Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Απάντηση του 2ου Δ/Σ σε συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον του

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης

Ηλιούπολη 13/11/2015

Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με καινοτόμο δράση του Σχολείου μας με θέμα «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε μαθητές Στ’ Δημοτικού στα πλαίσια του «Κοινωνικού Σχολείου» του ΥΠ.Π.Ε.Θ σας διαβιβάζουμε την απαντητική μας επιστολή προς τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την ιστοσελίδα «Ηλιούπολη για όλους».

Θεωρούμε ότι η απάντησή μας αυτή θα έπρεπε να γίνει κατανοητή και σεβαστή από τους καταγγέλλοντες, και να ακολουθήσει τουλάχιστον η ανασκευή των ψευδών κατηγοριών με την ανάρτηση της επιστολής μας στις σχετικές ιστοσελίδες.

Αντ’ αυτού, το γεγονός πήρε εξωπραγματικές διαστάσεις (ραδιόφωνο εκκλησίας, αναπαραγωγή σε πληθώρα ιστοσελίδων, ηλεκτρονικός τύπος, πρωτοσέλιδο εφημερίδας «ορθόδοξη αλήθεια» με συνέπεια να καλούμαστεγια παροχή διευκρινήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Επιβεβαιώνουμε ότι οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν είναι παντελώς ψευδείς, ανακριβείς και αποκυήματα φαντασίας που κατηγορηματικά διαστρεβλώνουν την αλήθεια σχετικά με την συγκεκριμένη δράση.

Σας γνωρίζουμε ότι για την καταρχήν αντιμετώπιση του θέματος ο Διευθυντής του Σχολείου και οι εκπαιδευτικοί της Στ τάξης καλέσαμε τους γονείς της Στ’ τάξης περιλαμβανόμενου του «κάποιου γονέα» καθώς και το επιστημονικό στέλεχος του Υπ. Υγείας κα. Κανδύλη και συζητήσαμε διεξοδικά τα όσα συνέβησαν στην εν λόγω παρουσίαση.

Από τη συζήτηση προέκυψε και έγινε από όλους αποδεκτό ότι όσα είχαν αναφερθεί στην ιστοσελίδα του Ιερού Ναού Κοίμησης Θεοτόκου ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επιπλέον οι γονείς προέτρεψαν το Διευθυντή να συνεχίσει τις δράσεις του Κοινωνικού σχολείου.

Θεωρούμε ότι η αρνητική δημοσιότητα του συγκεκριμένων ενεργειών του σχολείου είναι κατάφωρα άδικη για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και ζητούμε τη συνδρομή σας προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπρέπεια του σχολείου και των εκπαιδευτικών.

Επισυνάπτουμε:

1)       την επιστολή του Συλλόγου Διδασκόντων που αποστείλαμε στη Κοίμηση του Θεοτόκου για την αποκατάσταση της αλήθειας.

2)       Επιστολή του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου που στηρίζει την πρωτοβουλία του σχολείου

3)       Ορισμένα από τα συκοφαντικά δημοσιεύματα που κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσβάλουν κατάφορα το σχολείο και το Σύλλογο Διδασκόντων.

Ο Διευθυντής

Πανταζόπουλος Δημήτριος

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Επισηνάπτουμε  και δύο ακόμη κείμενα για την πληρέστερη ενημέρωση

ΑΡΘΡΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 2ου Δ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 001