Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ «Το μήνυμα του Πολυτεχνείου. ΤΟΤΕ και ΣΗΜΕΡΑ».

   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

«Το μήνυμα του Πολυτεχνείου. ΤΟΤΕ και ΣΗΜΕΡΑ».

Λαός οργανωμένος, σωστά προσανατολισμένος, μπορεί να επιβάλει λύσεις για δικό του όφελος, απέναντι σε κάθε μορφή διακυβέρνησης των κεφαλαιοκρατών, ακόμα και στην πιο ακραία της, τον φασισμό.

Συμπληρώνονται φέτος σαράντα χρόνια που το Νοέμβρη του 1973, μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο, χιλιάδες φοιτητές και εργάτες αναμετρήθηκαν θαρραλέα με τη δικτατορία.
Το Πολυτεχνείο δεν ήταν ένα τυχαίο ξέσπασμα.
Ήταν μια πραγματική εξέγερση, γιατί η νεολαία και ο λαός ήταν μαζί στον αγώνα. Τα συνθήματα – αιτήματα που κυριάρχησαν: «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Εθνική ανεξαρτησία – Έξω οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ», δεν αμφισβήτησαν μόνο την καταπίεση και την τρομοκρατία της χούντας, μα αποκάλυψαν τα στηρίγματα και τον επικίνδυνο ρόλο της για το λαό μας και την Κύπρο.
Ήταν μια εξέγερση που πρόβαλε και απαίτησε μια άλλη πορεία για τη χώρα μας, από αυτή που επιδίωκε το μεγάλο κεφάλαιο, οι ιμπεριαλιστές κι οι εδώ υπηρέτες τους.
Διεκδίκησε ένα διαφορετικό μέλλον από αυτό που σήμερα ζούμε.
Στο Πολυτεχνείο βρήκαν τη συνέχειά τους οι προηγούμενοι αδικαίωτοι αγώνες του λαού μας.
Η θρυλική αντίσταση του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ. Του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Των χιλιάδων νεκρών, εκτελεσμένων, φυλακισμένων και εξόριστων, για το δίκιο, την ανεξαρτησία, για το σοσιαλισμό.
Το Πολυτεχνείο είναι σύμβολο της αντίστασης, της πάλης και της ελπίδας. Εμπνέει και καλεί στο δρόμο του αγώνα όσους θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Φοβίζει όλους αυτούς που υπηρετούν το άδικο σύστημα της εκμετάλλευσης, την εξάρτηση, τη συντήρηση.
Σαράντα ολόκληρα χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, το μήνυμά του είναι όσο ποτέ άλλοτε αδικαίωτο και όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο.
Σήμερα οι επιπτώσεις της κρίσης στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, σε καθημερινή βάση, είναι εμφανείς και δυσβάστακτες.
Η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια και στην Παιδεία συνεχίζεται και είναι φανερό ότι θα ενταθεί.
Ειδικότερα στο σχολείο ξεδιπλώνεται μια βαθιά ταξική και αντιδραστική επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των παιδιών της λαϊκής τάξης και της εργατικής οικογένειες.
Σήμερα που η αστική άρχουσα τάξη εκμεταλλευόμενη τα κενά και τα αδιέξοδα που ουσιαστικά «βιώνουν» οι νέοι μας και περισσότερο οι μαθητές το Πολυτεχνείο συμβολίζει αυτό που ακριβώς φοβούνται αυτοί που κυβερνούν τον τόπο χρόνια τώρα.
Οτι ο λαός μπορεί να οργανωθεί και ξεφεύγοντας από τη μοιρολατρία να παλέψει, να επιβάλει άλλες λύσεις προς όφελός του.
Το Πολυτεχνείο μάς καλεί να πούμε ΟΧΙ στα συντηρητικά πρότυπα ζωής του ατομικισμού και της ιδιοτέλειας, του συμβιβασμού και της αδιαφορίας. Μας θέλει Ανυπότακτους στο δρόμο των αγώνων, για όλα όσα μας ανήκουν ενάντια σ” όλους αυτούς που μας τα στερούν. Μας καλεί στην αντεπίθεση για να νικήσει. Για να νικήσουν οι αγώνες.
Καλούμε πρώτα και κύρια την νεολαία της Ηλιούπολης, εργαζόμενη, μαθητική, τους σπουδαστές των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ,ΟΑΕΔ τους Εργαζόμενους γονείς, τους καθηγητές, να συμμετέχουν στην εκδήλωση και να διατρανώσουμε ότι το Πολυτεχνείο ήταν άλλη μια απόδειξη πως όταν η νεολαία συμπαρατάσσεται και αγωνίζεται με το εργατικό κίνημα τον εργαζόμενο λαό, μπορεί να μεγαλουργεί.
Σήμερα που τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τα αιτήματα και ο προσανατολισμός τους, γίνονται πιο επιτακτικά για τη λύση τους ο μόνος δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας, είναι ο δρόμος της ανειρήνευτης πάλης με την πολιτική της υποτέλειας και του συμβιβασμού, όπου μας καλούν οι κλέφτες των ονείρων και των δικαιωμάτων μας.

