Για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ στις 19/4/2018

Αγωνιστική Συσπείρωση

Ο συνδυασμός που στηρίζει το  

Για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ στις 19/4/2018

 

Συνεδρίασε στις 19/4 το Δ.Σ. της ΔΟΕ με θέματα: Ημερήσια Διάταξη της 87ης Γ.Σ. του Κλάδου, Πρόγραμμα Δράσης για το επόμενο διάστημα και Οργάνωση Συνεδρίων για την Προσχολική Αγωγή (Θεσ/νίκη 25 και 26/5) και για τη μειονοτική εκπαίδευση αργότερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ως τη στιγμή που τοποθετήθηκε εκπρόσωπος της ΑΣΕ (μετά από ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) στην αίθουσα δεν είχε ακουστεί ούτε λέξη (!) για πόλεμο, ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, αντιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις, συλλήψεις νεολαίων, που επιχείρησαν να αποκαθηλώσουν το άγαλμα του μισητού Τρούμαν, εμπλοκή της χώρας μας, …Πρωτομαγιά κλπ.

Ένα συνδικάτο στη γυάλα! Αμερικάνοι-Βρετανοί-Γάλλοι βομβαρδίζουν, οι νεολαίοι φωνάζουν «Ένωση και ΝΑΤΟ, σας ξέρουμε καλά, για κέρδη και πετρέλαια σκοτώνετε παιδιά!» και η ηγεσία του συνδικάτου των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας σιωπά!

Στη συνεδρίαση όμως αυτή η πλειοψηφία των 4 (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΑΕΕΚΕ, ΕΡΑ) πήρε δύο αποφάσεις:

-         Η πρώτη απόφαση ήταν να οργανώσει συνέδριο (βλ. διημερίδα) για την Προσχολική Αγωγή με συνομιλητές: το …Υπ. Παιδείας (για να το ανταμείψει φαίνεται για το λειψό άρθρο 33 και το ότι για τη Δίχρονη δε θα δώσει ούτε ένα ευρώ δε θα κάνει ούτε έναν διορισμό!), την ΚΕΔΕ (που στηρίζει με τα μπούνια την αντιλαϊκή πολιτική αλλά ζητάει και τα νηπιαγωγεία στους δήμους!), την Etuce και την Εκπαιδευτική Διεθνή -μέλη των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (που στηρίζουν τη στρατηγική ΕΕ-ΟΟΣΑ και κεφαλαίου για την παιδεία, που κάνουν προτάσεις στην Ε.Ε. για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών …αλλά βγάζουν κι ένα ψήφισμα για τη Δίχρονη στην …Ελλάδα)! Αυτό δεν είναι επιστημονικό συνέδριο για την αναγκαιότητα εφαρμογής καθολικά και τώρα της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής σε όλη τη χώρα, αυτό είναι πια βήμα στην κυβέρνηση, στην Τοπική Διοίκηση (μακρύ χέρι της αντιλαϊκής πολιτικής) και στην Ε.Ε! Ο κυβερνητικός και εταιρικός συνδικαλισμός απογειώθηκε! Αυτή δυστυχώς την πλειοψηφία στηρίζουν διαχρονικά και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στο ζήτημα της Προσχολικής Αγωγής με απογείωση τις τριμερείς (επιτροπές) που τις πήραν πάνω τους! Μάλλον δεν έχουν ακούσει τη λαϊκή ρήση «αν δε θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα, φτιάχνεις μια (τριμερή) επιτροπή»!!!

-         Η δεύτερη απόφαση της πλειοψηφίας των 4 του Δ.Σ. της ΔΟΕ ήταν ότι μετά την …Πρωτομαγιά  θα συμπορευτεί με την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ (πολύ πρωτότυπο!), που πάνε σε στάση εργασίας στις 16/5 για τους συμβασιούχους (πού τους θυμήθηκαν, αυτοί που και από τα σωματεία τους αποκλείουν;) και …απεργία με πλαίσιο που θα το ζήλευε και ο ΣΕΒ στις …30/5! Δηλαδή τώρα βαράνε οι πύραυλοι στη Συρία και η αντιλαϊκή πολιτική χτυπάει κόκκινο κι αυτοί θα πάνε σε κινητοποίηση με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ σχεδόν ένα και ενάμιση μήνα μετά!!! Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ απέρριψε ακόμα και την πρόταση για κλαδική απεργία για το νομοσχέδιο για τις νέες ΔΟΜΕΣ (που αποδομεί στην κυριολεξία τη δημόσια εκπαίδευση), για την αξιολόγηση και τους Διορισμούς (είπαμε όχι, απάντησε ο αντιπρόεδρος στην ερώτηση: καλά ούτε κλαδική απεργία δε στηρίζετε;)!

Συσπειρωνόμαστε στους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ, συμπορευόμαστε με το ταξικό κίνημα!

  • Όλες και όλοι στον Αγώνα για να γιορτάσουμε όπως της αξίζει την «1η ΜΑΗ 2018 ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ και τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ για την ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ», εντάσσοντας στη μάχη αυτή το πλαίσιο πάλης μας για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα τα παιδιά, με εκπαιδευτικό παιδαγωγό της νέας γενιάς!
  • Ενδιάμεσος σταθμός η 25η Απρίλη, όπου το πρωί διαδηλώνουμε στα Δικαστήρια, για να αθωωθούν οι 2 νεολαίοι, που συνελήφθησαν στις 16 Απρίλη και το απόγευμα στις 6.30 στο Υπ. Παιδείας στη Συγκέντρωση Εκπαιδευτικών-Γονιών για την Παιδεία και το Σχολείο των σύγχρονων αναγκών μας.
  • Κλιμακώνουμε με κλαδική απεργία μετά την Πρωτομαγιά, για να αποσυρθεί το τερατούργημα για τις νέες ΔΟΜΕΣ, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα με μονιμοποίηση των πάνω από 25 χιλιάδων αναπληρωτών, εξίσωση των δικαιωμάτων και μέτρα στήριξής τους τώρα.

 

Όλες και όλοι στα συνεχή Αντιμπεριαλιστικά Συλλαλητήρια!

Όλες και Όλοι στις Πρωτομαγιάτικες Απεργιακές Συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ,

στην Αθήνα 10 π.μ. Σύνταγμα αλλά και σε όλες τις πόλεις!

 

23/4/2018