Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ!

Η ανακοίνωση της Κυβέρνησης για το δεύτερο lockdown έφερε μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους των αναπληρωτών, καθώς δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στη μετακίνησή τους. Πολλοί αναπληρωτές πηγαίνουν στην εργασία τους με ιδιωτικά μέσα, έχοντας δημιουργήσει γκρουπάκια, ώστε να μοιράζονται το κόστος μετακίνησης, αφού εργάζονται συνήθως αρκετά μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Ειδικά αυτήν την περίοδο της πανδημίας,  αυτό επιλέγουν να κάνουν πολλοί συνάδελφοι και για λόγους ασφάλειας, ώστε να μη χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επίσης, χιλιάδες αναπληρωτές ζουν και εργάζονται σε απομακρυσμένες, ακριτικές και νησιωτικές περιοχές, μακριά από την οικογένειά τους και με τα νέα μέτρα δε θα μπορούν να επισκέπτονται τους δικούς τους ανθρώπους(παιδιά, γονείς κλπ)

Εδώ και τώρα η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να λάβει μέτρα, ώστε να λύσει τα συγκεκριμένα ζητήματα. Απαιτούμε να δοθεί :

 • Ειδική άδεια στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να μετακινούνται σε ομάδες. Σε άλλη περίπτωση, το κόστος της μετακίνησης θα είναι αβάσταχτο για αυτούς.
 • Ειδικό επίδομα μετακίνησης σε όσους χρησιμοποιούν ιδιωτικό μέσο από και προς την εργασία τους.
 • Ειδική άδεια στους συναδέλφους που ζουν και εργάζονται μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους, σε άλλους νομούς, σε νησιά κλπ. να μπορούν να επισκέπτονται την οικογένειά τους. Άλλωστε πολλοί από αυτούς έχουν μέλη στην οικογένειά τους που χρειάζονται ιδιαίτερη βοήθεια, λόγω της πανδημίας.
 • Δωρεάν μετακινήσεις σε όλους τους αναπληρωτές από και προς την εργασία τους. π.χ. σε Πορθμεία.

Για να διεκδικήσουμε όλα τα παραπάνω, καθώς και για μέτρα προστασίας για μαθητές-εκπαιδευτικούς-γονείς, καλούμε στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σωματείων στο Υπουργείο Παιδείας στις 10 Νοέμβρη, 2μ.μ.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για μέτρα στήριξης για τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. Οι διεκδικήσεις μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα!!

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ Κ.Υ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ COVID 19 ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ Κ.Υ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ COVID 19 ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την συνεχή άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς και την αγωνία των συναδέλφων και των οικογενειών τους για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος (συμπτώματα, διενέργεια τεστ), εντοπίσαμε τα παρακάτω Κέντρα Υγείας που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας. Στα εν λόγω ΚΥ μπορούν να απευθύνονται όσοι αντιμετωπίζουν συμπτώματα συμβατά με του covid19 κλείνοντας ραντεβού ηλεκτρονικά ή μέσω 5ψήφιου αριθμού, είτε επικοινωνώντας απευθείας με το Κέντρο Υγείας. Επισημαίνουμε ότι και αυτά τα ΚΥ παρέχουν δωρεάν τεστ κάτω από την πίεση των αγώνων του εργατικού λαϊκού κινήματος για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και όλου του λαού!

Παρακάτω παραθέτουμε τη σχετική λίστα με διευθύνσεις και τηλέφωνα των Κέντρων Υγείας που βρίσκονται στην Αττική:

Κ.Υ. Αναφοράς Covid – 24 Λειτουργία ως Covid-19 από 04/04/2020

Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας

Λεωφ. Αλεξάνδρας 119, Αθήνα 11475
210-6479-799, 210-6479-703, 210-6479-704 — Covid-19
210-6479-726, 210-6479-727 — Covid-19

 

Κέντρο Υγείας Ραφήνας

Διασταύρωση Ραφήνα 19009, Ραφήνα 19009
22943-20117, 22943-20139, 22943-20161 — Covid-19

 

