Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Συνάντηση με σχολικούς συμβούλους

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. με τους Σχολικούς Συμβούλους με θέματα το ωράριο ( διδακτικό – εργασιακό ) των εκπαιδευτικών, προβλήματα στο Ολοήμερο και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι θέσεις του συλλόγου και του κλάδου γενικότερα ως προς το ωράριο είναι γνωστές

( σας έχουμε στείλει το ενημερωτικό της ΔΟΕ, υπάρχει και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας ).

  1. Δεν υπάρχει προς το παρόν νομοθεσία που να υποχρεώνει τον εκπαιδευτικό να παραμένει στο Σχολείο στα κενά του ή πέραν του διδακτικού ωραρίου του εκτός και αν του ανατεθεί συγκεκριμένη δουλειά από τα όργανα διοίκησης του σχολείου , διευθυντή και σύλλογο διδασκόντων. Επισημάναμε και βρήκαμε τη σύμφωνη γνώμη των Σχ. Συμβούλων σχετικά με την ανάγκη λειτουργίας του Συλλόγου Διδασκόντων σε θέματα που καθορίζονται από τις αρμοδιότητές του. Ο σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου αποτελεί κύτταρο Δημοκρατικής Διαδικασίας, γι αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων να υπερασπίζουν το πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων, να επαγρυπνούν, να μην επιτρέπουν την καταστρατήγησή του και, όπως πάγια υποστηρίζουμε, να ενημερώνουν άμεσα το σύλλογο για κάθε τέτοια περίπτωση. Η παρουσία του συλλόγου «Μ. Παπαμαύρος», όπου και όταν τίθενται τέτοια ζητήματα, αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι σε κάθε σύλλογο διδασκόντων και σε καθένα συνάδελφο που υπερασπίζει τις συλλογικές μας θέσεις.

 

 

  1. Η σίτιση στο ολοήμερο θεωρείται διδακτική ώρα και δεν επιβαρύνει τους συναδέλφους που έχουν ώρες στο ολοήμερο. Πρέπει να χρεώνεται σαν διδακτική ώρα σε κάθε συνάδελφο που απασχολείται με τη σίτιση των παιδιών κι όχι μόνο στον υπεύθυνο του ολοήμερου. Σε περίπτωση επιβολής από το διευθυντή της επιβάρυνσης, ο Σύλλογος καλεί τους συναδέλφους να μην πειθαρχήσουν και θα προχωρήσει σε μέτρα κάλυψης. Ταυτόχρονα δεν πρέπει να συμβάλλουμε στην ανάθεση 60-80-100 παιδιών στους συναδέλφους υπεύθυνους του ολοήμερου.

 

Όσον αφορά τα προγράμματα καταθέσαμε τη θέση του Συλλόγου, τονίζοντας την αναγκαιότητα να ασχοληθούμε όλοι μας, εκπαιδευτικοί και σχολικοί σύμβουλοι με το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και όχι με αποσπασματικά προγράμματα που στόχο έχουν την απόκτηση δεξιοτήτων κατάρτισης και όχι την ουσιαστική ανάπτυξη των παιδιών.

 

Συνάδελφοι αντισταθείτε !   Οι νόμοι που ετοιμάζονται πρέπει να ακυρωθούν στην πράξη. Η οποιαδήποτε υποταγή στην αφαίρεση δικαιωμάτων μας είναι βήματα υποχώρησης και αδυνατίσματος του συνδικαλιστικού κινήματος. Δώστε δύναμη και περιεχόμενο στους συλλόγους διδασκόντων μετατρέποντάς τους  σε πυρήνες υπεράσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και του παιδαγωγικού χαρακτήρα του Σχολείου.