Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

ΟΛΟΙ στις 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 13.30 στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 13.30 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΛΜΕ

ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ “ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ” ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

 

Η κάλυψη των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και η ανάγκη για μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, με σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, δε χωράνε στα ψέματα της κυβερνητικής “κανονικότητας” των δεκάδων μνημονιακών νόμων και στο Μνημόνιο για την Παιδεία το οποίο κυβέρνηση  και αντιπολίτευση έχουν ψηφίσει από κοινού, με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ, για ένα σχολείο των περικοπών και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ένα σχολείο που «λειτουργεί» με ό,τι περισσεύει, για να καλύψει τους αριθμούς μαθητές και εκπαιδευτικούς.                     

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ!

Οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί μόνο αναπληρωτές δεν είναι. Κάθε χρόνο αναπληρώνουν τον εαυτό τους! Τα κενά που δίνει το Υπουργείο, υπολογίζονται σε 25.000. Τόσοι είναι και οι συνάδελφοι που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια.          

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ!

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Καμία απόλυση συμβασιούχου!

Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων! Οποιαδήποτε άλλη θέση, και διαδικασία «διαπραγμάτευσης» με το υπουργείο Παιδείας, για την πριμοδότηση της προϋπηρεσίας και άλλων κριτηρίων, λειτουργεί διασπαστικά, οδηγεί σε απολύσεις συναδέλφων.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

 • Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών
 • Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών.
 • Άμεση κάλυψη όλων των κενών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή με βάση τις πραγματικές ανάγκες και τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος
 • Εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μόνιμων.
  • Να μην κλείσει κανένα τμήμα σε ΕΠΑΛ, Λύκεια και Γυμνάσια! Να λειτουργήσει παντού το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο με όλους τους εκπαιδευτικούς
  • Να στελεχωθούν όλα τα Τμήματα Ένταξης, οι Τάξεις Υποδοχής και οι ΔΥΕΠ
  • Επίδομα στέγασης, δωρεάν μετακίνηση και σίτιση για όλους τους αναπληρωτές
  • Εξασφάλιση πιστώσεων  για προσλήψεις. Όχι στην ελαστική εργασία.
  • Χρηματοδότηση για τις απαραίτητες δομές και προσωπικό, ώστε η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση, να γίνει άμεσα πραγματικότητα για όλα τα παιδιά
 • Ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης για όλες τις ώρες που  αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή με γνωμάτευση, στήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες  που μένουν στο ολοήμερο!

 

Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο / Υπερασπιζόμαστε την ενότητα των εκπαιδευτικών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων

Συνεχίζουμε, κρατάμε την πείρα των αγώνων μας, που άνοιξαν τον δρόμο να ακουστεί η φωνή μας, να μπούνε στην ημερήσια διάταξη οι διεκδικήσεις μας! Τίποτα δεν κερδίσαμε τόσα χρόνια με την αναμονή και τις κατηγοριοποιήσεις!

Παλεύουμε μέσα από τα σωματεία μας για τον διορισμό όλων των συναδέλφων που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

      Το Δ.Σ.  του Συλλόγου Εκπ/ικών  Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος»  κηρύσσει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ 11.30 – 13.15 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ 13.20 – 16.00 ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ.

Όλες και όλοι στον Αγώνα, για Μόνιμους Διορισμούς τώρα και ζωή με δικαιώματα!

Συνάντηση ΔΟΕ, ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας

Α.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ

Συνάντηση ΔΟΕ, ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας

Ακόμα ένας γύρος προεκλογικής κοροϊδίας για “μόνιμους διορισμούς”
που στο βάθος κρύβουν απολύσεις!

 

Αυτό το έργο το έχουμε δει ξανά! Το Υπουργείο Παιδείας στη συνάντηση με τις Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ επανέλαβε τη γνωστή κοροϊδία με τους δήθεν διορισμούς στην εκπαίδευση, που όλο εξαγγέλλονται και ποτέ δε γίνονται! Αντί να προχωρήσει στην άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες των σχολείων, εξαπολύει για άλλη μια φορά κοροϊδίες προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει πάνω από 35 χιλιάδες εκπαιδευτικοί.

Άλλος ένας Υπουργός προχωρά σε εξαγγελίες διορισμών και μάλιστα λίγο πριν το τέλος της κυβερνητικής θητείας. Μας θυμίζει τις υποσχέσεις εμπαιγμό για τους «10.000 συμφωνημένους με τους θεσμούς διορισμούς» της κυβέρνησης  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τους 20.000 χιλιάδες «με εμπεριστατωμένη μελέτη που καταθέσαμε στην Τρόικα», όπως έλεγε ο Φίλης. Ο σημερινός Υπουργός Παιδείας εξαγγέλλει τον μέσο όρο των δυο προηγούμενων!! Ο εμπαιγμός και η εξαπάτηση φαίνεται πως έχουν γίνει δεύτερη φύση της κυβέρνησης!

Ακόμα και οι 4500 χιλιάδες διορισμοί για την επόμενη χρονιά, που εξήγγειλε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ και ο Γαβρόγλου σήμερα, είναι αμφίβολο για το αν και πότε θα γίνουν, όπως άλλωστε έγινε και σε άλλους χώρους π.χ. στα νοσοκομεία. Οι εξαγγελίες αυτές αξιοποιούνται ως προπαγανδιστικό τρικ, για να κρυφτούν οι τεράστιες ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, ακόμα και μετά τις χειρουργικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, στην προσπάθειά της να περικόψει το εκπαιδευτικό προσωπικό, με τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα (25άρια-28άρια), τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα και στα ολοήμερα κλπ.

