Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

δεν προωθούμε μπανάνες ούτε άλλα προϊόντα

Ανακοίνωση    

Προσοχή οι επιθέσεις των πολυεθνικών συνεχίζονται

Μετά τη ΦΑΓΕ έρχεται η Dole με τις μπανάνες και απευθυνόμενη στα σχολεία και της περιοχής μας τονίζει:

«Σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία ΝΤΟΛ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης προς τους Έλληνες καταναλωτές, προτίθεται να υλοποιήσει πιλοτικά και κατά το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2012 έως Ιούνιος 2012, ένα πρόγραμμα διατροφής στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης» … «… μέσω του προγράμματος θα γίνεται δωρεάν διανομή φρούτων στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων καθώς και εντύπων ψυχαγωγικού και ενημερωτικού περιεχομένου» … «διανομή μπανάνας» … «στο πλαίσιο του μαθήματος της ευέλικτης ζώνης» … «Παρακαλούνται οι οικείοι Σχολικοί Σύμβουλοι καθώς κι οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων» … κλπ … κλπ.

Κι αν κάποιος πει «δε χάλασε ο κόσμος … ας φάνε μια μπανάνα», του θυμίζουμε τις περσινές σταφίδες που όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων (πέρα απ΄ όλα τα άλλα) ήταν … ψεκασμένες ή ποτισμένες με διάφορα δηλητήρια.

  • Ο Σύλλογος μας, έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή του σε κάθε τέτοιο πρόγραμμα που βάζει μέσα στο σχολείο το κέρδος, τη διαφήμιση, την επιχειρηματική δράση. Κάθε τέτοιο πρόγραμμα που αλλάζει το χαρακτήρα του σχολείου κι ανοίγει το δρόμο για το «σχολείο της αγοράς», για το «σχολείο επιχείρηση».

 

  • Είναι φανερό πιά ότι «Dealer» κι «Ατζέντης» όλων αυτών των προγραμμάτων και των εταιρειών, είναι το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας κι όσοι υπογράφουν τέτοια έγγραφα.

 

  • Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνά απ΄ το χέρι μας για να εμποδίσουμε αυτή τη νέα «μπίζνα».

  • Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους, τους διευθυντές και κάθε συνάδελφο και Σύλλογο Διδασκόντων να σταθούν στο ύψος του λειτουργήματός τους : Είμαστε παιδαγωγοί, επιστήμονες κι εκπαιδευτικοί κι όχι πλασιέδες της ΝΤΟΛ ή της κάθε άλλης εταιρείας.
  • (και για όσους τα ψάχνουν πιο βαθιά ας ρίξουν μια ματιά στο διαδίκτυο να δουν που αλλού είναι χωμένη η εν λόγω πολυεθνική)

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ …

ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΚΥΦΤΟ ΚΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΛΑΟ.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠ΄ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.