Ετήσια Συνδρομή στο σύλλογο και στη ΔΟΕ να είναι 20 Ευρώ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ «ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ»!

 

 

www.edupame.gr

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ αποφάσισε στις 26/4, η παρακράτηση της συνδικαλιστικής συνδρομής των εκπαιδευτικών (προς ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ και διεθνείς οργανώσεις, όπως η ξεπουλημένη ETUCE) να γίνεται υποχρεωτικά από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ), δηλαδή μέσω των μισθοδοτικών καταστάσεων. Την απόφαση αυτή ανέστειλε για ένα χρόνο, με νέα απόφαση στις 16/5. Η ουσία όμως δεν αλλάζει.

Η πλειοψηφία της ΔΟΕ επιδίωξε να «κόψει σε μέρη» την συνδρομή των εκπαιδευτικών και να κάνει πράξη τη λογική «εγώ θα πάρω με το ζόρι ό,τι μου αναλογεί και για τα υπόλοιπα κάντε ό,τι θέλετε». Αυτό δεν συμβαίνει σε καμιά άλλη Ομοσπονδία! Ουσιαστικά, επιδιώκει να υποχρεώσει και τους Συλλόγους να μπουν στο σύστημα της ΕΑΠ.

Η πλειοψηφία της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) κάλεσε όσους εκπαιδευτικούς «δεν επιθυμούν να είναι μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση στο Δ.Σ. του τοπικού Συλλόγου και στον εκκαθαριστή αποδοχών της Δ/νσης Π.Ε. που μισθοδοτούνται για να μη τους γίνει παρακράτηση της συνδικαλιστικής συνδρομής»! Δηλαδή, ο εργαζόμενος να καταθέτει εθελοντικά δήλωση, όχι για να μπει στο Συνδικάτο, αλλά για να βγει από αυτό!

Πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη, αν υλοποιηθεί. Η πλειοψηφία της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) επιβάλλει υποχρεωτικά, με τη βοήθεια μάλιστα του εργοδότη-κράτους, την καταβολή της συνδρομής σε όλους ανεξαιρέτως, με προφανή σκοπό, όχι την ανάγκη να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί συνδικαλισμένοι, αλλά να μην χάσει ούτε ένα ευρώ από το ταμείο της!

Πρόκειται για επικίνδυνες μεθοδεύσεις, διαλυτικές για το συνδικαλιστικό κίνημα

Στη συνεδρίαση ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ ισχυρίστηκαν πως ούτως ή άλλως μέχρι τώρα γινόταν σε πολλούς Συλλόγους παρακράτηση της συνδρομής από τους εκκαθαριστές των Γραφείων. Συνεπώς, ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά. Αποκρύπτουν ωστόσο το γεγονός ότι οι σχετικές αποφάσεις πάρθηκαν στους Συλλόγους από τις ίδιες πλειοψηφίες ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, αλλά και ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (βλ. Σύλλογος Α΄ Αθήνας, Αιγάλεω, Ζωγράφου, Κερατσίνι-Πέραμα, «Αθηνά», «Αριστοτέλης» κ.α.).

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απέρριψε σθεναρά αυτή την εξέλιξη

Η ένταξη του εργαζόμενου στο σωματείο του γίνεται σε εθελοντική βάση, δηλώνει την απόφασή του να είναι συνδικαλισμένος και να παλέψει συλλογικά για τα δικαιώματά του. Δεν μπορεί να γίνεται υποχρεωτικά και μάλιστα μέσω του εργοδότη, του κράτους, που μας οδηγεί στην εξαθλίωση. Η απόδοση της συνδρομής στο σωματείο επιβεβαιώνει αυτή την απόφαση, είναι πολιτική πράξη. Είναι συνεισφορά από το υστέρημα, για το συλλογικό αγώνα.

Η απόδοση της συνδρομής (που μπορεί να εισπράττεται και τμηματικά μέσα στη χρονιά) δίνει τη δυνατότητα στο σωματείο να έρθει σε επαφή με ένα-ένα τα μέλη του, να συζητήσει μαζί τους, να σχεδιάσει συλλογικά τη δράση και τη συμμετοχή των μελών του σε αυτήν.

Για το λόγο αυτό, η συνδρομή πρέπει να είναι ενιαία και να εισπράττεται αποκλειστικά από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Άλλωστε, μέλη της ΔΟΕ δεν είναι οι εκπαιδευτικοί, αλλά οι Σύλλογοι.

Το πώς θα κρατείται η συνδρομή αποτελεί υπόθεση που πρέπει να απασχολήσει το πρωτοβάθμιο σωματείο και μόνο, στο οποίο άλλωστε ο εκπαιδευτικός είναι μέλος.

  • Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν συμπεράσματα και από αυτή την εξέλιξη. Να γυρίσουν την πλάτη σε ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, που επιδιώκουν να μετατρέψουν την αναγκαία είσπραξη της συνδρομής σε χαράτσωμα υποχρεωτικό, μέσω του κράτους.

  • Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. να πάρουν αποφάσεις που να καθορίζουν τον τρόπο είσπραξης ολόκληρης της συνδρομής απ’ ευθείας από τα μέλη τους, όλη τη χρονιά και όχι μόνο στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. ή αντιπροσώπων για τη ΔΟΕ.

