Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

5  ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ


Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται μια πενταετία μνήμης από την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Ωμές επιθέσεις δέχτηκαν πολιτικοί χώροι, θέατρα και καλλιτέχνες, πολιτικοί εκπρόσωποι κομμάτων, συνδικαλιστές, ομοφυλόφιλοι και μαθητές.

 Tα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής μετά την δολοφονία του Φύσσα, τη στυγνή  δολοφονία του Σ. Λούκμαν τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα, την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Ικόνιο, στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, μεταξύ άλλων και στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, δεν δίστασαν να εισβάλουν και στα σχολεία τραμπουκίζοντας ενάντια σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές με αποκορύφωμα την επίθεση στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα- με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή της Λαγό – και  να συνεχίσουν με το δολοφονικό χτύπημα  που δέχτηκε ο φοιτητής Αλέξης Λάζαρης στους Αμπελόκηπους.

Στα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα το κατηγορητήριο είναι μεγάλο, η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται ενώ οι φονιάδες κυκλοφορούν ελεύθεροι, η έκβασή της και η καταδίκη τους ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά μας αφορά όλους.

Είναι τεράστια πρόκληση ότι η Χρυσή Αυγή απειλεί από το βήμα της Βουλής με πραξικόπημα.

Ένας ολόκληρος κόσμος αγανακτεί γιατί τα φαντάσματα του μεσοπόλεμου, του Χίτλερ και του Μουσολίνι, ξαναβαδίζουν στους δρόμους και απειλούν. Σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική δυναμώνει η αντίσταση στους φασίστες και στο ρατσισμό.

 

Ο Σύλλογός μας καταδικάζει την ασυδοσία και βία του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, Δηλώνει την αντίθεσή του στα μηνύματα ξενοφοβίας και ρατσισμού που εκπέμπει.  Αγωνίζεται για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των παιδιών όλου του κόσμου.

 

Απαιτούμε:

  ·  Την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται.


·  Το κλείσιμο κάθε ναζιστικής γιάφκας σε κάθε πόλη και γειτονιά.


- Ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία  και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους, μαζί να παλέψουμε για μια καλύτερη κοινωνία.

Αγωνιζόμαστε για


·  Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων


·  Την ανατροπή της πολιτικής που φτωχοποιεί και  εξαθλιώνει λαϊκά στρώματα,  εργαζόμενους και που δημιουργεί πρόσφυγες και μετανάστες


        Στηρίζουμε τις δράσεις μνήμης και αγώνα λέγοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ στην Ευρώπη-φρούριο των κλειστών συνόρων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ενώνουμε τη φωνή μας για να φράξουμε το δρόμο στην άνοδο του φασισμού και να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις κατά των μεταναστών και των προσφύγων.

 

 

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ!

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ!

ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20/9 ΣΤΙΣ 8 π.μ.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, δε θα αφήσουμε να κάνουν και πάλι τους συναδέλφους μας περιφερόμενους από σχολείο σε σχολείο και από παιδί σε παιδί! Οι αναπληρωτές συνάδελφοι, που προσλήφθηκαν στην παράλληλη στήριξη, είναι επιστήμονες παιδαγωγοί ειδικής αγωγής και θέλουμε να εφαρμόσουν όσα έμαθαν στο ΕΝΑ παιδί που πρέπει να αναλάβει καθένας και καθεμιά! Δε μπορεί να συνεχιστεί να «μοιράζονται» οι συνάδελφοί μας σε 2,3,4… παιδιά και να τα βλέπουμε και αυτά να μένουν αβοήθητα και τους συναδέλφους μας να αποθαρρύνονται!

Απαιτούμε να τοποθετηθούν ΑΜΕΣΑ και σε ΕΝΑ παιδί, για να αρχίσουν επιτέλους τη δουλειά τους και να λειτουργήσουν καλύτερα και τα σχολεία, γιατί η «κανονικότητα» της κυβέρνησης  έχει τελικά αρκετά κενά, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν σημαντικά κομμάτια της εκπαιδευτικής διαδικασίας (παράλληλη, ειδικότητες, ολοήμερο…).

Εμείς δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ως την ικανοποίηση του αιτήματός μας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών και να διασφαλιστεί ο επιστημονικός παιδαγωγικός ρόλος των συναδέλφων!  Ο Σύλλογός μας θα στηρίξει κάθε κινητοποίηση προς την κατεύθυνση αυτή!

