Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Συγκέντρωση στοιχείων για συγχωνεύσεις, από ΔΟΕ

 

ΘΕΜΑ : Συγκέντρωση στοιχείων για συγχωνεύσεις – υποβιβασμούς

 

Προκειμένου να διευκολυνθεί η άσκηση ένδικων βοηθημάτων εκ μέρους της Ομοσπονδίας και να ενισχυθεί η επιχειρηματολογία ενάντια στις συγχωνεύσεις – υποβιβασμούς των σχολικών μονάδων, παρακαλούμε να φροντίσετε για τη λήψη αντιγράφων των αναφερόμενων στη σχετική απόφαση του ΥΠΑΙΘ αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων όπου ανήκουν οι υπό συγχώνευση – υποβιβασμό σχολικές μονάδες του Συλλόγου σας και να τα κοινοποιήσετε στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. όσο το δυνατό ταχύτερα.

 

 

Από τη Δ.Ο.Ε.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ομαδικών απολύσεων

 

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο εργασίας κατά των απολύσεων

Η κυβέρνηση, πιστή στις οδηγίες της ΕΕ και στις επιθυμίες των βιομηχάνων, για πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, εξήγγειλε ομαδικές απολύσεις. Η απόφαση αυτή βρήκε την πρώτη της εφαρμογή στις ομαδικές απολύσεις 45 εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» του ομίλου Μάνεση για το εργοστάσιο Ασπροπύργου, που ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ) αργά το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιούνη.

Είναι η πρώτη φορά, μετά την τροποποίηση του νόμου, που την υπογραφή στο αίτημα επί ομαδικών απολύσεων εργαζομένων μιας επιχείρησης την βάζει πλέον ο γγ του υπουργείου Εργασίας, ενώ μέχρι τώρα κανένας υπουργός Εργασίας, που ήταν επικεφαλής του ΑΣΕ, πριν τροποποιηθεί ο νόμος, δεν είχε εγκρίνει ποτέ ανάλογο αίτημα.

Η βάρβαρη αυτή επίθεση θα γενικευτεί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Είναι στην ίδια κατεύθυνση με την κινητικότητα-διαθεσιμότητα-απολύσεις που προωθούνται στο δημόσιο τομέα και θα ενταθούν μετά την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Όλα για την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Τσακίζουν τη ζωή των εργαζομένων για να σώσουν τα μονοπώλια. Η κυβέρνηση ικανοποιεί πρόθυμα το αίτημα των μονοπωλίων για ομαδικές απολύσεις που παράλληλα ζητάει μείωση ή και κατάργηση των αποζημιώσεων (νόμος Λοβέρδου) και των ΣΣΕ, δηλαδή γενίκευση της ευελιξίας των εργασιακών σχέσεων και χαριστική μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Αυτή είναι η σταθερότητα που ευαγγελίζεται η συγκυβέρνηση! Κέρδη για το κεφάλαιο που πατάνε στα αποκαϊδια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, ανεξαρτήτως μείγματος διαχείρισης εντός των τειχών του συστήματος και της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να θυμηθούν ότι ο ρόλος του ΑΣΕ αναβαθμίστηκε και με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που επωμίζεται τεράστιες ευθύνες για το ζήτημα αυτό.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι ομαδικές απολύσεις δεν πρέπει να περάσουν!

Αφορούν όλους τους εργαζόμενους δημόσιου, ιδιωτικού τομέα.

Στην νέα βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου, ΕΕ, κυβέρνησης, ενιαία πρέπει να είναι η απάντηση όλων των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Συμμετέχουμε στη σημερινή συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας σταδίου 29

ΤΟ ΔΣ