Κέντρο Υγείας Καλυβίων

1ο χλμ. Λεωφόρου Καλυβίων-Αναβύσσου, Καλύβια 19010
22993-20785, 22993-20786 — Covid-19

 

Κ.Υ. Αναφοράς Covid – Λειτουργία από 08:00 ως 22:00 ως Covid-19 από 1/10/2020

 

Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου

Χατζηαντωνίου 15, Μαρούσι 15124
210-8024-602, 210-6120-214

 

Κέντρο Υγείας Ζωγράφου

Παπαδιαμαντοπούλου 80, Ζωγράφου 15771
210-7772-671

Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης

Λεωφ. Μαρίνου Αντύπα & Ναυαρίνου 1, Ηλιούπολη 16346
210-9978-829, 210-9978-831, 210-9978-827

 

Κέντρο Υγείας Καλλιθέας

Δαβάκη 11 & Σωκράτους, Καλλιθέα 17672
210-9574-166, 210-9579-270

Κέντρο Υγείας Πατησίων

Χαλκίδος 15-17, Αθήνα, Πατήσια 11143
213-2056-138, 213-2056-142, 213-2056-144

Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού ηλεκτρονικά.

Σας παραθέτουμε οδηγίες συμπλήρωσης της φόρμας (με επιλογή το Μαρούσι, μπορούμε να επιλέξουμε όποιο από τα 8 θέλουμε) προς διευκόλυνση σας και ευχόμαστε να μην σας χρειαστούν….. Δε σταματάμε να διεκδικούμε να γίνονται δωρεάν τεστ στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ, γιατί χωρίς τη λήψη αναγκαίων μέτρων θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας.

 1. Π ηγαίνουμε στη σελίδα http://rdv.ehealthnet.gr
 1. Επιλέγουμε ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ με τους κωδικούς μας του TAXISNET και με το ΑΜΚΑ μας όταν μας ζητηθεί. Και στο επόμενο μενού αφού πραγματοποιήσουμε log in, επιλέγουμε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ – ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

3. Συμπληρώνουμε στην καρτέλα που εμφανίζεται τα πεδία                                          ΝΟΜΟΣ:ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΟΛΗ: π.χ. ΜΑΡΟΥΣΙ και πραγματοποιούμε                        ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, στο κάτω μέρος της σελίδας.

4. Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της Μονάδας Υγείας στο ΜΑΡΟΥΣΙ,             ΦΟΡΕΑΣ: ΚΥ (πρώην ΠΕ.ΔΥ) –ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ : ΚΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                 και στην επιλογή ΚΛΙΝΙΚΗ-ΙΑΤΡΕΙΟ (πληκτρολογούμε «ΙΑΤΡΕΙΟ                 COVID-19».

5. Το επιλέγουμε και κάνουμε ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ για να βρούμε την                                   ημερομηνία και ώρα που θέλουμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ***ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ*** και όχι την απλή, γιατί αλλιώς δε μας επιτρέπει να διαλέξουμε την κλινική/ιατρείο που θέλουμε ραντεβού.

ΥΓ. Όπου Μαρούσι επιλέγουμε όποιο ΚΥ θέλουμε.

Τηλέφωνο μονάδας Υγείας 1. 210 6127613-2. 210 6120214 -3. 2108024602

Ενημερωτική σελίδα: https://covid19.gov.gr/dorean-test-anichnefsis-koronoiou-sars-cov-2-se-kentra-ygeias-kai-perifereiaka-iatreia-se-oli-tin-ellada/

Καλή δύναμη και υγεία σε όλους!

Συντριβή κυβέρνησης και υπ. Παιδείας στις ψευδοεκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια. Οι εκπαιδευτικοί απείχαν σχεδόν καθολικά !

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ Υ.Σ.!

 

Η αποχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών από την ηλεκτρονική ψηφοφορία  (πάνω από 90% στην Πρωτοβάθμια και από 90% στη Δευτεροβάθμια) αποτελεί μια μεγάλη νίκη που δίνει δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους μέλη του που απείχαν σχεδόν καθολικά από τη σημερινή εκλογική παρωδία!

Υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας να δρούμε και να σκεφτόμαστε ελεύθερα, να επιλέγουμε εμείς τον τρόπο εκλογής των αντιπροσώπων μας. Υπερασπιστήκαμε τα σωματεία μας από την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία.

Από αυτή την διαδικασία αποδείξαμε με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο ότι, όταν θέλουν οι εργαζόμενοι, μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους, να κουρελιάσουν τους σχεδιασμούς κάθε κυβέρνησης. Αυτή η μάχη είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ακυρώσαμε κάθε προσπάθεια να εισαχθούν τέτοιες νόθες διαδικασίες στα σωματεία μας, συνολικά στο υπόλοιπο Δημόσιο.

Στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που ζούμε, όπως ενωμένοι απαντήσαμε στις εκλογές – παρωδία, έτσι ενωμένοι και τώρα πιο δυνατοί, συνεχίζουμε τον αγώνα για υγεία, μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα. Συνεχίζουμε τον μαζικό αγώνα μας για να επιβάλουμε lockdown στην αντιλαϊκή πολιτική:

Συμμετέχουμε μαζικά:

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 14:00 στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας για μέτρα προστασίας στα σχολεία, ουσιαστική μόρφωση για όλα τα παιδιά!

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου όλοι στην Πανεργατική απεργία!

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΕΥΔΟΕΚΛΟΓΩΝ Α΄ΑΘΗΝΑΣ

 

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

6.140

ΨΗΦΙΣΑΝ

ΠΥΣΠΕ

197

ΑΠΥΣΠΕ

77

ΚΥΣΠΕ

82

Υ.Γ. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έχει ζητήσει να μας χορηγηθούν από την εφορευτική επιτροπή και τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας οι εκλογικές καταστάσεις, η κατάσταση ψηφισάντων και το πρακτικό αρχαιρεσιών.

Η ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Η ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Τέρμα πια στην κοροϊδία: Να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα οι δίκαιες διεκδικήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και να μείνουν εντελώς απροστάτευτα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία είναι ομολογία ενοχής, αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της. Πορεύτηκε όλους αυτούς του μήνες αποκλειστικά με την επίκληση της ατομικής ευθύνης χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ, προκειμένου να διασφαλίσει ασφαλείς όρους λειτουργίας των σχολείων. Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο ότι όλες οι διεκδικήσεις του προηγούμενου διαστήματος (να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη, να προσληφθεί επαρκές προσωπικό, να διασφαλιστούν οι πόροι για τα κατάλληλα αναλώσιμα υλικά, να γίνουν μαζικά τεστ κ.ά.) ήταν όχι απλά αναγκαίες αλλά και επιτακτικές για την ασφαλή και δια ζώσης λειτουργία των σχολείων.Η δια ζώσης, κανονική εκπαιδευτική διαδικασία είναι αναντικατάστατη!Αποδεικνύεται, όμως, ότι η κυβέρνηση δε δίνει δεκάρα για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, ότι όλα υποτάσσονται στις ανάγκες της οικονομίας και του κέρδους, δηλαδή στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Η κυβερνητική πολιτική είναι κυριολεκτικά εγκληματική. Στην αρχή μας έβαζαν ζήτημα δημοσιονομικού κόστους , ενώ προσπάθησαν να διαδώσουν αντιεπιστημονικές αντιλήψεις, ότι τάχα στα σχολεία δε μεταδίδεται ο κορωνοϊός. Αντί να ασχοληθούν με το πώς θα ανοίξουν έστω μία αίθουσα από τις εκατοντάδες κλειστές που υπάρχουν στα σχολεία, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη, εξάντλησαν το κυβερνητικό τους «έργο» στο να ξυλοφορτώνουν και να ψεκάζουν τους αγωνιζόμενους μαθητές που διεκδικούσαν το αυτονόητο δικαίωμά τους να πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο, να συλλαμβάνουν και να κρατούν επί μέρους στην Ασφάλεια 14χρονα παιδιά, λες και είναι κοινοί εγκληματίες, αλλά και για να οργανώνουν ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση ζητάει την πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που κλείνουν χωρίς να έχει διασφαλίσει και αυτή τη φορά την πρόσβαση σε αυτή για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Την ίδια στιγμή το ίδιο το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ανακοίνωσε ότι μόνο μια (1) τηλεδιάσκεψη (webex) με ταχύτητα 24Mbps (η συνηθισμένη ταχύτητα που έχει ένα νοικοκυριό, αλλά και το 29% των σχολείων) μπορεί να υποστηριχθεί. Χιλιάδες οικογένειες (με 2 παιδιά ή και εργαζόμενους που δουλεύουν με τηλεργασία) θα αποκλειστούν από την διαδικασία της εξ αποστάσεως, ενώ ακόμα και τα ίδια τα σχολεία δεν μπορούν να υποστηρίξουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε πολλαπλά τμήματα. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι στα σχολεία που κλείνουν ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει με παιδαγωγικό τρόπο πώς θα στηρίξει όλους τους μαθητές χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα.

