Για την ανάληψη υπηρεσίας των αποσπασμένων, από ΔΟΕ

 

Ανακοίνωση

Συνάδελφοι,

Στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε και την οποία οι εκπαιδευτικοί βιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης, είναι τραγικό να υποβάλλονται σε επιπλέον οικονομικές θυσίες για γραφειοκρατικούς, καθαρά, λόγους.

Ζητάμε να υπάρξει άμεσα μέριμνα ώστε οι αποσπασμένοι συνάδελφοι να αναλάβουν υπηρεσία στους τόπους που υπηρετούν και να αποστείλουν την ανάληψη υπηρεσίας τους στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπου ανήκουν οργανικά με φαξ χωρίς να υποχρεωθούν σε επιπλέον οικονομικά έξοδα τα οποία δεν μπορούν να αντέξουν.

Την ίδια αντιμετώπιση ζητάμε να έχουν και οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο και συνέχισαν να υπηρετούν στις θέσεις όπου είχαν προσληφθεί ως αναπληρωτές.

Η αλληλεγγύη και η συναδελφικότητα είναι παράγοντες που πάντα χαρακτήριζαν τον κόσμο της εκπαίδευσης και θέλουμε να ελπίζουμε ότι ακόμα τον χαρακτηρίζουν.

Το ΔΣ της ΔΟΕ

Συγκέντρωση για το ασφαλιστικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 19 ΙΟΥΝΗ στις 6μμ τα Προπύλαια να μην μας χωράνε. Για να δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση.

Η νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση θίγει και αφορά όλους τους εργαζόμενους! Αφορά τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες, που το κεφάλαιο τους θέλει τελείως απροστάτευτους, χωρίς ακόμα και τα στοιχειώδη δικαιώματα. Εύκολη λεία στα χέρια του, φτηνό εκμεταλλεύσιμο υλικό. Χτυπάνε στην καρδιά των δικαιωμάτων μας, στην προστασία – την ασφάλιση και την υγεία των εργαζομένων.

Η νέα αντιασφαλιστική επίθεση, έχει στόχο τις συντάξεις, την Ασφάλιση, την Υγεία – την περίθαλψη. Ταυτόχρονα ετοιμάζουν γενική επίθεση στα επιδόματα ανεργίας, στέγης – κατοικίας, στις συντάξεις και στα επιδόματα αναπηρίας.

Από τον Ιούλη έρχεται νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις. Ετοιμάζουν την πλήρη κατάργηση τους. Ενώ από τον Γενάρη του 15 έρχεται νέο χτύπημα στις κύριες συντάξεις.

Θέλουν να μας σπρώξουν στην ιδιωτική ασφάλιση, να μην παρέχει το κράτος καμία εγγύηση και προστασία. Ήδη τα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών καιροφυλακτούν. Ανοίγονται μπροστά τους νέοι δρόμοι κερδοφορίας στις πλάτες των εργαζόμενων. Επιδιώκουν να γίνει ατομική υπόθεση του καθένα η σύνταξη. Οι άνεργοι εκπαιδευτικοί, αυτοί που εργάζονται σήμερα με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε προγράμματα ΕΣΠΑ, ωρομίσθιοι, σε κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, όσοι θα βρίσκουν δουλειά στη χάση και στη φέξη, δε θα έχουν στον ήλιο μοίρα αν δεν βάλουμε όλοι ισχυρά εμπόδια στις ανατροπές που ετοιμάζουν.

Η προστασία της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων πρέπει να ενταχθεί στην οργάνωση της αντεπίθεσης για ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Έχουμε καθήκον και υποχρέωση απέναντι στις ζωές μας, στο μέλλον των παιδιών μας αλλά και για τις ζωές των παππούδων μας, να αντισταθούμε στην εξαθλίωση. Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και κεφάλαιο να διαλύσουν και την κοινωνική ασφάλιση

Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση !

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς, να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση που διοργανώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις.

ΟΛΟΙ στις 19 Ιούνη στα Προπύλαια, στις 6μμ

 

ΤΟ ΔΣ

Παναττική Γραμματεία: Δελτίο Τύπου για την ακύρωση των σεμιναριών αξιολόγησης

Παναττική Γραμματεία: Δελτίο Τύπου για την ακύρωση των σεμιναριών αξιολόγησης.


Παναττική Γραμματεία-1

Η Παναττική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που έδωσαν με απόλυτη επιτυχία τη μάχη για να μην υλοποιηθούν τα σεμινάρια επιμόρφωσης των διευθυντών.
Από τα 44 σεμινάρια που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν σήμερα στην Αττική δεν έγινε ούτε ένα. Τα σεμινάρια αυτά αποτελούν την προετοιμασία της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και τις ΕΛΜΕ, τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Διδασκόντων, να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
Να πάρουν αποφάσεις ενάντια στη συμπλήρωση των ηλεκτρονικών εκθέσεων και στα σεμινάρια. Να μην προχωρήσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων στη σύνταξη των εκθέσεων που ζητά το Υπουργείο, να μην απαντήσουν με βάση τους δείκτες.
Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων να μη συμπληρώσουν την ηλεκτρονική έκθεση αυτοαξιολόγησης.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά τις επόμενες μέρες, ώστε να ακυρωθούν και τα επόμενα προγραμματισμένα σεμινάρια.
Συμμετέχουμε μαζικά στη πανελλαδική κινητοποίηση στις 19 Ιούνη στις 18.00 στα Προπύλαια ενάντια στην αντιασφαλιστική θύελα.
Με πείσμα, αγωνιστική αισιοδοξία, να δώσουμε και αυτή τη μάχη.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Αθήνα 16/6/2014