Η κυβέρνηση εισάγει «κριτήρια» στις προσλήψεις αναπληρωτών και επαναφέρει τον διετή αποκλεισμό!

 

Με το νομοσχέδιο για τις ΔΟΜΕΣ νέα χτυπήματα των αναπληρωτών!

Η κυβέρνηση εισάγει «κριτήρια» στις προσλήψεις αναπληρωτών και επαναφέρει τον διετή αποκλεισμό!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, μόνιμοι και αναπληρωτές,

Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη βουλή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στέλνει στους συναδέλφους αναπληρωτές δύο ακόμα αντιλαϊκά «δωράκια»! Εκτιμά φαίνεται ότι δεν τους φτάνει η απόλυση, που σε λίγες μέρες παραλαμβάνουν, τους τσακίζει κι άλλο τη ζωή!

Η κυβέρνηση, με το άρθρο 80 του νομοσχεδίου, εισάγει νέα «κριτήρια» στις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων στις Δ.Υ.Ε.Π.! Συγκεκριμένα στο άρθρο 80 παρ. 1 γράφει: «Για την πρόσληψη στις Δ.Υ.Ε.Π. απαιτούνται τα κάτωθι προσόντα με την εξής ιεράρχηση: Διδακτική προϋπηρεσία σε Δ.Υ.Ε.Π. ή διαπολιτισμικά σχολεία ή τάξεις υποδοχής – ζωνών εκπαιδευτικής προτεραιότητας. Πιστοποιημένη γνώση ξένων γλωσσών (επιπέδου Β1, εφόσον πρόκειται για αγγλική, γαλλική ή άλλη γλώσσα ευρωπαϊκής ένωσης) με προτεραιότητα στις μητρικές γλώσσες των προσφυγικών πληθυσμών (αραβική γλώσσα ή γλώσσα φαρσί ή γλώσσα ούρντου).» Κι ενώ αναφέρει ότι οι προσλήψεις γίνονται από τους υφιστάμενους πίνακες, παρακάτω ξεκαθαρίζει ότι «στις προσλήψεις προτάσσονται οι εκπαιδευτικοί που διαθέτουν τα  προσόντα της παρ 1»!

Στην ουσία αρχίζουν να μπαίνουν επιπλέον «κριτήρια» στις προσλήψεις αναπληρωτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ήδη διαλυμένη ζωή τους! Ανοίγει με αυτό τον τρόπο ο δρόμος για την καταστρατήγηση της σειρά στους πίνακες των αναπληρωτών και της δημιουργίας νέων κατηγοριοποιήσεων.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται και το άρθρο 87, που από τη μια μεριά καθορίζει επιπλέον ειδική προκήρυξη μετά την 1η Νοέμβρη για κάλυψη θέσεων (κενών δηλαδή) που δεν καλύφθηκαν ή έγιναν παραιτήσεις αναπληρωτών που προσλήφθηκαν σ’ αυτές. Κι από την άλλη, όποιος/α αναπληρωτές/τρια με νέα αίτησή του τοποθετηθεί σε κενό της ειδικής προκήρυξης και παραιτηθεί, διαγράφεται από τους πίνακες για τη χρονιά αυτή και την επόμενη! Για δύο χρόνια άνεργος δηλαδή!!

Θυμίζουμε ότι η διάταξη αυτή, ο διετής δηλαδή αποκλεισμός, που ήταν κομμάτι του καταδικασμένου στη συνείδηση του εκπαιδευτικού κόσμου ν. 3848 (ν. Διαμαντοπούλου), απέκλεισε πολλούς συναδέλφους, τσάκισε πολλές ζωές και χρειάστηκε σκληρούς αγώνες με τους οποίους ο διετής αποκλεισμός έγινε μονοετής και τέλος καταργήθηκε! Να είναι καλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που, χρησιμοποιώντας τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, επαναφέρει όσα οι προκάτοχες κυβερνήσεις της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχαν πρωτοκαθιερώσει!

Ένα δρόμο έχουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές! Μαζικός αγώνας για κατάργηση όλων μνημονίων, των εφαρμοστικών τους αντιεκπαιδευτικών νόμων και φυσικά απόσυρση του νομοσχεδίου που καταργεί δομές, χτυπάει παραπέρα την ειδική αγωγή και προωθεί την αξιολόγηση. Και φυσικά μαζί του κατάργηση και των νέων μέτρων ενάντια στους αναπληρωτές!

Γι’ αυτό, όλες και όλοι στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Εκπαιδευτικών και Γονέων την Πέμπτη 7 Ιούνη στις 6:30 μ.μ. στα Προπύλαια και Πορεία στη Βουλή!