Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Μπλόκο στην αξιολόγηση στο Ηράκλειο.

Ευτυχώς υπάρχουν και καλά νέα.

Εκπαιδευτικοί έδιωξαν τους αξιολογητές από σεμινάριο επιμόρφωσης στο Ηράκλειο

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Του Μάριου Διονέλλη

 

Να μπλοκάρουν τη διαδικασία επιμόρφωσης των αξιολογητών τους κατάφεραν εκπαιδευτικοί από όλη την Κρήτη που συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο του Ηρακλείου. Στο συγκεκριμένο κτίριο επρόκειτο να προσέλθουν οι σχολικοί σύμβουλοι της Κρήτης, ώστε να παρακολουθήσουν σεμινάριο για τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες θα αξιολογήσουν τους συναδέλφους τους, όπως προβλέπει το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

 

Πλήθος δασκάλων και καθηγητών περίμενε από πολύ νωρίς τους «εν δυνάμει» αξιολογητές στην είσοδο του κέντρου και τους ζήτησαν να μη συμμετάσχουν σε μια διαδικασία που αποτελεί προάγγελο για διαθεσιμότητες και απολύσεις. «Δεν είμαστε αντίθετοι στην έννοια της αξιολόγησης, αλλά εδώ τα κριτήρια είναι μόνο ποσοτικά και όχι ποιοτικά. Είμαστε οι πρώτοι που επιζητούμε την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, την οποία η ίδια η κυβέρνηση ακυρώνει, ενώ με τις συγκεκριμένες διαδικασίες προωθείται μόνο η μισθολογική μας καθίζηση και εν τέλει οι απολύσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Ηρακλείου Γιώργος Μακράκης.

 

Οι εκπαιδευτικοί κάλεσαν τους συναδέλφους τους, σχολικούς συμβούλους, να αποχωρήσουν από τη διαδικασία, όπως και έγινε τελικά, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης θα οριστεί άλλο ραντεβού για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου τις επόμενες ημέρες.

 

Οι δάσκαλοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη διαδικασία αυτή, δηλώνει ο αιρετός υπηρεσιακός σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης, τονίζοντας ότι, μετά τη συνεχή κατάργηση δομών, το υπουργείο προβάλλει ως λύση για τα προβλήματα της εκπαίδευσης την αξιολόγηση. Μάλιστα, ο ίδιος έδωσε στοιχεία για τη διαδικασία που έχει σχεδιάσει το υπουργείο και η οποία προβλέπει την αξιολόγηση εκατοντάδων εκπαιδευτικών από έναν από τους συμβούλους.

 

«Χαρακτηριστικό των προθέσεων και της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει την υπόθεση το υπουργείο είναι το παράδειγμα της Ειδικής Αγωγής όπου ένας σύμβουλος θα κληθεί να αξιολογήσει συνολικά 600 άτομα…» λέει ο κ. Λαμπρογιαννάκης.

Πηγή: Εφημ. Συντακτών