Μόνο φέτος οι προσλήψεις των αναπληρωτών έχουν φτάσει μέχρι στιγμής στους 20.000 με προοπτική να ξεπεράσουν τις 28000. Όλοι αυτοί είναι συνάδελφοι που «αναπληρώνουν» τον ίδιο τους τον εαυτό και που χωρίς αυτούς τα σχολεία δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Για όλους αυτούς τους συναδέλφους η κυβέρνηση όχι απλά δε λέει κουβέντα αλλά ανοίγει και τον δρόμο της απόλυσης, της ανασφάλειας και της διαρκούς ομηρίας. Άλλη μια φορά όλους αυτούς τους εξαπατά.

Και σαν μην έφτανε αυτό, ο Υπουργός καλεί τις πλειοψηφίες των Ομοσπονδιών, να διαλέξουν ποιοι θα δουλέψουν και ποιοι όχι, ποιοι θα κρατηθούν στους πίνακες και ποιοι θα απολυθούν. Το Υπουργείο παίζει το βρώμικο παιχνίδι της πολυδιάσπασης των συναδέλφων ανοίγοντας την αποπροσανατολιστική συζήτηση για το σύστημα και τα κριτήρια διορισμών, «πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα» και αποπροσανατολίζοντας από το κύριο ζήτημα: οι 28 χιλιάδες συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ, ΕΒΠ να αποκτήσουν μόνιμη και σταθερή θέση εργασίας. Η απόλυση έστω και ενός συμβασιούχου θα μας βρει απέναντι!

Ο Υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε πως τα κριτήρια για τους διορισμούς θα αφορούν και τους αναπληρωτές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, συνάδελφοι που σήμερα δουλεύουν, του χρόνου θα απολυθούν. Ο κ. Γαβρόγλου επιδιώκει να ξαναφέρει για ψήφιση την «τροπολογία Φίλη», που απέρριψε το συνδικαλιστικό κίνημα με μαζικές κινητοποιήσεις.

Στην ουσία η κυβέρνηση μιλά για διορισμούς αλλά ετοιμάζει απολύσεις.

Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

καμία επανάπαυση! Η ζωή έδειξε ότι μόνο με τον οργανωμένο αγώνα ανοίγει ο δρόμος για να κερδίσουμε το δίκιο μας!

 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση!
 • Κανένας συνάδελφος συμβασιούχος να μην απολυθεί!
 • Εδώ και τώρα 25.000 διορισμοί εκπαιδευτικών και 3000 ΕΕΠ και ΕΒΠ για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων!
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. ΣΤΙΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 13.30!

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ
ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

 

25 Σεπτεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου: ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ για τις 28 Σεπτέμβρη


Δελτίο Τύπου

Μέρα Πανελλαδικής δράσης διοργανώνουν ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Π.Ε. σε όλη τη χώρα την Παρασκευή στις 28 Σεπτέμβρη 2018, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στο κυβερνητικό παραμυθάκι περί «κανονικότητας» στα σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές διεκδικούν: Να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή, να μην κλείσει κανένα τμήμα σε ΕΠΑΛ, Λύκεια και Γυμνάσια, να λειτουργήσει παντού το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο με όλους τους εκπαιδευτικούς, να στελεχωθούν όλα τα Τμήματα Ένταξης, οι Τάξεις Υποδοχής και οι ΔΥΕΠ.

Στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις καλούν έως τώρα με αποφάσεις των Δ.Σ. τους πάνω από 40 ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.:

-          Αθήνα στις 13:30 στο Υπουργείο Παιδείας: ΕΛΜΕ: Πειραιά, Γ’ Δυτικής Αττικής, Γ’ Αθήνας, Β’ Αθήνας, Α Δυτικής Αθήνας, Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και οι ΣΕΠΕ: «Πλουμπίδης», Ηλιούπολης, «Ρ. Ιμβριώτη», «Σωκράτης», «Γ. Σεφέρης», Χαϊδαρίου, «Θουκυδίδης», Ελευσίνας, «Δ. Γληνός», Αιγάλεω, Αγ. Αναργύρων, Αμαρουσίου, «Κ. Σωτηρίου», Περιστερίου, «Αριστοτέλης», Ά Αθήνας

-          Θεσσαλονίκη 13:30, Υπ. Μακεδονίας – Θράκης : ΕΛΜΕ: Α’, Γ’, Ε’ Θεσσαλονίκης και ΣΕΠΕ: Λαγκαδά

-          Κως 19:00 ΕΠΑΛ Κω: ΕΛΜΕ: Β Δωδ/σου

-          Σάμος 12:30 Δ/νση ΠΕ: ΕΛΜΕ Σάμου, ΣΕΠΕ Σάμου

-          Ικαρία 13:30 Επαρχείο Ικαρίας: ΣΕΠΕ Ικαρίας

-          Λήμνος 19:30 πλατεία ΟΤΕ Μύρινα: ΕΛΜΕ Λήμνου, ΣΕΠΕ Λήμνου

-          Θεσπρωτία 13:30 Δ/νση Π.Ε. Θεσπρωτίας: ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας

-          Κεφαλονιά 13:00 Δ/νση Δ.Ε. Κεφαλονιάς: ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης

-          Πρέβεζα 13:30 Δ/νση Π.Ε. Πρέβεζας: ΣΕΠΕ Πρέβεζας

-          Κέρκυρα 14:00 ΠΔΕ Ιονίου: ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ΣΕΠΕ Κέρκυρας

-          Bόλος 14:00 Δ/νση Π.Ε. Μαγνησίας: Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Μαγνησίας

-          Λέσβος 13:30 ΠΔΕ Λέσβου: ΕΛΜΕ Λέσβου

-          Ημαθία 13:30 Δ/νση Π.Ε. Ημαθίας: ΣΕΠΕ Ημαθίας

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Καμία απόλυση συμβασιούχου!

Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 

για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

24 Σεπτέμβρη 2018