Καλωσόρισαν τους νέους μαθητές στο 13ο και 33ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΛΑΪΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Καλωσόρισαν τους νέους μαθητές στο 13ο και 33ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

«Υποδεχόμαστε τους νέους μαθητές μας». Με αυτή τη φράση υποδέχθηκαν οι εκπαιδευτικοί τα συνολικά 62 προσφυγόπουλα από το Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά που πέρασαν νωρίς σήμερα το μεσημέρι, την πύλη του 13ου και 33ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου.

Έξω από το κτίριο, φορείς και η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου που – όπως και χθες στο 8ο Γυμνάσιο - δήλωσαν έμπρακτα τη στήριξή τους στο δικαίωμα των προσφυγόπουλων να μορφωθούν και να ενταχθούν στην εκπαιδευτική κοινότητα. Παράλληλα, μοίρασαν τσάντες και σχολικά είδη στα παιδιά των προσφύγων που έφτασαν γεμάτα χαρά και δίψα για μάθηση.

Την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν και μαθητές σχολείων της περιοχής, όπως το 13ο Λύκειο. Η Γκουζάλτου Λιαγκάνοβα, μέλος 15μελούς του συγκεκριμένου Λυκείου, τόνισε πως το σχολείο είχε πάρει απόφαση στήριξης στα προσφυγόπουλα που αναφέρει: «Είμαστε ενάντια στην ξενοφοβία και στο ρατσισμό. Μαζέψαμε και τρόφιμα για να τα προσφέρουμε στους πρόσφυγες. Θα συνεχίσουμε να μαζεύουμε τρόφιμα, να στηρίζουμε και να βοηθάμε αυτούς τους ανθρώπους με τους οποίους δεν έχουμε κάτι να διαχωρίσουμε. Ήρθαν εδώ, είναι φτωχά λαϊκά στρώματα».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Λεμπέσης μέλος του ΔΣ Γονέων Αττικής και γραμματέας της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου, δήλωσε μεταξύ άλλων πως οι γονείς στέκονται στο πλευρό των προσφυγόπουλων και πως η αλληλεγγύη τους θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.