Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Η φόρμα της ετήσιας έκθεσης αυτοαξιολόγησης, από Αν. Κιν.

Από την ιστοσελίδα του Γ. Δημητρακόπολου επικολλώ την φόρμα του παρατηρητηρίου της ΑΕΕ, που με ευθύνη των διευθυντών των σχολείων πρέπει να συμπληρωθεί.

aee-iep

 

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                         Γιάννης Χαλακατεβάκης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τους Διευθυντές

Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ


                                   Προς: Τις/τους συναδέλφους Διευθύντριες/Διευθυντές

                                         του Συλλόγου Π.Ε. Ηλιούπολης  «Παπαμαύρος»

 

Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι,

 

Για όλους τους ανθρώπους έρχεται μια στιγμή στη ζωή τους ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ, είναι η ώρα και η στιγμή της επιλογής που καθορίζει όλη την πορεία των χρόνων που έχουμε να διανύσουμε ακόμα.

Για όλους εμάς τους εκπαιδευτικούς της ενεργούς δράσης,  όλους εμάς που είμαστε συνεχώς και αδιάλειπτα στα σχολεία και έχουμε ταυτίσει τη ζωή μας με την ύπαρξη και λειτουργία τους, καταθέτοντας κάθε μέρα όλο μας τον εαυτό στην υπηρεσία του Δημόσιου Σχολείου και της μόρφωσης των παιδιών μας, η ώρα αυτή έφτασε:

Την εβδομάδα που έρχεται μετριόμαστε και μετράμε όλοι, για άλλη μια φορά, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ, έξω από το «επιμορφωτικά» κέντρα των σεμιναρίων για την «αξιολόγηση», του σεμιναρίων της ντροπής, που καλούνται από το ΥΠΑΙΘ και τη Διοίκηση της Εκπ/σης να παρακολουθήσουν οι Δ/ντριες και Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων της Αττικής.

Γιατί είναι ντροπή και μάλιστα πολύ μεγάλη να καλούνται οι Δ/ντριες & Δ/ντές των Σχολείων με κρυφό σχεδόν τρόπο να συμμετάσχουν στα σεμινάρια αυτά για να «επιμορφωθούν» στο πώς και με ποιο τρόπο θα οδηγήσουν τους συναδέλφους τους στη μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση και στην απόλυση και τα σχολεία στην κατηγοριοποίηση, που θα επιφέρει με μαθηματική ακρίβεια η εφαρμογή και υλοποίηση του συγκεκριμένου συστήματος «αξιολόγησης» – χειραγώγησης και υποταγής των εκπαιδευτικών με βάση τους νόμους και τα Π.Δ. της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και του ΥΠΑΙΘ για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Π.Ε. δήλωσε με ποικίλους τρόπους και αγωνιστικές κινητοποιήσεις την καθολική του αντίθεση στην εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος αξιολόγησης, θεωρώντας ότι επιφέρει καίρια πλήγματα, όχι μόνο στις εργασιακές κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων εκπαιδευτικών, αλλά στην ίδια τη φύση του Δημόσιου Σχολείου απογειώνοντας την ταξικότητα των επιλογών του Δημόσιου Σχολείου, καταργώντας κάθε έννοια παιδαγωγικής δημοκρατίας και ελευθερίας εντός του Δημόσιου Σχολείου, μετατρέποντάς το σε αγοραία επιχείρηση, φτηνή και ευέλικτη προσαρμοσμένη στις ανάγκες της αγοράς και του κεφαλαίου και όχι στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών και των εργαζόμενων.

 

Στις πλάτες των εκπαιδευτικών, στις πλάτες όλων μας, πέφτει για άλλη μια φορά η υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου και της λειτουργίας του ως χώρου παιδαγωγικής δημοκρατίας και ελευθερίας και φορέα υπεράσπισης των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των μαθητών και των εργαζόμενων.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Η θέση των διευθυντριών/διευθυντών είναι εντός του αγωνιζόμενου κλάδου και όχι εναντίον του. Η θέση σας είναι μπροστά στις πύλες των σχολείων, στον αγώνα για να μην περάσει η αξιολόγηση. Η θέση σας είναι μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των διευθυντών όλης της χώρας που γύρισαν την πλάτη στα σεμινάρια της ντροπής όπου έγιναν. Ούτε ένας/μία  διευθυντής/ντρια να μην μπει στα σεμινάρια.

 

Με ενωτικό – αγωνιστικό φρόνημα όλοι και όλες να είμαστε την Πέμπτη 19/6/2014 και την Παρασκευή 20/6/2014 στις 07:30 έξω από το «επιμορφωτικό» κέντρο του 6ου Δ.Σ. Ηλιούπολης, αποτρέποντας τη διεξαγωγή του σεμιναρίου  και διατρανώνοντας την αντίθεσή μας στην επιβολή της αξιολόγησης.

Όποιος/όποια Δ/ντής – Δ/ντρια επιλέξει να μην εφαρμόσει τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου είναι αυτονόητο ότι θέτει εαυτόν εκτός των σωματείων μας.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει προκηρυγμένη 48ωρη απεργία (και για τις δυο ημέρες διεξαγωγής του σεμιναρίου) για τους Δ/ντές & Δ/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και τρίωρη στάση εργασίας (για τις τρεις πρώτες ώρες του διδακτικού ωραρίου) για τους υπόλοιπους εκπ/κούς από τη Δ. Ο. Ε.

