Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Καταδίκη σε φυλάκιση μαθητών που αγωνίζονται

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ  ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ – Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

 

Το Δ.Σ. τoυ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Μ.Παπαμαύρος», καταδικάζει το όργιο τρομοκρατίας και αυταρχισμού που εξαπέλυσαν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές, με εντολή της κυβέρνησης, ενάντια στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας.

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Δευτέρας 7/10, η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, συνέλαβε 20 μαθητές με πρόσχημα τη διατάραξη κοινής ησυχίας, από τους οποίους οι 12 μετά από παρέμβαση των γονιών αφέθησαν ελεύθεροι και για τους άλλους 8 ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία! Από αυτούς, οι 6 καταδικάστηκαν από 20 μέρες ως και 4 μήνες και μάλιστα χωρίς καν την παρουσία δικηγόρου, χωρίς δηλαδή τη δυνατότητα υπεράσπισης!  

Κράτησαν τα παιδιά μας πίσω από τα κάγκελα για μια μέρα λες και είναι εγκληματίες. Τα δίκασαν και τα καταδίκασαν, γιατί τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι και να παλέψουν για τα δικαιώματα τους στη μόρφωση και στη ζωή. Παλεύουν δηλαδή τα νέα παιδιά να μην κλείσει το σχολείο τους, μετά τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών, την κατάργηση των ειδικοτήτων τους, ζητούσαν δηλαδή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα αντικείμενα που είχαν επιλέξει. Τα παιδιά δηλαδή παλεύουν για το αυτονόητο.

Παράλληλα, σε πολλά Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας καλούνται καθημερινά μαθητές μαζί και γονείς να καταθέσουν σε αστυνομικά τμήματα επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα. Αστυνομικοί και διευθυντές πιέζουν τους γονείς να «συμμορφώσουν» τα παιδιά τους προς την κυβερνητική πολιτική, προς την υποταγή. Όλος ο κρατικός μηχανισμός εν δράσει για να καθυποτάξει τους απείθαρχους 16άρηδες, 18άρηδες!

Σπέρνουν το φόβο, τρομοκρατούν τους αγωνιστές μαθητές για να περάσουν ανενόχλητοι τα αντιλαϊκά αντιεκπαιδευτικά τους μέτρα. Για να φτιάξουν το σχολείο που θα προετοιμάσει τους αυριανούς υποταγμένους των 200 και 300 ευρώ. Θέλουν να στείλουν μήνυμα υποταγής και μοιρολατρίας προς κάθε κατεύθυνση. Δεν είναι μεμονωμένο το επεισόδιο της Λαμίας.

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ!

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες και πρέπει να απολογηθεί στο λαό:

ü  για την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων και το πέταγμα 20000 μαθητών από τα ΕΠΑΛ

ü  για τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό

ü  για την κινητικότητα – διαθεσιμότητα – απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών

ü  για τις τεράστιες ελλείψεις σε λειτουργικές δαπάνες

ü  για την κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών

ü  για τα παιδιά που υποσιτίζονται, που δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και γιατρούς

 

 

Η επιχείρηση τρομοκράτησης – συκοφάντησης των αγώνων των παιδιών πρέπει να τσακιστεί!

            Στο πλευρό των μαθητών πρέπει να βρεθούν οι γονείς, τα σωματεία εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι.

 

Κανείς εκπαιδευτικός να μη μείνει αμέτοχος. Να περιφρουρήσει τα αγωνιζόμενα παιδιά.

Να απομονώσει τους διευθυντές που παίζουν το ρόλο του καταδότη. Κανείς γονιός να μη μπει στο παιχνίδι της συμμόρφωσης.

Οι μαθητές αντιδρούν στη βαρβαρότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στα σπίτια τους και στο σχολείο τους και καλά κάνουν. Έτσι θέλουμε τα παιδιά μας. Όρθια!!! Αγωνιστές!!! Μαχητές!!!

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Μ.Παπαμαύρος», απαιτεί να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των μαθητών της Λαμίας και κάθε άλλου διωκόμενου μαθητή.

Προχωρά για το σκοπό αυτό σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 11/10 13:30 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Καλεί και τα υπόλοιπα σωματεία να καταγγείλουν την επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών και των γονιών, να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΟΛΟΙ  ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  1.30 μ.μ.

ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΚΑΙ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΕΞΩ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ( Μεσογείων 96 )

 

Οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών… κάτι τρέχει.

Μία «παράξενη» , άτυπη τροπολογία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με διαρροή από το ΥΠΑΙΘ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και σίγουρα θα μας επηρεάσει και αυτή τις ζωές μας. Είναι σχετική με αυτό που ήδη απο καιρό είχε υποσχεθεί ο Υπουργός Παιδείας ότι όλοι θα έχουμε … σταθερές οργανικές θέσεις και άρα … να μην φοβόμαστε.!!

Για να την διαβάσετε πατήστε Οργανικές-θέσεις Εκπαιδευτικων

Δεν ξέρω ποιες είναι ακριβώς όλες οι προεκτάσεις της , κάτι για το οποίο οι αιρετοί πρέπει άμεσα να μας ενημερώσουν, είμαι σίγουρος όμως ότι με αυτήν την τροπολογία μπαίνει η ταφόπλακα στην απαίτηση κάθε πολιτισμένου εργαζόμενου όταν παίρνει άδεια από την δουλειά του να στέλνει η υπηρεσία κάποιον να τον αντικαθιστά. Φοβερή απαίτηση ε;

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                         Γιάννης Χαλακατεβάκης