Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Ερωτηματολόγιο Παιδαγωγικής Ομάδας

ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ  ΣΤΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ

Για το Ερωτηματολόγιο

Συνάδελφοι συναδέλφισσες όλων των ειδικοτήτων

Μελετώντας τα καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν εντοπίσαμε ότι όσο βαθαίνουν οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης, τόσο αυξάνονται και τα προβλήματα στο σχολείο (στον όρο σχολείο συμπεριλαμβάνουμε και το νηπιαγωγείο). Αυξάνουν επίσης τα περιστατικά που δυσκολεύουν  τον εκπαιδευτικό στην υλοποίηση του καθημερινού του προγράμματος εξ αιτίας προβλημάτων συμπεριφοράς παιδιών.

Θέλουμε να συμβάλλουμε στον τρόπο διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων. Γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι η συμπεριφορά του κάθε μαθητή εξαρτάται από οικογενειακούς, κοινωνικούς και άλλους παράγοντες, άρα η παρέμβαση του δασκάλου είναι μεν καθοριστική δεν μπορεί όμως από μόνη της να λύσει όλα τα προβλήματα.

Το εγχείρημά μας είναι δύσκολο αλλά είναι σίγουρο ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα για όλους μας.

Σας στέλνουμε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο θα ήταν ευχής έργο να συμπληρωθεί από όσο το δυνατό περισσότερους. Το ερωτηματολόγιο θα είναι ανώνυμο και θα βοηθούσε να αναφέρεται το σχολείο ή η περιοχή της Ηλιούπολης. Έχει συνταχθεί από συναδέλφους και δεχόμαστε υποδείξεις και παρατηρήσεις. Δίνουμε έμφαση στις ανοιχτές ερωτήσεις που βοηθούν καλύτερα τον προσανατολισμό της μελέτης.

Μέσα απ αυτή τη διαδικασία δε στοχεύουμε να υποκαταστήσουμε συμβούλους ή άλλα ειδικευμένα παιδαγωγικά-επιστημονικά ιδρύματα. Ούτε να εκπονήσουμε έρευνες και διατριβές για δημοσίευση.

Θέλουμε να καταγράψουμε την εικόνα των σχολείων μας και να συναποφασίσουμε δράσεις και τεχνικές που θα μας στηρίξουν στο δύσκολο έργο μας. Δράσεις όπως μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού, ομιλίες, προβολή ταινιών, σεμινάρια  κ.α.

Ο ρόλος άλλωστε του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να αγωνίζεται για τη σταθερή και μόνιμη βελτίωση των συνθηκών της δουλειάς μας, με συλλογικές διαδικασίες που πάντα θα στοχεύουν στην κατάργηση των αιτιών που δημιουργούν τα προβλήματα και όχι στη διαχείριση τους.

Περιμένουμε τη συμμετοχή και την ανταπόκρισή σας

Επισυνάπτουμε  το ερωτηματολόγιο της παιδαγωγικής ομάδας  ΕΔΩ γιατί κάποιοι συνάδελφοι το ζητάνε. Η ομάδα συνεδριάζει κάθε δεύτερη Τρίτη.

Οι συναντήσεις έχουν πολύ ενδιαφέρον και πραγματικά ο κάθε συνάδελφος μπορεί να προσφέρει πολλά με την εμπειρία του αλλά και να βοηθηθεί.