Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Ψήφισμα κατά της Χ.Α. σχετικά με το «Συνεργείο», στην Ηλιούπολη

Στις 10 Ιουλίου του 2013 ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Συνεργείο», στην Ηλιούπολη, δέχτηκε επίθεση από μεγάλη ομάδα μελών και οπαδών της «Χρυσής Αυγής».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» με την ευκαιρία της εκδίκασης της υπόθεσης, στο πλαίσιο της συνολικής δίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, καταδικάζει τις εγκληματικές ενέργειες της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής που στόχο έχουν τον εκφοβισμό, την επιβολή και την κατάλυση κάθε δημοκρατικής λειτουργίας και απαιτεί την καταδίκη των δραστών της.Υπενθυμίζουμε ότι η δραστηριότητα του «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ» είχε κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα και ήταν στέκι για τη νεολαία της Ηλιούπολης, που κάλυπτε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο της με τις πολύμορφες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν στο χώρο. Η συγκεκριμένη επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ώρα λειτουργίας του Κοινωνικού Χώρου, ενώ μέσα παραδίδονταν δωρεάν μαθήματα από εθελοντές καθηγητές σε ανήλικους μαθητές και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του χώρου και τον τραυματισμό παρευρισκομένων μελών του.  Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία της εδώ και ένα χρόνο συνεχιζόμενης δίκης της Χρυσής Αυγής και αυτές τις μέρες ξεκινάει η εξέτασή της με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.  Η επίθεση στον Κοινωνικό Χώρο «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ» ήταν μια από τις δεκάδες εγκληματικές επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή ενάντια σε μετανάστες, εργαζόμενους, συνδικαλιστές, αντιφασίστες .

 

Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, δασκάλους, καθηγητές, γονείς και μαθητές  με τη μαζική πάλη τους να δημιουργήσουν τους όρους για την απομόνωση και το ξερίζωμα της ναζιστικής εγκληματικής  Χρυσής Αυγής.

 

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους μάρτυρες που θα καταθέσουν στη δίκη για την υπόθεση της επίθεσης στον Κοινωνικό Χώρο του «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ»,  για να αποκαλυφθεί ο ναζιστικός εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής.