Έκτακτη Γενική Συνέλευση

ΕΚΤΑΚΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/10/2013, 7.00 μ.μ., 5ο Δ. ΣΧ.Ηλιούπολης (Αγαμέμνωνος 1)

 

Το Δ.Σ. σας καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ενόψει της πανεργατικής, πανελλαδικής απεργίας, που θα γίνει στις 6/11/2013.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική επίθεση κανείς δεν πρέπει να μένει αμέτοχος. Κανένας δε θα γλιτώσει από τα βάρβαρα μέτρα. Μόνο μέσα από συλλογική και οργανωμένη πάλη μπορεί να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Με την ενεργητική συμμετοχή όλων στα σωματεία και με Πανεργατικό Αγώνα μπορούμε να τους νικήσουμε. Έχουμε τη δύναμη. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στους μαθητές μας.

 

Πάρτε όλοι μέρος στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας ,

που θα γίνει την Τετάρτη 30/10/2013, στις 7.00 μ.μ., στο 5ο Δ.ΣΧχ. Ηλιούπολης, Αγαμέμνωνος 1 (Πίσω από το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο).

 

 

ΤΟ  Δ.Σ.

Οδοντοστοματολογικές εξετάσεις από τον Δήμο

Σχετικά με τις στοματολογικές εξετάσεις

Συνάδελφοι

Ο Δήμος Ηλιούπολης  κοινοποίησε στους  Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων  την απόφασή να δρομολογήσει την  διενέργεια προληπτικού στοματοοδοντολογικού ελέγχου με τη συνεργασία της ιδιωτικής εταιρίας ΑΙΜ και ιδιωτών οδοντιάτρων της πόλης μας. Την εξέταση επέλεξαν να πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων στηριζόμενοι στην έγκριση που πήρανε από τη Διεύθυνση Σπουδών.

Ο Σύλλογος μας θεωρεί ότι στις δύσκολες εποχές των μνημονίων και της κρίσης που βιώνει ο ελληνικός  λαός περισσότερο από ποτέ πρέπει να είμαστε ψιλιασμένοι σε τέτοιου είδους εγχειρήματα και να μη συνηγορούμε στα άμεσα ή έμμεσα ωφέλη των πολυεθνικών – στην προκειμένη περίπτωση της ΑΙΜ – και στην προβολή  όσων, αξιοποιούν τον εθελοντισμό για να διαφημιστούν ή για να διευκολύνουν την πολιτεία να απαλλαγεί από την ευθύνη της για κάλυψη όλων μας των αναγκών μέσα από δημόσιες και δωρεάν δομές.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑ  ΠΑΙΔΕΙΑ.

 Η διάθεση της δημοτικής αρχής να συνεργαστεί με οποιαδήποτε πολυεθνική εταιρεία δεν μας εκπλήσσει, είναι γνωστή και ξεκαθαρισμένη η θέση της.

Συνάδελφοι χρειάζεται να επιμείνουμε

 • Κάθε χρόνο συνεργεία του ΕΟΠΥΥ ακολουθώντας όλες τις δημόσιες και δωρεάν διαδικασίες να επισκέπτονται τα σχολεία και να διενεργούν προληπτικούς στοματοοδοντολογικούς ελέγχους αλλά και ότι άλλο είναι απαραίτητο για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών.
 • Η πρόληψη και θεραπεία ή αποκατάσταση να είναι για όλους τους μαθητές εντελώς δωρεάν και να εκπονείται αποκλειστικά από δημόσια εργαστήρια και υπηρεσίες
 • Η σχολική υγιεινή και πρόληψη είναι αίτημα σύμφυτο με το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και τα προβλήματα των εκπαιδευτικών.
 • Οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια δεν μπορούν να μετατραπούν σε ευεργέτες και σωτήρες για να έχουμε  εμείς,  οι μαθητές μας, όλος ο λαός, δωρεάν, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόληψη γιατί απλούστατα έχουν οικονομικό συμφέρον να είναι η υγεία ιδιωτική και στα χέρια τους.

Ενημερώνουμε ότι στα σχολεία έχει σταλεί πρόγραμμα από τον  Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για προληπτικό στοματοοδοντολογικό έλεγχο αλλά και για άλλους προληπτικούς ελέγχους όπως για την όραση, τη φυματίωση και για γενικότερες παιδιατρικές εξετάσεις.

 Ο αγώνας για δημόσια και αποκλειστικά δωρεάν υγεία παιδεία για όλο το λαό είναι αγώνας που μας αφορά ως εκπαιδευτικούς, είναι αγώνας στον οποίο πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

            Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ  ΛΑΜΠΟΥΔΗ                             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΛΥΜΠΕΡΗΣ

Προσπάθεια κατάργησης Γενικών Συνελεύσεων; από ΔΟΕ

Κύριε Υφυπουργέ,

Από την εφαρμογή του Ν. 1264/82 και μετά, στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, για την πραγματοποίηση των Τακτικών Γενικών Συνελεύσεών τους, χορηγούνται δύο ημέρες άδεια, (μια κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο και μια κατά τους μήνες Μάιο – Ιούνιο).

Έχουν γίνει γνωστά στην Ομοσπονδία μας ερωτήματα Διευθυντών Εκπαίδευσης (Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας) προς το ΥΠΑΙΘ με τα οποία ζητούν από την πολιτική ηγεσία να απαντήσει στο αν θα πρέπει να χορηγήσουν στους Συλλόγους Π.Ε. την άδεια αυτή.

Σας καλούμε, με βάση την πάγια πρακτική που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια, να συνεχίσετε να εγκρίνετε τη χορήγηση άδειας στους Διδασκαλικούς Συλλόγους της Χώρας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις Τακτικές Γενικές τους Συνελεύσεις.

Το  ΔΣ  ΔΟΕ

Απεργιακές κινητοποιήσεις , από ΔΟΕ

ΟΛΟΙ

 • ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 31/10/2013 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
 • ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6/11/2013

ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ.

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Κλιμακώνουμε – δυναμώνουμε και διευρύνουμε τον αγώνα μας. Αντιστεκόμαστε στις ανάλγητες, άδικες και αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές που θέλουν να «γονατίσουν» τους εργαζόμενους και να «κλέψουν» τη ζωή μας.

        Αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που «συρρικνώνουν» τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, που δημιουργούν στρατιές ανέργων, σκορπούν και καλλιεργούν φοβικά σύνδρομα και οδηγούν την κοινωνία μας στην εξαθλίωση.

        Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί βιώνουν καθημερινά αυτή την πολιτική που διαλύει τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, τους υποβαθμίζει οικονομικά και επιστημονικά, «εξαφανίζει» τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, φέρνει αδιοριστία και ανεργία.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε καλεί να συμμετέχεις:

 • Στα πλαίσια των κοινών πανεκπαιδευτικών αγώνων στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. στις 31/10/2013 το απόγευμα στην Αθήνα (6:00 μ.μ.) στα Προπύλαια αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
 • Στη Γενική Απεργιακή Κινητοποίηση στις 6/11/2013 που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ με τη ΓΣΕΕ κάνοντας μεταξύ άλλων δεκτή την πρόταση – απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (όπως αυτή καταγράφηκε στις 18/10/2013), να συντονίσει τον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων απέναντι στις καταστροφικές μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές που βιώνει ο τόπος.

Το   ΔΣ    ΔΟΕ

Γενίκευση της Αξιολόγησης Εκπ. Έργου της σχολικής μονάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ KAI

ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

«Διαδικασίες γενίκευσης του θεσμού της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας»

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2013-2014, η Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας με τη διαδικασία της Αυτοαξιολόγησης, θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλες τις σχολικές μονάδες Προσχολικής, Δημοτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Χώρας (Υπ. Απόφαση ΦΕΚ 614, τ. β΄/5-3-2013 & Εγκύκλιος με Αριθμ. Πρωτ. 30973/Γ1/05-03-2013).

Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθεί, σε πρώτη φάση, ενημέρωση/επιμόρφωση των Σχολικών Συμβούλων και όλων των Διευθυντών Διευθύνσεων. Θα ακολουθήσει σταδιακή ενημέρωση/επιμόρφωση όλων των Διευθυντών των σχολικών μονάδων της  χώρας.

