Αποφάσεις Εκτ. Γενικής Συνέλευσης για πάρα πέρα πορεία

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΟΕ 4 ΑΠΡΙΛΗ

 

Και στην παρεμπόδιση των σεμιναρίων στο υπουργείο Παρασκευή 4/4 στις 12μμ, Σάββατο 5/4 και Κυριακή 6/4

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ

 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ την αναγκαιότητα καταγραφής των πρακτικών ( σε όσα σχολεία δεν έχουν ακόμη υπογραφεί) των συνεδριάσεων που ολοκληρώθηκαν μέχρι τις 24 Μάρτη και αποδεικνύουν την καθολική μας αντίθεση στη συγκρότηση ομάδων εργασίας

 

Συνάδελφοι, αυταδέλφισσες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η έκτακτη συνέλευση του συλλόγου μας με αποκλειστικό θέμα τον καθορισμό της στάσης μας, ύστερα από την τελευταία εγκύκλιο που υποχρεώνει τους διευθυντές να ορίσουν τις ομάδες.

Ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι το ΔΣ της ομοσπονδίας μας συνεδρίαζε για τρεις μέρες για να βγάλει την ανακοίνωση που έχει σταλεί στα σχολεία και δεν μας ικανοποιεί.

Ομόφωνη ήταν η διαπίστωση ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις προηγούμενες αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και της συλλογής υπογραφών κατά της αξιολόγησης. Το υπουργείο πρέπει και τώρα να πάρει τη δυναμική απάντηση απ όλους μας ότι στην τρομοκρατία, στον αυταρχισμό, στην πολιτική επιστράτευση δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε.

Στη συνεδρίαση που έγινε σήμερα σε σχολείο της περιοχής μας με στόχο τη συναίνεση και συμμετοχή των συναδέλφων στις ομάδες που ανακοίνωσε ο Διευθυντής, κατατέθηκε η παρακάτω δήλωση 16 από 19 συναδέλφων:

 

Δήλωση για τη μη συμμετοχή σε Ομάδες Εργασίας για την ΑΕΕ

 Δηλώνω ότι δεν επιθυμώ τη συμμετοχή μου σε ομάδες εργασίας για την ΑΕΕ γιατί:

  • δεν θέλω ως εκπαιδευτικός να γίνω γρανάζι του αντιδραστικού μηχανισμού της αξιολόγησης που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, στο παραπέρα χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών – μισθολογικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και στην απόλυση πολλών απ” αυτών.
  • έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου μου και την απόφαση του Σωματείου μου.

 Θεωρώ, τέλος, ότι η όποια υποχρεωτική συμμετοχή μου ανατεθεί είναι και θεσμικά παράτυπη, υποβαθμίζει παιδαγωγικά και ουσιαστικά τη λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων  και επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου.

 

Το ΔΣ χαιρετίζει τους συναδέλφους που αποφασιστικά σήμερα με την κατάθεση της παραπάνω δήλωσης, συνέβαλαν στο να σταλεί ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλα τα σχολεία της χώρας

  • Η δήλωση αυτή μπορεί να κατατεθεί σε όλα τα σχολεία συλλογικά ή μεμονωμένα και μέχρι την Παρασκευή που είναι η μέρα απεργίας και παρεμπόδισης του σεμιναρίου των σχολικών συμβούλων να έχουμε ξανά μια συνολικά καταγεγραμμένη αντίθεση με την αυτοαξιολόγηση και τη συγκρότηση των ομάδων εργασίας.
  • Καλούμε τα στελέχη της εκπαίδευσης για άλλη μια φορά να μην υποκύψουν στις άνωθεν πιέσεις για την υλοποίηση της αξιολόγησης .
  • Το ΔΣ της ΔΟΕ να καλέσει τα ΔΣ των συλλόγων στην Αττική για παραπέρα συντονισμό και κλιμάκωση
  • Η συμμετοχή μας στις απεργίες και στην παρεμπόδιση των σεμιναρίων τόσο την Παρασκευή όσο και τις επόμενες μέρες πρέπει να ξεπεράσει σε όγκο και παλμό κάθε προηγούμενη κινητοποίηση.
  • Η συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια και τις αγωνιστικές εκδηλώσεις στην πλατεία συντάγματος την Τρίτη 1 Απρίλη πρέπει να μετατρέψουν σε κουρελόχαρτα τις αποφάσεις των απαγορεύσεων και να στείλουν μήνυμα καταδίκης για τη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ αλλά για όλα τα κλιμάκια της Ε.Ε.

 

 

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΔΣ