαρίστριες, 56 σε σύνολο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που είχαν προσληφθεί 39 λόγω κάποιων διορθώσεων σε λάθος  τετραγωνικά που εμφανίζονταν σε κάποια σχολεία, συμπεριλαμβανομένων και των λυόμενων αιθουσών. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα από πλευράς καθαριότητας στα σχολεία με κενά προσωπικού τουλάχιστον μέχρι και τέλος Νοέμβρη που λήγουν οι συμβάσεις καθαριστριών COVID_19.! Δηλώσαμε το πάγιο και χρόνιο αίτημά μας για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας καθ’ολη τη λειτουργία του σχολείου και εκφράσαμε την επιτακτική ανάγκη και ο Δήμος να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Θέσαμε τη ανάγκη εύρεσης και διάθεσης ελεύθερων αιθουσών για αποσυγχρωτισμό πολυπληθών τμημάτων των σχολείων και μας είπε ότι έχει έτοιμη πρόταση την οποία και ζητήσαμε να μας την κοινοποιήσει για άσκηση πίεσης στη Διεύθυνση και στο Υπουργείο. Σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή είπε θα δοθούν άμεσα μέτρα προστασίας μάσκες, αντισηπτικά κλπ. ‘Οσο αφορά στο επισκευαστικό πρόγραμμα Τρίτση μέσα από το οποίο προγραμμάτιζαν να υλοποιήσουν σοβαρές τεχνικές και αναγκαίες παρεμβάσεις στα σχολεία ενημερωθήκαμε ότι κανένας Δήμος δεν πήρε έγκριση για τα απαραίτητα κονδύλια και η ανεπίσημη ενημέρωση είναι, ότι μεταφέρεται για καλοκαίρι του 2022!!!! Τόνισε ότι   δεν μπορούν  να γίνουν τα έργα με ίδιους πόρους απο το Δήμο γιατί πρόκειται για ενα ποσό των 2. 700,000.€. Σε ερώτησή μας τι γίνεται με τη ΣΑΤΑ, κονδύλι για επισκευαστικές εργασίες, είπε ότι από το ποσό αυτό  γίνονται εργασίες σε σχολεία π.χ μονώσεις και το ποσό  αυτό ανέρχεται πάνω από  200.000€ ετησίως .Επαναφέραμε ξανά το αίτημά μας για Μητρώο Τεχνικού Ελέγχου σχολείων, ο οποίος θα πρέπει να γίνεται  ετήσια και τα επίμαχα και σοβαρά ζητήματα  της πυροπροστασίας, της αντισεισμικής θωράκισης  και αντιπλημμυρικής προστασίας  των σχολείων, για τα οποία και δεν έχει γίνει καμιά σοβαρή μελέτη και δεν έχουν εκδοθεί σχετικά πιστοποιητικά καταλληλόλητας, ,μετακυλίωντας έτσι την ευθύνη στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Σχετικά με το σημαντικό στεγαστικό πρόβλημα των σχολικών μονάδων της περιοχής μας και ιδιαίτερα των νηπιαγωγείων, μας ενημέρωσε για τα εξής:

Θα γίνει μεταφορά του 24ου Νηπιαγωγείου, σε 3 λυόμενες αίθουσες σε οικόπεδο επί της Μαρίνου Αντύπα μετά τον Ιανουάριο του 2022, με προοπτική να ανεγερθεί  στο χώρο αυτό Νηπιαγωγείο!!! Η λύση που δόθηκε για μεταφορά πλεονάζοντος αριθμού νηπίων από τα νηπιαγωγεία στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, ήταν η έγκριση πούλμαν από την Περιφέρεια.Αττικής.΄Οσον αφορά στις μελέτες για ανέγερση νέων νηπιαγωγείων σε δημόσια οικόπεδα στην περιοχή Αγία Μαύρα και Χαλικάκι  και την προσθήκη αιθουσών στο πάρκινγκ του 7ου  και 21ου Δημ. Σχολείων,  έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Τρίτση, που όπως αναφέρθηκε δεν θα υλοποιηθεί πριν τα μέσα του 2022!!