 

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ Π. Ε. ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

 

 

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ – ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ

 

 

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ – ΥΠΟΤΑΓΗ  ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

TO Δ.Σ.

Εγγραφές νήπιων και προνήπιων στα νηπιαγωγεία

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες

Χρόνια τώρα το εκπαιδευτικό κίνημα  απαιτεί  την καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής δημόσιας και δωρεάν προσχολικής αγωγής. Χρόνια τώρα σαν προμετωπίδα του αγώνα των Νηπιαγωγών αποτελεί το αίτημα αυτό, έτσι ώστε κανένα παιδί να μη τίθεται εκτός δημόσιου σχολείου. Στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε πως οι εκπαιδευτικοί ως δημόσιοι λειτουργοί είναι υποχρεωμένοι απέναντι στον τίτλο τους, στην προάσπιση του Δημόσιου Νηπιαγωγείου αλλά και στην υποχρέωσή τους απέναντι στα παιδιά του λαού μας να καταβάλλουν όλες τους τις προσπάθειες έτσι ώστε κανένα παιδί να μη μείνει εκτός δημόσιου σχολείου παρόλο που το κράτος αποποιείται της υποχρέωσής του να παρέχει, σε όλα τα προνήπια  που αιτούνται, φοίτηση.


  Μετά τη συνεδρίαση του Συλλόγου μας σήμερα  14/6/2014 και  σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας της  13/6/2014 και Αριθ. Πρωτ. Φ. 12/390/92065/Γ1   με θέμα: «Ενέργειες Προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου σχολικού έτους 2014-2015» όπου αναφέρεται :

Φοίτηση σε Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Νηπιαγωγεία

              …   Σε όσα Νηπιαγωγεία μετά την εγγραφή όλων των νηπίων πρώτης ηλικίας υπάρχουν κενές θέσεις, γίνονται δεκτά τα νήπια δεύτερης ηλικίας (προνήπια), για την εγγραφή των οποίων εφαρμόζονται οι διατάξεις του Π.Δ. 200/1998, (ΦΕΚ 161/1998, τ.Α’) (που πρακτικά σημαίνει ότι οι κληρώσεις προνηπίων πραγματοποιούνται την τελευταία εργάσιμη μέρα ήτοι στις 20/6 και όχι το Σεπτέμβριο)

 

Το ΔΣ του συλλόγου μας ομόφωνα αποφάσισε:

 

1.  Να ζητήσει από τις Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων  αφού τηρήσουν όλη την κείμενη νομοθεσία ( κανονικές εγγραφές προνηπίων και κληρώσεις) να συνεργαστούν με το Σύλλογο μας στην κατεύθυνση  της υπεράσπισης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας για όλα τα παιδιά  και σε όλα τα  πρακτικά βήματα  που θα υλοποιήσουμε για τον προαναφερθέντα στόχο

 

2. Να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προς όλες τις κατευθύνσεις , έτσι ώστε κανένα παιδί που αιτείται φοίτησης να μη μείνει εκτός δημόσιου σχολείου  ( παράσταση στην Α Διεύθυνση, στο  Δήμο Ηλιούπολης, συνάντηση με την Ένωση Γονέων)

 

3. Να απευθύνει επιστολή προς τους γονείς της Ηλιούπολης για το συνταγματικό τους δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία (όπως  ορίζει στο άρθρο 16 παρ. 4 του Συντάγματος  που ισχύει και ψηφίστηκε το 1975 και αναθεωρήθηκε το 1996 και 2001 ) και την εγγραφή των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία όπως άλλωστε ορίζει ο Ν.1566/85

 

     ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ      ΠΑΙΔΕΙΑ!!!

 

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΝΗΠΙΟ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

 

ΤΟ Δ.Σ.

Επιμόρφωση διευθυντών για την αξιολόγηση, από ΔΟΕ

 

ΘΕΜΑ : Επιμόρφωση Διευθυντών κάτω από «πέπλο μυστηρίου»  για την αξιολόγηση στην Περιφέρεια Αττικής.   

 

Μέσα σε ένα τραγελαφικό κλίμα μυστηρίου, κουτοπονηριάς μα πάνω απ’ όλα υποτίμησης του ρόλου και της νοημοσύνης των εκπαιδευτικών, υλοποιείται από τη Δευτέρα 16 Ιουνίου η επιμόρφωση των διευθυντών των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής για την αξιολόγηση.

