Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ TABLET ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ TABLET ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Μετά από επικοινωνία του Δ.Σ του Συλλόγου μας με Διευθυντές/ντριες, ενημερωθήκαμε για τη διάθεση ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε κάποιους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας από τη Σχολική Επιτροπή ΠΕ του Δήμου μας.

Απευθυνθήκαμε ως Δ.Σ. στη Σχολική Επιτροπή ΠΕ και μας ενημέρωσαν για τη διαδικασία που ακολούθησαν και συγκεκριμένα μας είπαν ότι ικανοποίησαν αιτήματα μαθητών, που υπέβαλλαν οι γονείς τους απευθείας στον Δήμο και επιβεβαίωσαν τις ανάγκες αυτές από τα αντίστοιχα σχολεία.

Υπάρχει όμως ανάρτηση του Δημάρχου για αυτή τη δράση, που αναφέρει ότι έγινε σε συνεννόηση του Δήμου με τους Διευθυντές/ντριες, η οποία είναι σε αναντιστοιχία με την πραγματικότητα, εφόσον υπάρχουν αρκετοί Διευθυντές/ντριες που δεν είχαν ενημερωθεί για αυτή.

Σε κάθε περίπτωση θέση του Συλλόγου μας είναι ότι είναι ευθύνη και υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης να διαθέσει τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία, όπως και να αναβαθμίσει το δίκτυο σε όλα τα σχολεία, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, για όσο αυτή είναι αναγκαία.

Εφόσον όμως ο Δήμος Ηλιούπολης διέθεσε και θα διαθέσει ηλεκτρονικό εξοπλισμό, μέσω της έκτακτης χρηματοδότησης για τον covid, τότε θα πρέπει να ακολουθηθεί ισότιμη και διαφανής διαδικασία, μέσω της Σχολικής Επιτροπής, για όλες τις σχολικές μονάδες (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία), για όλους τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς.

Να δοθεί άμεσα λύση στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς απορριφθέντες λόγω παράβολου από τους πίνακες κατάταξης!

Να δοθεί άμεσα λύση στους  χιλιάδες εκπαιδευτικούς απορριφθέντες  λόγω παραβόλου από τους πίνακες κατάταξης!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας υιοθετεί τα αιτήματα της επιτροπής αγώνα απορριφθέντων εκπαιδευτικών λόγω παράβολου και δημοσιεύει αυτούσιο το ψήφισμά τους:

«Έχουν περάσει μήνες από τον αποκλεισμό μας από τους πίνακες αναπληρωτών για ένα παράβολο 3ευρώ και η Κυβέρνηση Ν.Δ. επιλέγει συστηματικά να μην επιλύει αυτή την αδικία. Η ανεργία έχει δυσχεράνει τη ζωή μας, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να βιοποριστούμε εμείς και οι οικογένειές μας. Τόσα χρόνια αναπληρώναμε τους εαυτούς μας σε όλη την Επικράτεια, δίναμε τα μέγιστα στη Δημόσια Εκπαίδευση και τώρα μας εμπαίζουν, πετώντας την ευθύνη για την κατάσταση μας σαν το μπαλάκι από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Εσωτερικών και τον ΑΣΕΠ και τούμπαλιν. Το αποτέλεσμα είναι πάνω από 10.000 εκπαιδευτικοί να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα. Πλέον είναι ξεκάθαρο πως είναι θέμα πολιτικής βούλησης η επίλυση του προβλήματός μας. Η κυβέρνηση μπόρεσε σε μία νύχτα να θεσπίσει τους τριμηνίτες και άλλες μορφές ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, αλλά δεν μπόρεσε να βρει μία λύση στο πρόβλημα, για το οποίο η ίδια ευθύνεται.

Την ώρα, λοιπόν, που η κατάσταση στην χώρα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, λόγω κορωνοϊού, τα σχολεία μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης. Τώρα είναι περισσότερο από ποτέ φανερά τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών που προϋπήρχαν και έρχονται τώρα να προστεθούν στους χιλιάδες συναδέλφους, που είτε νοσούν είτε ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Το ερώτημα επομένως που τίθεται είναι: Για ποιο λόγο δε λύνουν το θέμα του παραβόλου, ώστε να στελεχωθούν και με αυτούς τους συναδέλφους οι εκπαιδευτικές μονάδες; Για ποιο λόγο δε γίνονται μαζικές μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών. ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός;

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να δώσει λύση στο ζήτημα των 12.000 και πλέον συναδέλφων που απορρίφθηκαν από τους πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών λόγω παράβολου! Πλέον τίθεται σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης!! Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια! Να εκμεταλλευτεί έστω και τώρα τον χρόνο που της δίνει ο κόσμος για να διασφαλίσει τη Δημόσια Υγεία!

Η καλύτερη πρόληψη είναι η πρόσληψη. Δώστε άμεσα λύση.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση ένταξη όλων των απορριφθέντων λόγω παράβολου στους πίνακες αναπληρωτών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης ως αναπληρωτές τη φετινή χρονιά. Ήδη έχουν χαθεί τρεις μήνες.
  • Να μην αποκλειστούν από ενδεχόμενους μόνιμους διορισμούς του ΑΣΕΠ.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εδώ και τώρα.

Επιτροπή Αγώνα Απορριφθέντων Εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας προσυπογράφει το κείμενο των συναδέλφων και απαιτεί να δοθεί επιτέλους τώρα λύση, να σταματήσει ο αποκλεισμός τους από τους πίνακες για παράβολο …3 ευρώ!

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ.

 

Στηρίζουμε την επιστολή των συναδέλφων και ζητάμε να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στην παράλληλη τα οποία είναι τουλάχιστον 1942 χωρίς τις γνωματεύσεις του Οκτώβρη, άρα είναι πολύ περισσότερα. Συγκεκριμένα με βάση τον πίνακα που δημοσιεύτηκε στις 17/9 τα κενά στην παράλληλη ήταν 2750 και οι ως τώρα προσλήψεις στην Παράλληλη 808 (18 Σεπτεμβρίου: Δεν είχαμε προσλήψεις στην παράλληλη. 6 Οκτωβρίου: 756 προσλήψεις ειδικής, 635 παράλληλες. 16 Οκτωβρίου (τρίμηνα): 204 ειδικής,162 παράλληλες. 5 Νοεμβρίου: 11 προσλήψεις για παράλληλη στήριξη. Άρα 808 προσλήψεις για την παράλληλη στήριξη)που σημαίνει ότι έχουν μείνει ακάλυπτα 1942. Σε αυτά προστίθενται και νέες γνωματεύσεις τον μήνα Οκτώβριο, που συνήθως είναι αρκετές!

Από αυτό προκύπτει η επιτακτική ανάγκη το Υπ. Παιδείας να καλύψει άμεσα αυτά τα κενά και σε καμία περίπτωση να μη στερήσει και από άλλα παιδιά, που ως τώρα είναι ενταγμένα  στα ΤΕ, τους ειδικούς εκπαιδευτικούς τους, κάτι που επιχειρεί η κυβέρνηση με την εγκύκλιο που έστειλε στις 20/11.

Παράλληλα τονίζουμε το προφανές, που είναι ότι, αν μια φορά είναι δύσκολο για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες να παρακολουθούν αβοήθητα την εκπαιδευτική διαδικασία στη συνήθη περίοδο με ανοιχτά σχολεία, είναι πολλαπλάσια δύσκολο γι’ αυτά να παρακολουθούν αβοήθητα την εξ αποστάσεως, που έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολη για όλα τα παιδιά, κυρίως της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Άρα είναι αναγκαίο τώρα να καλυφθούν όλα τα κενά στην Παράλληλη Στήριξη, ώστε κάθε παιδί να έχει τον ειδικό Δάσκαλο ή Νηπιαγωγό του, που θα συνεχίσει να είναι μαζί του και όταν ανοίξουν τα σχολεία.

 

 Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή των συναδέλφων αναπληρωτών, xαιρετίζουμε την πρωτοβουλία τoυς  και καλούμε σε στήριξη της επιστολής τους και του δίκαιου αιτήματός τους που είναι και δικό μας.

 

«Επιστολή

 Στο πλαίσιο της διεκδίκησης μιας άρτιας και απρόσκοπτης εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω της τηλεκπαίδευσης, κρίνονται αναγκαίες και ζωτικής σημασίας οι προσλήψεις που αφορούν την ειδική και γενική εκπαίδευση, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία μας για την καθυστέρηση των προσλήψεων και την απουσία ενημέρωσης σχετικά με το αίτημα της κάλυψης των χιλιάδων κενών θέσεων εκπαιδευτικών σε όλες τις δομές της χώρας. Συγκεκριμένα, ζητάμε να δοθεί έμφαση και ιδιαίτερη σημασία στα παρακάτω ζητήματα:

  • Υπάρχουν πολλά κενά τόσο στη γενική όσο και στην ειδική εκπαίδευση. Τα κενά ανέρχονται σε χιλιάδες. Παράλληλα, η καταγραφή των χιλιάδων κενών έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό. Συγκεκριμένα, τέλη Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η καταγραφή των κενών ειδικής αγωγής και πρόσφατα αυτών της γενικής αγωγής. Όπως όλοι γνωρίζουμε η φάση της παράλληλης στήριξης γίνεται παραδοσιακά κάθε Νοέμβριο. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι πολλά από αυτά τα κενά υπάρχουν ήδη από τον Σεπτέμβριο και τα υπόλοιπα προέκυψαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
  • Είναι ευρέως γνωστό ότι τα κονδύλια για τα προαναφερθέντα κενά έχουν δοθεί. Γνωρίζοντας ότι οι πιστώσεις στην πλειοψηφία τους προέρχονται από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΠΑ), θέλουμε να επισημάνουμε την απαραίτητη χρήση αυτών των κονδυλίων τόσο για την ειδική όσο και για την γενική εκπαίδευση. Αν δεν χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να επιστραφούν, δείχνοντας ανικανότητα στη χρήση των ευρωπαϊκών πόρων. 
  • Ας μην ξεχνάμε το πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, συνεχίζοντας εξ’ αποστάσεως την υποχρεωτική λειτουργία του σχολείου, για όλους τους μαθητές, χωρίς καμία εξαίρεση. Γι’ αυτό το λόγο δεν πρέπει να περιθωριοποιηθούν οι μαθητές που έχουν ανάγκη τον εκάστοτε εκπαιδευτικό. Εξάλλου, την περσινή χρονιά έγιναν προσλήψεις λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία εξαιτίας της πανδημίας.
  • Κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης έγιναν προσλήψεις ψυχολόγων σε ΕΠΑΛ στις 24/11/2020, γεγονός που πρέπει να μας θορυβήσει και για την άμεση αναγκαιότητα προσλήψεων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Δεδομένου του γεγονότος ότι τα κενά ανέρχονται σε χιλιάδες μεταφέρθηκαν εκπαιδευτικοί από τα τμήματα ένταξης στα Ειδικά Σχολεία αφήνοντας κενές τις θέσεις τους. Τα Ειδικά Σχολεία παραμένουν ανοιχτά και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τους ζητήθηκαν εκπαιδευτικοί από άλλες δομές της εκπαίδευσης. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται ακόμη περισσότερα κενά.
  • Σχεδιάζεται η άρση των απαγορευτικών μέτρων με άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει πρόβλεψη για το άνοιγμα των σχολείων τη στιγμή που τα μαθήματα θα μπορούσαν να γίνονται εκ περιτροπής, όπως είχαν διεξαχθεί και τον περασμένο Ιούνιο.
  • Υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται το εξατομικευμένο πρόγραμμα της παράλληλης στήριξης για να μπορέσουν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της τάξης. Επομένως, από τη στιγμή που τα σχολεία παραμένουν ΑΝΟΙΧΤΑ όλοι αυτοί οι μαθητές έχουν δικαίωμα στην ισότητα ευκαιριών μάθησης.

 

ΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.


Με εκτίμηση, Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Γενικής & Ειδικής Αγωγής, Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»