Η κυβέρνηση οφείλει εδώ και τώρα να σταματήσει την εγκληματική αδιαφορία για την υγεία, τη μόρφωση και της ζωή του λαού και να ικανοποιήσει τις δίκαιες διεκδικήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών!

 • Δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με ευθύνη της κυβέρνησης. Ενίσχυση των κρατικών δομών για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Να μη φορτώνεται αυτή η διαδικασία στους εκπαιδευτικούς.

 • Αραίωση των μαθητών μέσα στις τάξεις. Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των μαθητών μέσα στις τάξεις – 15 μαθητές ανά τμήμα. Εδώ και τώρα αξιοποίηση όλων των υποδομών που πληρούν τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσουν τάξεις.

 • Επιπλέον δρομολόγια για όλους τους μαθητές που μεταφέρονται με ΜΜΜ. Λήψη όλων των μέτρων ασφαλείας. 50% πληρότητα στα σχολικά λεωφορεία ή στα ΜΜΕ που μεταφέρουν μαθητές.

 • Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας προκειμένου τα σχολεία να καθαρίζονται σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

 • Επιπλέον μέτρα για το αερισμό των αιθουσών. Λιγότερος χρόνος παραμονής στις τάξεις. Αύξηση του χρόνου διαλείμματος. Η εφαρμογή των πρωτοκόλλων να εξασφαλίζει την ουσιαστική προστασία από την εξάπλωση του ιού. Είναι υποκριτικό να κλείνει ένα τμήμα μόνο, όταν εκπαιδευτικοί διδάσκουν μέχρι και σε πέντε διαφορετικά σχολεία.

 • Ειδική μέριμνα για τους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται. Εξαίρεση από τα μέτρα περιορισμού επιβατών στα Ι.Χ. αλλά και από τους περιορισμούς στη μετακίνηση από νομό σε νομό. Ελεύθερη διέλευση σε διόδια και πορθμεία.

 • Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας. Κάλυψη όλων κενών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Εξίσωση όλων των αδειών μονίμων και αναπληρωτών!

 • Άδειες στους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, χωρίς τους περιορισμούς που βάζει η υπουργική απόφαση.

 • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Τοποθέτηση του αναγκαίου νοσηλευτικού προσωπικού, παιδίατροι συνδεδεμένοι με τα σχολεία. Δωρεάν και άμεση πρόσβαση όλων των μαθητών σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας (Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία…), ώστε να εξασφαλίζονται τα απαραίτητα ιατρικά πιστοποιητικά.

Ειδικά για τα σχολεία που κλείνουν:

 • Μείωση – προσαρμογή της ύλης για όλες τις τάξεις που κλείνουν και ειδικά για τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Να επαναδιδαχθεί η ύλη που «προχώρησε» στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όταν θα ανοίξουν τα σχολεία.

 • Το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο προγραμματισμός και τα μέσα που θα επιλεγούν πρέπει να αποφασίζονται με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων και των εκπαιδευτικών. Καμία διοικητική αυθαιρεσία δε θα γίνει αποδεκτή.

 • Μη προσμέτρηση των απουσιών των μαθητών εφόσον δεν εξασφαλίζονται καθολικά τα τεχνολογικά μέσα. Ειδική μέριμνα για δια ζώσης κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών που θα δημιουργηθούν (ενισχυτική διδασκαλία, φροντιστηριακά μαθήματα κ.τ.λ.)

 • Να εξασφαλιστεί η κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δωρεάν τάμπλετ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet. Αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες των Δημόσιων Σχολείων.

 • Συμμετέχουμε μαζικά με αποφάσεις των σωματείων μας στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στις 2 μ.μ.

 • Οργανώνουμε την πανεργατική απεργία στις 26 Νοεμβρίου ενάντια στις αντεργατικές ανατροπές του αιώνα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!! ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!!

ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!!!

Ο Σύλλογός μας ενημερώθηκε ότι η πολυαναμενόμενη μισθοδοσία των αναπληρωτών για τον Οκτώβριο θα είναι – και πάλι – λειψή! Μετά την ανεπίτρεπτη καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας για τους συναδέλφους των Β΄ και Γ΄ φάσεων, τώρα μαθαίνουμε ότι και η καταβολή των ποσών που απορρέουν από τα Μ.Κ. (μισθολογικά κλιμάκια) θα είναι επίσης ετεροχρονισμένη!

Συγκεκριμένα, οι μόνοι που θα πληρωθούν ολόκληρο τον μισθό τους θα είναι οι συνάδελφοι αναπληρωτές της Α΄ φάσης, με εξαιρούμενους όμως αυτούς της Παράλληλης Στήριξης. Οι αναπληρωτές Παράλληλης Στήριξης, καθώς και αυτοί των Β΄ και Γ΄ φάσεων θα πάρουν τα χρήματά τους από τα Μ.Κ. με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου, βάζοντας και πάλι τις ανάγκες τους σε αναμονή. Εκεί όμως που η αναλγησία Υπουργείου και Διευθύνσεων «χτυπάει κόκκινο», είναι στην περίπτωση των αναπληρωτών με τρίμηνες συμβάσεις: οι συνάδελφοι αυτοί θα πρωτοδούν βασικό μισθό τον Δεκέμβριο, ενώ τα Μ.Κ. θα τους καταβληθούν…του χρόνου, με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου!!!

Αυτό, όπως φαίνεται, είναι το «ευχαριστώ» της Κυβέρνησης και του Υπουργείου απέναντι στους εκπαιδευτικούς – λάστιχο, στους ανθρώπους που έχουν κάνει δεύτερη φύση την περιπλάνηση ανά την χώρα για την κάλυψη των πάγιων αναγκών των σχολείων. Μετά τα τραγελαφικά μέτρα και τις παλινωδίες για τη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία, μετά τη διαχείριση των αναπληρωτών ως «εκπαιδευτικών β΄ κατηγορίας» ακόμα και σε επίπεδο αδειών λόγω covid, μετακινήσεων από και προς τους τόπους δουλειάς, κ.λπ., οι αναπληρωτές αναγκάζονται να «παγώσουν» τη ζωή και τις ανάγκες τους για δεύτερο συνεχόμενο μήνα γιατί το Υπουργείο αποφάσισε να μην τους καταβάλει εγκαίρως τα ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ χρήματά τους. Η δε μεταχείριση των «τριμηνιτών» συναδέλφων, μόνο οργή μπορεί και πρέπει να γεννά σε όλους μας. Το…ελαστικότερο τμήμα των ελαστικά εργαζόμενων της εκπαίδευσης, νέοι στην πλειοψηφία τους συνάδελφοι, υφίσταται ήδη πολλαπλή εκμετάλλευση και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως «μπαλάκι» ακόμα και στον τομέα της μισθοδοσίας.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα σε Κυβέρνηση και Υπουργείο:

Οι αναπληρωτές είναι εργαζόμενοι! Δώστε τώρα όλα τα δεδουλευμένα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ,

ΣΤΙΣ 14:00!!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ!!