Ζητάμε να καλυφθούν:

-        όλες οι αιτήσεις για παράλληλη στήριξη με έναν εκπαιδευτικό ανά μαθητή και να υπάρξει στήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες που μένουν στο ολοήμερο,

-        όλες οι υποστηρικτικές δομές του κάθε σχολείου με βάση τις πραγματικές του ανάγκες!

-        Παλεύουμε για μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, για να καλυφθούν και οι ανάγκες της Δημόσιας Ειδικής Αγωγής και όλων των παιδιών με αναπηρία και ειδικές ανάγκες!

 

ΚΑΛΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/9 ΣΤΙΣ 8 πμ!

Νέα κινητοποίηση για πραγματική παράλληλη στήριξη σήμερα

Κινητοποίηση στην Α’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Αναπληρωτές.

Απαιτούν να τοποθετηθούν άμεσα οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν για την παράλληλη στήριξη και να αναλάβουν από ένα παιδί.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, δεν θα τους περάσει! Δεν θα αφήσουμε να κάνουν και πάλι τους συναδέλφους μας περιφερόμενους από σχολείο σε σχολείο και από παιδί σε παιδί! Οι αναπληρωτές συνάδελφοι, που προσλήφθηκαν στην παράλληλη στήριξη, είναι επιστήμονες παιδαγωγοί ειδικής αγωγής και θέλουμε να εφαρμόσουν όσα έμαθαν στο ΈΝΑ παιδί που πρέπει να αναλάβει καθένας και καθεμιά και να χαιρόμαστε τα αποτελέσματα της δουλειάς τους μέσα από τα παιδιά! Δεν μπορεί να συνεχιστεί να «μοιράζονται» οι συνάδελφοί μας σε 2,3,4… παιδιά και να τα βλέπουμε και αυτά να μένουν αβοήθητα και τους συναδέλφους μας να αποθαρρύνονται!
Απαιτούμε να τοποθετηθούν ΆΜΕΣΑ και σε ΈΝΑ παιδί, για να αρχίσουν επιτέλους τη δουλειά τους και να λειτουργήσουν καλύτερα και τα σχολεία, γιατί η «κανονικότητα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τελικά αρκετά κενά, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν σημαντικά κομμάτια της εκπαιδευτικής διαδικασίας (παράλληλη, ειδικότητες, ολοήμερο…).
Εμείς δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ως την ικανοποίηση του αιτήματός μας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών και να διασφαλιστεί ο επιστημονικός παιδαγωγικός ρόλος των συναδέλφων! Ο Σύλλογός μας θα στηρίξει κάθε κινητοποίηση προς την κατεύθυνση αυτή!
Ζητάμε να καλυφθούν:
  • Όλες οι αιτήσεις για παράλληλη στήριξη με έναν εκπαιδευτικό ανά μαθητή και να υπάρξει στήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες που μένουν στο ολοήμερο.
  • Όλες οι υποστηρικτικές δομές του κάθε σχολείου με βάση τις πραγματικές του ανάγκες!
  • Παλεύουμε αταλάντευτα για μονιμοποίηση τώρα των πάνω από 25.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, για να καλυφθούν και οι ανάγκες της Δημόσιας Ειδικής Αγωγής και όλων των παιδιών με αναπηρία και ειδικές ανάγκες!».

Στη συγκέντρωση οι εκπαιδευτικοί φώναξαν συνθήματα:

«Ένας δάσκαλος για κάθε μαθητή – θέλουμε παράλληλη και όχι φύλαξη»
«Η παράλληλη δε θα μοιραστεί - δωρεάν παιδεία για κάθε μαθητή»
«Δικαίωμα μας είναι η μόνιμη δουλειά - δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά»
«Οι αναπληρωτές στην πρώτη τη γραμμή - θέλουμε παράλληλη για κάθε μαθητή»
«Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών - όχι στην παιδεία των περικοπών»

Παράλληλα καλούν σε μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για μόνιμους διορισμούς και δικαιώματα, στις 28 Σεπτέμβρη που καλούν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ και η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ», με συγκέντρωση στο υπ. Παιδείας στις 1.30 μ.μ.