ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ- ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ της Τ.Γ.Σ. της 30/11/2017

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ- ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 30ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ»

 

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ:

Άμεση θεσμοθέτηση της δίχρονης δημόσιας υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης. Όλα τα προνήπια και νήπια 4-6 ετών στο δημόσιο δωρεάν νηπιαγωγείο. Ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο). Άμεσα μέτρα για την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και διορισμοί νηπιαγωγών για την καθολική υποχρεωτική εφαρμογή της δίχρονης. Όχι στην ενοποίηση των τμημάτων ΑΤΕΙ Βρεφονηπιοκόμων με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα των Νηπιαγωγών. Διακριτές σπουδές σε διακριτά τμήματα και διακριτά επαγγελματικά δικαιώματα για τις ηλικίες κάτω των 4 ετών και για τις ηλικίες 4 έως 6 ετών. Όλα τα παιδιά κάτω των 4 ετών να μπορούν να εγγράφονται στους παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία και κουπόνια και με μόνιμο προσωπικό.

  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: αυτή να διαμορφωθεί στα 20€ για τους μόνιμους, 10€  για τους αναπληρωτές και 5€ για τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και η καταβολή της να γίνεται όπως έως τώρα.

 

  • ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΟΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ  

Ανεπιθύμητα τα κλιμάκια του ΟΟΣΑ στα σχολεία μας: Ο ρόλος του ΟΟΣΑ στην προώθηση της αντιεκπαιδευτικής στρατηγικής είναι γνωστός. Μια σειρά αντιδραστικές εκπαιδευτικές αλλαγές, προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων, είναι συνταγές που φέρνουν την υπογραφή του.

Η Γ.Σ. καλεί τους συναδέλφους να δείξουν στα κλιμάκια ότι είναι        ανεπιθύμητα στα σχολεία τους.

Να ενημερώσουν αμέσως το Δ.Σ. του Συλλόγου για επικείμενη επίσκεψή τους στα σχολεία τους.

Να μη συμμετέχουν στον οποιοδήποτε διάλογο μαζί τους. Να μην απαντήσουν σε καμία ερώτηση που τους υποβάλουν.

         ΕΞΩ  ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

 

  • ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:  

Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πληγέντες από την πλημμύρα συναδέλφους και μαθητές της Μάνδρας, σε συντονισμό με τα σχολεία και τους εκπ/κούς της περιοχής συγκεντρώνουμε τα απαραίτητα γι’αυτούς

Διεκδικούμε καταγραφή των ζημιών και άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των πληγέντων.

 

  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ: καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία.

 

 

  • ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ:

Όλα τα μαθήματα ειδικοτήτων στο Δημοτικό (Φυσική Αγωγή, Μουσική, Πληροφορική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Ξένες Γλώσσες) να διδάσκονται μόνο από τις αντίστοιχες ειδικότητες: όχι στην ανάθεση μαθημάτων ειδικοτήτων για συμπλήρωση ωραρίου.

 

                                                Η Γ. Σ.

Αποφάσεις Τ.Γ.Σ Ιουνίου

Η Γ.Σ. της 2/6/2016 του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» καταψήφισε τα πεπραγμένα της Δ.Ο.Ε.(1 λευκό). Ακολουθούν συνημμένες οι αποφάσεις:

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ   ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΔΟΕ ΣΤΗ Γ.Σ.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

 

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ –ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Πλαίσιο δράσης

1. Το νέο Δ.Σ. πρέπει να ξεπεράσει τα προβλήματα που περιγράφτηκαν παραπάνω και να προχωρήσει γρήγορα σε αναβαθμισμένη λειτουργία, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες λόγω της επίθεσης που κλιμακώνεται.
2. Να δώσουμε μάχη ώστε να αποκτήσει η Γενική Συνέλευση του σωματείου τον πραγματικό της ρόλο, συλλογικός και αποφασιστικός οργανωτής της πάλης μας.
3. Να εμβαθύνουμε την παρέμβαση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ στους μαθητές, στο μορφωτικό περιεχόμενο της γνώσης. Αυτό αφορά ανακοινώσεις, σχολικές γιορτές, πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις, πολιτιστικές και ιστορικές δραστηριότητες. Ιδιαίτερα να ανοίξουμε το θέμα της πραγματικής ιστορίας των γειτονιών μας. Έτσι θα ανοίξουμε και μέτωπο στη Χρυσή Αυγή. Να αναμετρηθούμε με τη λογική των «ίσων αποστάσεων» και των «δύο άκρων». Να αντιμετωπίσουμε το φασιστικό δηλητήριο στην ουσία του, διαπαιδαγωγώντας με τη στάση μας και τη διδασκαλία της πραγματικής ιστορίας του τόπου μας τους μαθητές μας. Continue reading

Αποφάσεις της Τ.Γ.Σ. στις 27 Μαϊου

Η Γ.Σ. της 27/5/2015 του Συλλόγου Εκπ/κών Α’/θμιας Εκπ/σης Ηλιούπολης «Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ» καταψήφισε κατά πλειοψηφία (1 ψ. υπέρ) τα πεπραγμένα της Δ.Ο.Ε.  Ακολουθούν οι αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης.

Πατήστε πάνω σε κάθε έναν σύνδεσμο για να ανοίξει το αρχείο.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Διεκδικητικο πλαισιο νηπιαγωγων

Καταργηση σχολικου συμβουλου

Μετατάξεις

Προταση για τη σχολικη επιτροπή