Την ευθύνη της  επιμόρφωσης θα έχουν η Επιστημονική Ομάδα του Έργου της ΑΕΕ με φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π) και τις υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ..

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε επίπεδο Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, αλλά και σε επίπεδο Διευθύνσεων Α/θμιας & Δ/θμιας  Εκπαίδευσης.

Για να μην προκληθεί πρόβλημα στη λειτουργία των μονοθεσίων σχολικών μονάδων της Προσχολικής και της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιμόρφωση των Προϊσταμένων και των Διευθυντών τους θα οργανωθεί και θα πραγματοποιηθεί με την ευθύνη των Σχολικών Συμβούλων σε τοπικό επίπεδο.

Το περιεχόμενο των επιμορφωτικών σεμιναρίων θα περιλαμβάνει:

 1. Αναλυτική παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού και των διαδικασιών υλοποίησης της ΑΕΕ στη σχολική μονάδα (εκτίμηση της εικόνας του σχολείου, ανάπτυξη έρευνας-δράσης στη σχολική μονάδα, σχεδιασμό και εφαρμογή σχεδίων δράσης, αξιοποίηση του Παρατηρητηρίου της ΑΕΕ, υποβολή ετήσιας έκθεσης αξιολόγησης),
 2. Παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τις δράσεις των σχολείων που συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα της ΑΕΕ (2010-2012), τρόπους και δυνατότητες αξιοποίησης του Παρατηρητηρίου της ΑΕΕ (εκπαιδευτικό υλικό, καλές πρακτικές σχολείων),
 3. Παρεμβάσεις των Δ/ντών και αξιοποίηση της εμπειρίας των σχολείων που συμμετείχαν στο πιλοτικό έργο της ΑΕΕ, συζήτηση, ανατροφοδότηση.

Κατά τη διάρκεια των επιμορφώσεων οι Διευθυντές θα ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς των σχολείων και θα παρέχουν ανατροφοδότηση στους Σχολικούς Συμβούλους και την Ομάδα Έργου της ΑΕΕ.

Λειτουργία του Παρατηρητηρίου της ΑΕΕ

Τα στελέχη της εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτικοί θα έχουν διαρκή υποστήριξη από το Παρατηρητήριο της ΑΕΕ (εκπαιδευτικό υλικό, διαδικασίες εφαρμογής, παραγωγή εργαλείων αυτοαξιολόγησης, διάχυση καλών πρακτικών, βιβλιογραφία, κλπ.). Το Παρατηρητήριο της ΑΕΕ θα λειτουργήσει ως ιστοχώρος πληροφόρησης και διάχυσης των καλών πρακτικών και ως φόρουμ επικοινωνίας μεταξύ Εκπαιδευτικών, Διευθυντών και Σχολικών Συμβούλων και θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα υποστήριξης του θεσμού της ΑΕΕ κατά το πρώτο έτος της εφαρμογής.

Την ευθύνη για την αποτελεσματική λειτουργία του Παρατηρητηρίου και την υποστήριξη των σχολείων θα έχει η Ομάδα Έργου της ΑΕΕ, με φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π)

Καλούνται οι Περιφερειακοί Δ/ντές ΠΕ & ΔΕ, Προϊστάμενοι Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. & Δ.Ε. της Χώρας να συνεργαστούν με το Ι.Ε.Π. και την Επιστημονική Ομάδα του Έργου της ΑΕΕ καθώς και με τα στελέχη του Υ.ΠΑΙ.Θ. (Δ/ντές Σπουδών Π.Ε. & Δ.Ε.) τόσο για την προετοιμασία όσο και για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων.

Καλούνται οι Διευθυντές Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι να συμβάλουν ενεργά στην αποτελεσματική προετοιμασία και υλοποίηση των παραπάνω δράσεων.

Οι ημερομηνίες των επιμορφωτικών ημερίδων στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, σε πρώτη φάση καθώς και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Π.Ε. & Δ.Ε. της χώρας θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

 

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