Αφού είδαμε διευθυντές να καλούνται να παραλάβουν «καμουφλαρισμένο» το υλικό της αξιολόγησης, θαρρείς και πρόκειται για κάποιο επτασφράγιστο μυστικό, άρχισε το παιχνίδι των ημερομηνιών της πραγματοποίησης της επιμόρφωσης. Ανακοινώσεις και ανακλήσεις, κρυφές κοινοποιήσεις και τελικά ανακοίνωση του τόπου και του χρόνου την τελευταία στιγμή για κάποιες Διευθύνσεις και αναμονή για άλλες. Οι επιμορφώσεις ξεκινούν στην Αττική με απόφαση της τελευταίας στιγμής (13-6-2014), από τη Δευτέρα 16 Ιουνίου με προσπάθεια της όσο μεγαλύτερης διασποράς των επιμορφούμενων σε ημερομηνίες και επιμορφωτικά κέντρα. Είναι σαφές ότι οι ιθύνοντες φοβούνται την αντίσταση του Κλάδου. Είναι εξ ίσου σαφές ότι θα ηττηθούν.  

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί για μια ακόμη φορά τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, που όπως όλος ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν δώσει και δίνουν τον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης, πράττοντας το ίδιο με τη συντριπτική πλειοψηφία των διευθυντών που έχουν μέχρι στιγμής κληθεί στις ανάλογες διημερίδες, να μην πάρουν μέρος σε αυτές δηλώνοντας με την αγωνιστική στάση τους την απόφαση του Κλάδου να βάλει φραγμό στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και την προώθηση της εφαρμογής της αξιολόγησης – χειραγώγησης των ποσοστώσεων, της μισθολογικής – βαθμολογικής καθήλωσης και των απολύσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι από τις 21/5/2014 το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει κηρύξει πάγια 48ωρη απεργία για τους Διευθυντές των σχολείων των περιοχών αυτών όπου πραγματοποιούνται οι διημερίδες , ώστε να μη συμμετέχουν σε αυτές  και 3ωρη στάση εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς των  ίδιων περιοχών  για την πρώτη ημέρα  πραγματοποίησης των διημερίδων (από 8π.μ. έως 11π.μ.) προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις  διαμαρτυρίας στους χώρους διεξαγωγής τους. Οι σύλλογοι με δική τους εκτίμηση μπορούν να επεκτείνουν τις κινητοποιήσεις ανάλογα με τον προγραμματισμό των δράσεών τους.

Η κάλυψη της απεργιακής κινητοποίησης ισχύει και για τις περιπτώσεις εκείνες που η επιμόρφωση δεν πραγματοποιείται σε συνεχόμενες ημέρες και εκτός από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων αφορά και τους επιμορφωτές (απόφαση 4-6-2014 έπειτα από αίτημα επιμορφωτών) που θα αποφασίσουν να μείνουν στην πλευρά του αγωνιζόμενου Κλάδου.

Τέλος, όπως έχουμε ήδη τονίσει, η πραγματοποίηση των επιμορφώσεων αυτών είναι παράνομη αφού δε στηρίζεται σε  απόφαση Υπουργού, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 5 του Π.Δ. 152/2013 για την αξιολόγηση, «…με απόφαση Υπουργού καθορίζεται το περιεχόμενο και η διαδικασία της επιμόρφωσης». Γι’ αυτό το λόγο καλούμε τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δώσει εντολή στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τη μη παρακράτηση των χρημάτων των απεργών αφού αναγκάστηκαν και αναγκάζονται να απεργήσουν για να αντιμετωπίσουν παράνομες διοικητικές ενέργειες και, φυσικά, να σταματήσει τώρα την αλυσίδα του αυταρχισμού και της παρανομίας που διέπει το πλαίσιο της ΑΕΕ- αξιολόγησης – χειραγώγησης.

Το ΔΣ της ΔΟΕ

Ονόματα αιμοδοτών μας

Οι παρακάτ συνάδελφοι έδωσαν αίμα στην αιμοδοσία του συλλόγου μας στις 5/6/2014

 

1.      

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

2.      

ΒΑΓΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

3.      

ΔΡΟΣΟΥ ΓΙΑΝΝΑ

4.      

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ ΜΑΓΔΑ

5.      

ΚΑΠΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

6.      

ΚΑΡΚΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

7.      

ΚΑΤΙΔΕΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

8.      

ΚΑΤΣΑΔΟΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

9.      

ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

10.  

ΚΟΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

11.  

ΚΟΡΡΕΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ

12.  

ΚΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

13.  

ΚΟΥΛΙΚΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

14.  

ΚΟΥΤΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

15.  

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

16.  

ΜΑΓΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

17.  

ΜΑΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

18.  

ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

19.  

ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

20.  

ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

21.  

ΜΕΡΜΗΓΚΑ ΑΓΟΡΙΤΣΑ

22.  

ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

23.  

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ

24.  

ΠΑΣΧΟΥ ΑΓΛΑΪΑ

25.  

ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

26.  

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ

27.  

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

28.  

ΣΤΑΘΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

29.  

ΣΤΙΓΚΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

30.  

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

31.  

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑΛΕΙΑ

32.  

ΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ

33.  

ΤΟΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

34.  

ΤΣΙΝΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

35.  

ΤΣΩΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

36.  

ΦΑΚΗ ΒΑΣΩ

37.  

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΑΡΓΥΡΩ

38.  

ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

39.  

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

40.  

ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

41.  

ΧΑΛΑΡΗ ΕΥΘΥΜΙΑ

42.  

ΧΗΡΑ ΑΓΑΘΗ