Όλοι στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στην αίθουσα του
Ειδικού Σχολείου Ύδρας 2 στις 7μμ.
Όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου
17 Νοέμβρη 2013.

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν και παρουσιάζουν οι καθηγητές και μαθητές του Λαϊκού φροντιστηρίου.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Επισκέψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα και τις επισκέψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014.

Για να διαβάσετε αναλυτικά την διαδικασία και τα προγράμματα πατήστε  την εγκύκλιο EΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΚΠΕ 2013-2014

 

 

 

Για την αξιολόγηση, από ΔΟΕ

Θέμα: Υ.ΠΑΙ.Θ. – Νόμος για την αξιολόγηση… από την κατάψυξη

Σα να μην πέρασε μια μέρα από το Φεβρουάριο όταν η πολιτική ηγεσία του  Υ.ΠΑΙ.Θ. «καλούσε» τη Δ.Ο.Ε. σ’ έναν «διάλογο», τον οποίο  δικαίως είχαμε χαρακτηρίσει προσχηματικό, για το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αξιολόγηση, αφού προηγουμένως είχε επιδεικτικά αγνοήσει όλες τις θέσεις και τις προτάσεις μας, έβγαλε από την κατάψυξη το ίδιο σχέδιο και το έκανε νόμο του κράτους (Π.Δ. υπ. αριθμ.152/ 5-11-2013).

Έτσι απλά, διέγραψε την ατυχή διαδρομή του, τότε, σχεδίου στις αίθουσες του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει ούτε μια γραμμή από τις θέσεις της Ομοσπονδίας των 60.000 εκπαιδευτικών της Α/θμιας εκπαίδευσης και δεν άλλαξε σε τίποτα τη φιλοσοφία της κατηγοριοποίησης και της χειραγώγησης που, δυστυχώς, αποτελεί κοινό τόπο όλων των νόμων περί αξιολόγησης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Η πολιτική ηγεσία «ξέχασε» όλες τις θετικές εκφράσεις της για τις παρατηρήσεις της Δ.Ο.Ε. στις συναντήσεις της 18ης Ιουλίου, 10ης Σεπτεμβρίου και 20ης Νοεμβρίου του 2012, για το θέμα της αξιολόγησης, παρατηρήσεις και προτάσεις για μια ανατροφοδοτική, γνήσια παιδαγωγική διαδικασία ουσιαστικής βελτίωσης του εκπαιδευτικού έργου. Κυρίως «ξέχασε» τη θέση – προϋπόθεση που είχαμε καταθέσει. Το ότι «δεν μπορεί να υπάρξει για το θέμα αυτό οποιαδήποτε συμμετοχή μας σε διάλογο όσο η αξιολόγηση συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη και τις απολύσεις εκπαιδευτικών που προβλέπονται στο υπάρχον νομικό πλαίσιο (Νόμοι 3848/2010 και 4024/2011).