  • Απαιτούμε για μια ακόμα φορά τη μείωση της συνδρομής στα 20 € συνολικάγια ΔΟΕ και Σύλλογο σε μία περίοδο που οι εκπαιδευτικοί, όπως κι όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν πληγεί από την αντιλαϊκή θύελλα.

18 Μάη 2012

Συμβάσεις στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣOYN! ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 -5-2012 η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στη Διοίκηση του ΟΕΦΕ (Συνδικαλιστικό Όργανο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. – Πανελλαδικό) και την ΟΙΕΛΕ.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν καταγγελίας της υπάρχουσας Συλλογικής Σύμβασης από τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων. Συλλογική Σύμβαση που οι εργοδότες δεν εφάρμοζαν σχεδόν σε κανένα χώρο δουλειάς.

Τώρα, αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την πολιτική της Ε.Ε., τα θέλουν όλα!

Αξιοποιούν το γεγονός, ότι σε περίπου ένα μήνα που λήγει η μετενέργεια και έχοντας καταγγείλει την Συλλογική Σύμβαση (πριν δύο μήνες), οι εργοδότες μπορούν να προχωρήσουν ανενόχλητοι σε νέες μειώσεις μισθών και ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Για το λόγο αυτό, η εργοδοσία προσήλθε στις διαπραγματεύσεις χωρίς καν σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης, ώστε να μην υπογραφεί τίποτα, να κερδίσει χρόνο.

Απαίτησε με θράσος να μειωθούν οι μισθοί, ώστε να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις απώλειες στα κέρδη τους. Λες και όταν τα κέρδη τους μεγάλωναν, προχώρησαν σε αυξήσεις στους μισθούς!

Επανέλαβαν τα γνωστά επιχειρήματα περί «κρίσης», «μείωσης μαθητών» και «κινδύνου να κλείσουν φροντιστήρια».

Δηλαδή, με το «μαστίγιο» προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, ώστε να δεχθούν την σφαγή των δικαιωμάτων τους. Λένε προκλητικά: «αν θέλετε δουλειά, δεχτείτε ότι σας δίνουμε».

Από την άλλη, περίσσεψαν τα κροκοδείλια δάκρυα, οι δηλώσεις του τύπου «είμαστε όλοι συνάδελφοι», ότι «υποφέρουμε όλοι το ίδιο» κλπ, ώστε να αισθανθούν οι εργαζόμενοι συνένοχοι, να βάλουν πλάτη. Δηλαδή, και με το «μαστίγιο», αλλά και με το «καρότο»!

Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη. Τώρα είναι η ώρα του αγώνα!

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ ξεκαθάρισαν ότι δε θα δεχτούν καμία μείωση ωρομισθίου και μισθών. Κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις των εργοδοτών για κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης, για την επιβολή παντού ατομικών συμβάσεων και «με τη βούλα». Τόνισαν ότι οι απώλειες των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια είναι συντριπτικές (φορολογία, χαράτσια, απολύσεις), ότι κυριολεκτικά, η πλειοψηφία των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση, αδυνατεί να ζήσει!

Για το λόγο αυτό, απαίτησαν να δοθούν αυξήσεις που να καλύπτουν ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειες και να διασφαλιστούν οι όροι εργασίας.

Η εργοδοσία δήλωσε ότι δεν υπάρχει καν αντικείμενο συζήτησης και έκλεισε την κουβέντα!

Η μάχη για τις ΣΣΕ συνεχίζεται. Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους ιδ. Εκπαιδευτικούς να μπουν στον αγώνα, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ενάντια στην αποθρασυνόμενη εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας, που επιβάλλουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ.

Κανένας φόβος. Κάτω τα κόμματα που στηρίζουν την Ε.Ε. και σφάζουν τα δικαιώματά μας!

Αθήνα, 16/5/2012

σας ενημερώνουμε ότι από 24 Μαΐου θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους
το επίκαιρο αριστούργημα του ΤσάρλυΤσάπλιν » Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΚΤΑΤΩΡ » .
Μια ταινία που πρέπει να δουν ή να ξαναδούν όλοι οι Έλληνες .
Η ταινία που απαγορεύτηκε από τους Χίτλερ, Μουσολίνι και Φράνκο .
Μια ανελέητη πολιτική σάτιρα για την άνοδο του Χίτλερ και του Ναζιζμού και
Το διαχρονικότερο μανιφέστο ανθρωπισμού που έγινε ποτέ .
Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ,
ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΟΥ Β” ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΠΑΡΑΞΙΚΑΡΔΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ !

Σας στέλνουμε το δελτίο τύπου της ταινίας , την αφίσα ,
δυο φωτογραφίες και link με το trailer και επιπλέον
φωτογραφικό υλικό της ταινίας , το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε .

Οριστική Ημερήσια διάταξη 81ης ΓΣ της ΔΟΕ , Έκθεση πεπραγμένων

Για να διαβάσετε τα «Πεπραγμένα της ΔΟΕ» κατά την συνδικαλιστική χρονιά 2011-12   πατήστε:     εδώ

 

Επίσης , για να διαβάσετε την  «Οριστική Ημερήσια Διάταξη 81ης Γ.Σ.» του κλάδου  πατήστε:    εδώ

 

Για να διαβάσετε το Διδασκαλικό Βήμα των μηνών: Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος   πατήστε   εδώ