Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση

Ενώ τα σχολεία μετράνε χιλιάδες χαμένες ώρες με ευθύνη του υπουργείου, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, ενώ οι συμπτύξεις τμημάτων «καλά κρατούν», ενώ ολοήμερα σχολεία αναστέλλουν τη λειτουργία τους, για να βρεθεί ένας δάσκαλος να καλύψει κενά, ενώ τα σχολεία και τα τμήματα λειτουργούν χωρίς την αναγκαία παράλληλη στήριξη, το υπουργείο προσπαθεί μέσα από «αγώνα δρόμου» να εγκαταστήσει το νέο επιθεωρητισμό, ξεκινώντας διαδικασίες αξιολόγησης  διευθυντών και προϊσταμένων νηπιαγωγείων. Το νέο φτηνό ευέλικτο σχολείο της αγοράς που προωθεί, χρειάζεται έναν μηχανισμό πειθαρχικού ελέγχου που θα σπέρνει το φόβο στους εκπαιδευτικούς και θα τους υποτάσσει στα εκάστοτε σχέδια της αγοράς.

Το υπουργείο απαιτεί με νέα εγκύκλιο οι διευθυντές και οι προϊστάμενες να ενημερώσουν τη σχετική πλατφόρμα του Ι.Ε.Π., για τα στοιχεία του σχολείου, του Διευθυντή Εκπαίδευσης και των Σχ. Συμβούλων από τους οποίους προβλέπεται να αξιολογηθούν και να καταχωρήσουν (μέχρι αρχές Νοέμβρη) τους προσωπικούς τους φακέλους για να αξιολογηθούν. Το υπουργείο θέλει να κάμψει κάθε αντίσταση των εκπαιδευτικών και να φέρει στο προσκήνιο την ατομική αξιολόγηση.

Καλούμε τους/τις Διευθυντές/ντριες και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων να αξιοποιήσουν την απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κι η ΔΟΕ και να μην κάνουν καμία από τις ενέργειες που ζητά η νέα εγκύκλιος. (Eπισυνάπτουμε τη σχετική ανακοίνωση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ).

Η απόφαση αυτή καλύπτει τον κάθε συνάδελφο και αποτελεί την απάντηση του Κλάδου σε όποια εγκύκλιο εκδοθεί και σε όσες πιέσεις ασκούνται ή πρόκειται να ασκηθούν.

Οι διευθυντές των σχολείων και οι προϊστάμενες νηπιαγωγείων να μη μετατραπούν σε αξιολογητές. Αυτό σημαίνει:

  • Να μην συμμετέχουν σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης.
  • Να μην αξιολογήσουν εκπαιδευτικούς.
  • Να μην πιέζουν τους συναδέλφους προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι εκπαιδευτικοί :

  • Δεν αναρτούμε τίποτα στο Παρατηρητήριο της αξιολόγησης.
  • Δεν κάνουμε αίτηση για εθελοντική αξιολόγηση.
  • Δεν παραδίδουμε έκθεση ατομικής αξιολόγησης.
  • Δε δεχόμαστε κανέναν αξιολογητή στην τάξη.
  • Δε συμβάλλουμε στη διαφοροποίηση του σχολείου μας με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Όταν καλούμαστε σε συνεδρίαση συλλόγου διδασκόντων όπου έχει θέμα σχετικό με την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση, δηλώνουμε συμμετοχή στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ. Η συμμετοχή μας στην απεργία-αποχή αφορά το συγκεκριμένο και μόνο θέμα, της ημερήσιας διάταξης. Επιδιώκουμε σε κάθε σύλλογο διδασκόντων η συμμετοχή στην απεργία-αποχή να είναι πλειοψηφική ώστε η έλλειψη απαρτίας να ακυρώνει οποιαδήποτε συμμετοχή στην αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.,

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.

 

Το Δ.Σ.