Συνεχίζοντας να πορεύεται στον ολισθηρό δρόμο των μονομερών αποφάσεων χωρίς κανένα διάλογο με τη Δ.Ο.Ε., η πολιτική ηγεσία με κάθε της κίνηση βαθαίνει το χάσμα ανάμεσα στην αδιέξοδη πολιτική της και τον εκπαιδευτικό κόσμο και καθιστά τη μετωπική σύγκρουση μονόδρομο.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ήδη τοποθετήθηκε σχετικά με την πρώτη πράξη της επικοινωνιακής παράστασης που έχει στήσει το Υπουργείο για να αποπροσανατολίσει την ελληνική κοινωνία από την ουσία της πολιτικής της που είναι η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Καταδίκασε την επονομαζόμενη «αυτοαξιολόγηση» που ετοιμάζει το Υπουργείο.

Το ίδιο, αναπόφευκτα, γίνεται και με το νέο Π.Δ.  για την αξιολόγηση. Ένα νόμο με τον οποίο το Υπουργείο, πεισματικά,  αρνείται, για μια ακόμη φορά, να μπει στη διαδικασία ειλικρινούς και ουσιαστικής αξιολόγησης όλων των παραγόντων που διαμορφώνουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον (υποδομές, αναλυτικά προγράμματα, βιβλία, οργάνωση, επιμόρφωση) ξεκινώντας, όπως θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο,  από το ίδιο. Ένα νόμο που εναρμονίζεται πλήρως με τις αυθαίρετες και αντιεπιστημονικές ποσοστώσεις του Ν.4024/2011 , κατηγοριοποιεί εκπαιδευτικούς και σχολεία και είναι φτιαγμένος για να λειτουργήσει ως εργαλείο στασιμότητας, διαθεσιμότητας και απολύσεων.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης των παιδιών μας σε ζούγκλα. Το απαράδεκτο νομοθέτημα θα μείνει γράμμα κενό.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα συνεχίζει να αγωνίζεται  για:

  • Αξιολόγηση όλων των παραγόντων της εκπαιδευτικής διαδικασίας με στόχο τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου.
  • Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.
  • Κατάργηση του νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση (Ν.3848/2010, 4024/2011 και Π.Δ. 152/2013)
  • Καμία κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών – μαθητών –σχολείων.
  • Καμία αξιολόγηση –χειραγώγηση.

 

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα:

  • Αποτρέπουμε την πραγματοποίηση των σεμιναρίων των στελεχών για την ψευδεπίγραφη αυτοαξιολόγηση.
  • Ενημερώνουμε εκπαιδευτικούς, φορείς και γονείς για τις θέσεις μας και τις πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου.
  • Απαιτούμε συνάντηση – ουσιαστική συζήτηση με την πολιτική ηγεσία.
  • Παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην εφαρμοστούν οι νόμοι που θα διαλύσουν το δημόσιο σχολείο και θα εξοντώσουν τους εκπαιδευτικούς.

Το ΔΣ της ΔΟΕ

Συμπαράσταση στους Χαλυβουργούς

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. « Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ » εκφράζει τη συμπαράσταση του στους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας που δικάζονται για άλλη μια φορά αύριο.

Κυβέρνηση και  Μάνεσης μετά τις απολύσεις και την καταστολή συνεχίζουν με δικαστικές διώξεις και στέλνουν στα δικαστήρια τους χαλυβουργούς που για μήνες αποτέλεσαν φάρο στους αγώνες των εργαζόμενων όλης της χώρας.

Ο πολύμηνος και ηρωικός απεργιακός αγώνας που έδωσαν οι Χαλυβουργοί στις πύλες του εργοστασίου ήταν και είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

Στηρίξαμε και στηρίζουμε τον αγώνα των Χαλυβουργών, για να μην περάσει η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς.

Να μην περάσει το δόγμα «νόμος και τάξη».

Η αλληλεγγύη, η οργάνωση και συσπείρωση στα σωματεία μας είναι ασπίδα προστασίας για όλους μας.