Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Κάλυψη στο πλαίσιο της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση, από ΔΟΕ

 

Θέμα: Ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα «Αξιολόγηση Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων – Σύνταξη του portfolio»

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο πλαίσιο της απεργίας – αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης – ΑΕΕ, καλύπτει τις προϊστάμενες νηπιαγωγείων  της Περιφέρειας Καβάλας, οι οποίες καλούνται από τη Σχολική Σύμβουλο της 40ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής σε ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Αξιολόγηση Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων – Σύνταξη του portfolio», στο να μη συμμετέχουν σ’ αυτή.

Με τον ίδιο τρόπο καλύπτει όλους τους Δ/ντές Σχολικών Μονάδων και Προϊστάμενες/ους Νηπιαγωγείων και Ολιγοθέσιων σχολείων σε κάθε ανάλογη περίπτωση πρόσκλησης.

Οι τοπικοί Σύλλογοι (στην προκειμένη περίπτωση ο Σύλλογος Καβάλας) μπορούν να κηρύσσουν στάσεις εργασίας ώστε να διευκολύνουν τη μη συμμετοχή των συναδέλφων σε σεμινάρια.

 

Από τη Δ.Ο.Ε.

Πρόσκληση σε Διευθυντές και Προϊσταμένες για αξιολόγηση

ΠΡΟΣ

Δ/ντές-ντριες Σχολικών Μονάδων Ηλιούπολης

Προïσταμένες νηπιαγωγείων Ηλιούπολης

               

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προσκαλούμε τους Δ/ντές-ντριες Δημ. Σχολείων και Προïσταμένων Νηπιαγωγείων Ηλιούπολης σε συνάντηση με το Δ.Σ. του συλλόγου μας, την Πέμπτη 18.30μ.μ. στο γραφείο του συλλόγου, με θέμα τις εξελίξεις στην αξιολόγηση. Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι σε περίπτωση επίσκεψης Δ/ντή-ντριας Εκπαίδευσης σε σχολείο ευθύνης σας, με σκοπό την αξιολόγηση,  να καλείτε άμεσα τα μέλη του Δ.Σ., ώστε να γίνεται παρέμβαση από το Σύλλογο.

 

     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                            Χήρα    Αγαθή                 Χριστάκου  Αικατερίνη

Καταγγελία για κεραίες κινητής τηλεφωνίας

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Ενημερωθήκαμε  ότι μαθητές του 11ο Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης που βρίσκονται πλησίον της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου, εκτίθενται από τις 20 Οκτωβρίου στην ακτινιβολία δύο (2) κεραιών κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκαν στην ταράτσα οικοδομής που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το 11ο Νηπιαγωγείο (50μ. απόσταση).  Οι επιστήμονες χρόνια τώρα προειδοποιούν για τον κίνδυνο της έκθεσης του ανθρώπου στο ‘‘νέφος’’  της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ,όπως παιδιά και ηλικιωμένοι. Θεωρούμε ότι αποτελεί άμεσο και σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των παιδιών.Η τοποθέτηση κεραιών κινητης τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς πρέπει οπωσδήποτε να εμποδιστεί: το οικονομικό όφελος δεν πρέπει να επιτραπεί να είναι το κυρίαρχο. Δεν πρέπει να θυσιάζεται η υγεία των παιδιών μας, μπροστά στο οικονομικό κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.  Μόνο η συντονισμένη δράση γονιών, εκπαιδευτικών αλλά και της τοπικής κοινωνίας μπορεί πετύχει την απομάκρυνσή τους.

Απαιτούμε την άμεση αποξύλωση  των συγκεκριμένων κεραιών , αλλά και όλων των άλλων  που υπάρχουν στην περιοχή μας και καλούμε όλους τους  τοπικούς συλλογικούς φορείς για μαζικές αγωνιστικές δράσεις.

 

     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                            Χήρα    Αγαθή                 Χριστάκου  Αικατερίνη