Θέσαμε εκ νέου την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης για  τα σχολεία μας για την προμήθεια όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού υλικού για όλα τα διδακτικά αντικείμενα του Αναλυτικού Προγράμματος .Δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει τα αιτήματα που θα αποσταλούν και δεν αφορούν  τις λίστες που στέλνει η Σχολική Επιτροπή.(όπως αναβάθμιση σχολικών δικτύων και ψηφιακά μέσα, παιδαγωγικό υλικό για τα τμήματα ένταξης, αθλητικό υλικό κ λ.π.) Απαιτήσαμε επιτέλους να κατατεθεί χρηματικό ποσό στα βιβλιάρια των σχολείων που έχουν ήδη ανοιχτεί .Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην παραπάνω ενέργεια.

Στο παραπάνω πλαίσιο κινήθηκε και το έκτακτο  Δημοτικό Συμβούλιο για το άνοιγμα των σχολείων που έγινε την Πέμπτη 9/9/2021 και  συμπληρωματικά αναφέρθηκε από την Αντιδήμαρχο Παιδείας η αναγκαιότητα αλλαγής σχολικών ορίων, η ενδυνάμωση των 12ου και 15ου Δημοτικών Σχολείων και η παρεμπόδιση μεταφοράς τμημάτων του 8ου και 17ου δημοτικών Σχολείων σε κενές αίθουσες του 2ου Γυμνασίου εκ μέρους της Διοίκησης της Α΄ Αθήνας. Επίσης ενημέρωσε ότι στην περιοχή μας δεν υπάρχουν πολλά τμήματα που  συμπληρώνουν τον ανώτερο αριθμό μαθητών!  Στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν μαζική η εκπροσώπηση του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης που απαίτησε να στηρίξει την κινητοποίηση  για την άμεση ανανέωση των συμβάσεων που λήγουν και που αφορά  αρκετές καθαρίστριες σχολείων. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει την κινητοποίηση. Εκ μέρους του Συλλόγου μας και του Σωματείου Εργαζομένων τονίστηκε η ανάγκη μονιμοποίσης όλου του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας σχολείων αλλά και όλων των υπηρεσιών του Δήμου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τονίσαμε  για άλλη μια φορά ότι  δεν εφησυχάζουμε με τις υποσχέσεις και απαιτούμε άμεσα μέτρα για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία όπως : μείωση αριθμού μαθητών στους 15 ανά τάξη, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ( στα σχολεία μας υπάρχουν ακατάλληλες αίθουσες  ή αίθουσες προκάτ) ,  μόνιμό προσωπικό καθαριότητας για όλο το διάστημα λειτουργείας των σχολείων,  διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών  τέστ  για  όλους (εκπαιδευτικούς , μαθητές , γονείς , εργαζόμενους ),  τόσο από το Κ.Υ   Ηλιούπολης , όσο και από κλιμάκια του ΕΟΔΥ , γενναία χρηματοδότηση για  πρόγραμμα επισκευών και ανέγερση νέων σχολείων και νηπιαγωγείων ,   ενάντια στη λογική του ελάχιστου και του εντελώς απαραίτητου .Δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών   θα συνεχίσουμε  να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν,  για μια σύγχρονη λειτουργία των σχολείων το 2021.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/9 ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/9 ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Άμεση, μαχητική και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών από διάφορες περιοχές της Αττικής συγκεντρώνοντας σχολικά είδη για τις πυρόπληκτες οικογένειες της Εύβοιας μετά από το κάλεσμα των εκπαιδευτικών σωματείων, που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του Συλλόγου  «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» και της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας.

Στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης συμμετείχαν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: «Σωκράτης», «Σεφέρης», «Μ. Παπαμαύρος» «Θουκυδίδης» «Ν. Πλουμπίδης», «Αμαρουσίου» «Ε. Αλεξίου», «Α΄ Σύλλογος Αθηνών», «Αριστοτέλης», «Αιγάλεω», «Παρθενώνας», ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο ΒΥΡΩΝ» και οι ΕΛΜΕ: «Γ΄ Δυτικής Αθήνας», «Α΄ Αθήνας» και η ΕΛΜΕ Πειραιά, η οποία διοργάνωσε και συναυλία αλληλεγγύης μαζί με την Ένωση Γονέων Πειραιά. Επίσης, στην πρωτοβουλία συνεισέφεραν συνάδελφοι από πολλά σχολεία της Αττικής πέρα από τα προαναφερόμενα εκπαιδευτικά σωματεία (π.χ. δημοτικά σχολεία της Νίκαιας, του Πειραιά, της Πετρούπολης, του Ιλίου του Καματερού, των Αθηνών… ΓΕΛ του Περιστερίου, του Αγίου Δημητρίου, των Αθηνών, του Μαρκόπουλου… Γυμνάσια της Γλυφάδας… καθώς και από πολλά Νηπιαγωγεία όπως π.χ. του Κορωπίου…). Τέλος την Πρωτοβουλία στήριξαν μεμονωμένοι συνάδελφοι από όλη την Αττική.

Την Παρασκευή 10/9 συγκεντρώθηκαν τα σχολικά είδη σε κάθε εκπαιδευτικό σωματείο και το πρωί του Σαββάτου 11/9 εκπαιδευτικοί από όλες τις γωνιές της Αττικής συναντηθήκαμε στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, για να οργανώσουμε παραπέρα την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους μαθητές της Εύβοιας. Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις ανάγκες των μαθητών με μεράκι και πολλή δουλειά συσκευάστηκαν τα υλικά έτσι, ώστε την Κυριακή στις 12/9 να παραδοθούν από αντιπροσωπεία των σωματείων στο «κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων» στον κόμβο της Στροφυλιάς, να τα πάρουν οι μαθητές και οι οικογένειές τους και να μπορούν να ξεκινήσουν με τα απαραίτητα τη σχολική χρονιά.

Με αυτή τη συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση οι εκπαιδευτικοί  στέκονται δίπλα στο «κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων» και τις πυρόπληκτες οικογένειες. Συμβάλλουν στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, ώστε να αποζημιωθούν ουσιαστικά για τις ζημιές από τις πυρκαγιές απέναντι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης να τους δώσει κάποια ψίχουλα. Και παλεύουν να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα των παιδιών των πυρόπληκτων όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων και τις ανάγκες τους.

Διεκδικούμε:

  • Έκτακτη χρηματοδότηση για την άμεση αποκατάσταση των σχολικών υποδομών (επισκευές, εποπτικό υλικό, ηλεκτρονική υποδομή κ.ά.). Επιπλέον χρηματοδότηση για κάλυψη των πρώτων αναγκών κάθε πυρόπληκτου μαθητή (τσάντα, τετράδια, γραφική ύλη κ.λπ.).
  • Να παρθούν πίσω οι απαράδεκτες συμπτύξεις και συγχωνεύσεις στην Εύβοια που ανακοινώθηκαν με αναλγησία μετά τις φωτιές. Να αξιοποιηθούν σχολεία που είχαν κλείσει τα τελευταία χρόνια με στόχο να φοιτήσουν όλα οι μαθητές στα σχολεία του τόπου τους.
  • Επιπλέον διορισμοί, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες μορφωτικές, ψυχολογικές, κοινωνικές ανάγκες των πυρόπληκτων μαθητών.
  • Να εξασφαλιστεί πλήρης διατροφή (πρωινό, κολατσιό, γεύμα και βραδινό), σε όλους τους μαθητές, αφού οι οικογένειές τους έχασαν τα πάντα ή μεγάλο μέρος από το βιος τους.
  • Με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται όλες οι αναγκαίες ιατροφαρμακευτικές διαδικασίες πρόληψης και αντιμετώπισης (εμβόλια, πιστοποιητικά για γυμναστική, αντιμετώπιση ιώσεων κ.λπ.) για όλους τους μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν σ’ αυτή την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης!