Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Ταπείνωση του Υπουργού Παιδείας, έστω κι έτσι

Από την ιστοσελίδα της ΟΙΕΛΕ (www.oiele.gr) των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, ανέσυρα το παρακάτω δελτίο τύπου:

«ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΡΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ- ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΗΧΗΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΚΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

Παρασκευή, 18/10/2013

Συνάδελφοι η απόφαση είναι για πάνω από 6 μήνες. Μέχρι τότε ισχύει η αναστολή 380/2013. Άρα ισχύει το ίδιο εργασιακό καθεστώς που είχαμε πριν την έκδοση της εγκυκλίου.
Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

Τα ΜΜΕ κάλυψαν εκτενώς την πρωτοφανή για την πολιτική ζωή του τόπου  πρόταση του εισηγητή του ΣτΕ για επιβολή προστίμου στο Υπ. Παιδείας και την απαίτηση της ΟΙΕΛΕ να παραιτηθεί ο Υπουργός. Έκπληξη προκάλεσε σε έντυπα και ηλεκτρονικά media το γεγονός ότι το Υπουργείο παιδείας και οι νομικοί του παραστάτες δεν κατέθεσαν ούτε ένα στοιχείο για να υπερασπίσουν την καταδικαστική για την ιδιωτική εκπαίδευση εγκύκλιο Αρβανιτόπουλου. »

Πράγματι ο αγώνας της ΟΙΕΛΕ και η απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων είναι ένα μπάλσαμο στην τόσο προσβεβλημένη από το Υπουργείο καρδιά μας. Η εξέλιξη της προσπάθειας των ιδιωτικών εκαπιδευτικών ( να μην περάσουν στο υπουργείο Εμπορίου από το υπουργείο Παιδείας που είναι τώρα) αποδεικνύει ότι και το μέσο της νομικής και διακαστικής οδού για τους αγώνες μας είναι τελεσφόρο.

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                         Γιάννης Χαλακατεβάκης